vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijSchijnhuwelijk wordt strafbaar gesteld in Suriname

Schijnhuwelijk wordt strafbaar gesteld in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 8 jan – Schijnhuwelijken worden binnenkort strafbaar gesteld. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Dat een toenemend aantal Surinaamse mannen schijnhuwelijken aangaat met vrouwen uit onder meer China, Brazilië en Haïti, is de autoriteiten al geruime tijd een doorn in het oog.

Deze mogelijkheid ter verkrijging van de Surinaamse nationaliteit ligt uitsluitend open voor vrouwen. Buitenlandse mannen kunnen alleen aan de Surinaamse nationaliteit komen via het parlement. Dat proces duurt zeker vijf jaar. Binnenkort moet het ook voor vrouwen moeilijker worden. “Huwelijken moeten huwelijken zijn”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd.

De toewijzingsprocedure zal ingekort worden. Haïtianen en Brazilianen ervaren de leefomstandigheden in Suriname veelal als beter. Volgens een vooraanstaand lid van een Chinese vereniging is er maandelijks minimaal één schijnhuwelijk met een Chinese vrouw. “Suriname wordt als springplank gebruikt naar bijvoorbeeld Amerika. Men weet niet wat men in Amerika zal aantreffen en probeert dan alvast de Surinaamse nationaliteit te verkrijgen, zodat men makkelijk terug kan komen als zaken daar niet naar wens lopen.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

8 REACTIES
 1. Ha ha ha,
  wat jullie OOK kunnen doen….is Suriname naar het niveau van Haiti laten afglijden zodat het “probleem” zich dan VANZELF oplost!!

  Wat dachten jullie daarvan?

  Oeps, daar ZIJN jullie momenteel al mee bezig he, stelletje corruptelingen en boeven (zet je “schaarse” politie resources in om ECHTE criminelen en criminele aken te onderzoeken zoals de aanleg van de Ringweg, berechten van Gilds etc etc)

  Dus mijn advies is gewoon niks doen, en dan lost het zichzelf wel op want dan gaan wij als ooit eens zo trotse Surinamers hulp moeten zoeken in Haiti:-)


  Maak melding

 2. Goeie zaak Suriname moet van Suriname blijven en de grenzen mogen wel ietsjes meer dicht ook voor blanken uit Nederland.

  Voor Surinamers in Nederland die terug willen is het zo moeilijk dat heel veel niet meer terug kunnen en anderen door die hele proceduren niet eens meer terug willen terwijl ze niet anders willen dan in Suriname wonen.Doe iets voor die mensen.
  En voor die mensen gaat het zo makkelijk,pak ze maar lekker aan.


  Maak melding

 3. Ik weet niet wat die grote hoepla is over schijnhuwelijken in Suriname.
  De regering maakt zich over de “meest” belangrijke punten niet druk zoals de toekomst van onze jongeren en het welzijn van onze ouderen. Laat dat een prioriteit zijn en verzet je daarvoor in.


  Maak melding

 4. Ik zou denken dat er we belangrijkere problemen zijn dan schijnhuwelijken om anderen aan een beter leven te helpen.
  Heeft iemad enig idee hoeveel schijnhuwelijken/relaties er per maand in Nederland worden gesloten. Waarschijnlijk kennen we allemaal wel iemand die op die manier aan een verblijfsvergunning en nederlandse nationaliteit is gekomen.
  Ik zou zeggen dat als er geen sprake is van mensenshandel, gedwongen prostitutie of dergelijke onfrisse zaken, dit geen prioriteit heeft. De echte criminaliteit is toch groot genoeg om je handen aan vol te hebben.


  Maak melding

 5. na snelrecht voor verkeer vanwege drukte , zoekt santhoki gelijk weer meer werk waardoor ze nog met meer onzorgvuldigheid snelrecht kunnen toepassen op deze zaken.


  Maak melding

 6. Wat raar zegt. geef die mensen gewoon een paspoort. Immers Suriname heeft meer mensen nodig.Daar heeft Suriname meer aan. Of ze Suriname gebruiken als springplank of niet, dat is niet aan ons.
  En die zogenaamde Surinamers die het hebben over grenzen dicht ook voor de Nederlanders, is weer zo’n zielige nationalist ( lees racist). Van mijn part mag hij gedeporteert worden op een onbewoond eiland? Jullie soort mensen zorgen dat er zoveel onheil is de wereld. Dus hou je opmerking maar voor je zelf .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES