maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieRechtzoekenden: oneerlijk proces zaak 100% controles

Rechtzoekenden: oneerlijk proces zaak 100% controles

-

Does Travel - naar Suriname

In de zaak van de 100%-controles op Schiphol vinden rechtzoekenden rechter Paris niet objectief en partijdig en hebben daarom verzocht om hem te wraken(*). De organisaties en twee burgers die in december een kort geding aanspanden tegen de Staat hebben om vervanging van de rechter verzocht.

Tevens uiten zij kritiek op de plaats-vervangend rechter mr. C.M. Bitter van het kantoor Pels, Rijcken en Droogleever Fortuijn die als procureur van de Staat der Nederlanden optreedt. Volgens rechtzoekenden hebben rechter Paris en plv rechter Bitter als procureur van de Staat ook een rol gespeeld in het Kort Geding van de gemeente Haarlemmermeer versus de Staat Nederlanden i.v.m. de veiligheid n.a.v. de brand in het cellencomplex Schiphol.

Advocaat Artie Jankie vindt het onjuist dat dezelfde rechter de zaken over de veiligheid van het centrum en over de opsluiting van bolletjesslikkers heeft behandeld. Het verzoek om wraking zal door de rechtbank worden behandeld. Wanneer daarover wordt beslist, is niet bekend. Tot dat moment ligt de zaak stil.

(*) Een rechter die verdacht wordt van partijdigheid, kan worden gewraakt voor de betreffende zaak.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES