Home Nieuws uit Suriname Surinaamse oppositie wil vervolging corruptie

Surinaamse oppositie wil vervolging corruptie

8

PARAMARIBO, 6 jan – De zaak rond het achteraf betaalbaar stellen van de aanleg van de ringweg in Noord-Paramaribo moet strafrechtelijk onderzocht worden. Dit stelt de oppositie in een motie die is ingediend in het parlement. Er moet dringend een onderzoek worden ingesteld door het Openbaar Ministerie. De gevolgen zijn te vergaand om er lichtvaardig over heen te gaan.

Onder meer kan het vertrouwen worden geschaad van de samenleving in het overheidsgezag. De oppositie tracht onder meer te voorkomen dat de ruim twee miljoen Surinaamse dollar (ongeveer zevenhonderdduizend euro) wordt uitbetaald, die in rekening is gebracht door de ondernemer Oemar Chiragally. Aanvankelijk was het project aangekondigd als cadeau aan de gemeenschap.

De oppositie vindt het ongehoord dat achteraf toch betaald moet worden. Maar volgens coalitieparlementariër Otmar Rodgers, net als Chiragally lid van de Nationale Partij Suriname, is het van principieel belang dat er wel betaald wordt. Het risico bestaat anders dat de overheid overkomt als onbetrouwbaar. De rekening is al goedgekeurd, alleen het betalen duurde nog even vawege geldgebrek.

8 REACTIES

 1. Lalu
  Een gewone kleermaker van nickerie "Chiragally" is door de NPS tot miljonair gemaakt.Hij import auto's waarin VENE ook belang heeft,het is bekent!!!!
 2. dit vind ik nu grappig
  Otmar Rodgers wordt met de jaren steeds grappiger. Volgens hem "is het van principieel belang dat er wel betaald wordt. Het risico bestaat anders dat de overheid overkomt als onbetrouwbaar." hahaha wat maakt azijn zuurder dan het al is. Overigens kan ik me dergelijke woorden niet van hem herinneren toen Mangli om zijn geld vroeg.
 3. dit vind ik nu grappig
  overigens kunnen zowel rodgers als chiragally wat vervolging betreft ergens in de rij gaan staan, samen met alle andere boeven van alle andere partijen.
 4. kabila
  Hij zal het toch onderling verdelen en zorgen dat alle ministers een kluis krijgen, anders gaan er ook coalitiepartners klagen en dat willen ze niet. Eerlijk delen dus NF boys.
 5. W. Whome
  Heel goed! Dit moet ook! In een rechtstaat staat niemand boven de wet! Ik wil er echter wel voor pleiten dat alle corruptie berecht moet worden. Ook de corruptie gepleegd tijdens het sloopbewind (in alle opzichten is er gesloopt) van de gloote leidel. De rekenkamer heeft geen enkele uitgave die tijdens het bewind van de God vrezende gloote leidel gedaan is mogen inzien. Er werd maar wat aan gerommeld. Alles is gesloopt; mensenlevens, infrastructuur, gezondheidszorg, de staatskas, de economie, ga zo maar door. En nu hebben de heren de wijsheid in pacht. God behoede Suriname voor nog zo'n ramp! Maar! Wat mij betreft moet men zeerzeker alle corruptie voor eens en vooral aanpakken.
 6. freeway
  Ik snap het niets van. De staat heeft geen opdracht gegeven.Er is geen inschrijving geweest.Er zijn geen mileu onderzoek gedaan.Er is geen bodemonderzoek gedaan.Ik weet niet wie de eigenaar is van het stuk straat en wie het meest voordeel zou hebben.Dit is gewoon corruptie en vriendtjes politie op hoog niveau en de arme volk wordt wederom genaaid.De staat heeft geen opdracht gegeven en moet toch de kosten betalen.
 7. Ahi-boi
  Mi-boi torie di, hebben jullie Spil gehoord.. Hij vertelde dat ""corruptie inherent is aan de politiek"".. Dus de inbreker/rover komt straks voor de rechter en zegt,gewoon dat zijn daden inherent zijn, aan de Leiders van het Land. BaVtje... jhippie a mang.. die man staat nog steeds achter jouw, maar heeft nog niet echt iets in de politiek voor jouw betekent. Op dit moment is hij blokkade voor de landsdienaren, die uit hun vel dreigen te springen. Hun belang wordt door hem niet gediend, hij verteld steeds landsbelang te dienen..maar u en hij zien anderen worden rijker en rijker ..dus laat die man mee profiteren. Hij wacht op U. ai-boi sani di baja
 8. tafon
  NPS is de partij die heel veel ellende zorgt in Suriname kijk maar naar de uitverkoop, die wordt gehouden van de grondstoffen van suriname. Suriname verdient zo een partij niet!