Mijnbouw Suriname blijft open voor multinationals

5

PARAMARIBO, 6 jan – In het Surinaamse mijnbouwbeleid zal de deur opengehouden worden voor multinationals. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen. Ervaring en technologische knowhow zijn van het grootste belang en dat maakt strategische links nog het meest noodzakelijk. Wel zal in de toekomst het Surinaamse belang beter behartigd worden.

Binnen het kader van de overeenkomsten die reeds gesloten zijn wordt gekeken naar mogelijkheden om dat belang zo goed mogelijk te behartigen. Tegelijkertijd wordt geleerd van zaken die over het hoofd zijn gezien in het verleden, om wat voor reden dan ook. Dit zal worden meegenomen bij de komende onderhandelingen over de exploitatie van de bauxietvoorraden in West-Suriname.

Ook met de Amerikaanse multinational New Mount zal onderhandeld worden. New Mount wil samen met bauxietbedrijf Suralco de goudvoorraden gaan mijnen in Nassau, in Zuid-Suriname. Volgens plan moet het mijnen eind dit jaar van start gaan. Investeringsspecialist Chandu Jethu heeft Suriname aangeraden om geen haast te maken met het sluiten van nieuwe overeenkomsten.


5 REACTIES

 1. Ik kan het nog steeds niet geloven dat de Surinaamse overheid nog steeds zaken blijft doen met de grote westerse multinationals.Overal waar deze bedrijven komen om grondstoffen te ontginnen komt geen aantoonbare economische vooruitgang voor de landen.De landen blijven arm en hun bevolkingen blijven dat ook.

  Een andere aanpak is nodig. Neem maar de aanpak van landen als China, Rusland,India.Deze landen blijven de greep houden op hun natuurlijke rijkdommen en ze verdienen goed aan de concessies die ze verlenen aan buitenlandse bedrijven.Hun economieen blijken thans schrikbarend te groeiend.

  Leer Suriname beter kennen http://www.afrosurinamers.nl


  Maak melding

 2. Nimro wordt wakker! Heb je nog niet door dat deze regering een boevenbende is die alles maar dan ook alles wat Suriname rijk is in de uitverkoop doet? Het enige streven van deze ellendelingen is er zelf financieel beter van te worden. Wat er met ons geliefd Suriname gebeurt kan hen absoluut niets schelen.
  Dieven en plunderaars zijn het.
  Ze weten wel hoe het moet om een land tot ontwikkeling te brengen. Ze kunnen het waarschijnlijk ook maar ze willen het niet.
  Wat is de nalatenschap van deze rovers: Mismaakte Indiaanse kindjes, Onderwijs dat gekelderd is naar een bedenkelijk niveau, Zedenverval dat het verstand te boven gaat, Corruptie die door het staatshoofd wordt goedgekeurd en verdedigd (zogenaamde ringweg), Mensensmokkel, Diefstal van domeingrond. Uitverkoop van natuurlijke hulpbronnen. Vul het lijstje maar aan.
  Dat deze sakasakka’s en labaria’s nog aan blijven zitten. Onder Arron was het minder erg en er kwam een coupe. Wat moet er nu dan komen? Tijd voor een volksopstand?


  Maak melding

 3. Investeringsspecialist Chandu Jethoe van het Londense Jet Investments heeft Suriname aangeraden om geen haast te maken met het sluiten van nieuwe overeenkomsten.
  En ik denk dat Chandu Jethoe gelijk heeft. Multinationals zijn niet te vertrouwen anders waren ze geen multinationals geworden. Ze jatten de ontwikkelingslanden leeg. en plegen criminaliteiten tegen het milieu in ontwikkelingslanden. Vullen hun eigen zakken en schepen de ontwikkelingslanden af met fooien.


  Maak melding

 4. nr 2.Hatti bron: moeilijk er is niemand meer te vertrouwen,schone handen die nu echt stinken.
  nr.1. Nirmo:: kijk uit zij mogen niet zij zijn niet te vertrouwen geen van beide(sluw en slim)
  Schurk en boef.
  ……. Wat nu,,,frambo ontsteken,,,


  Maak melding

 5. Met megawatie ben ik het helemaal eens en Nirmo heeft ook gelijk Suriname moet een voorbeeld nemen aan China en India die landen zijn het hardst op weg om de 2 rijkste landen te worden dankzij hun eigen rijkdommen.

  Denk na wat er pas is gebeurd met het goudgebeuren die mannen hebben op de rug van Suriname zoveel miljard winst gemaakt en ze zijn ervandoor en wat heeft Suriname eraan overgehouden,GEEN KA!!!

  Die meneer Jethoe heeft gelijkt,hij is geen domme in de westerse wereld en weet wat er gebeurd en de bedoelingen zijn.
  Hij zal veel ervaring hebben in deze situatie anders zit hij niet op die stoel daar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.