woensdag, mei 22, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMeer aandacht nodig voor zedendelicten in Suriname

Meer aandacht nodig voor zedendelicten in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 jan – Zedendelicten moeten strenger worden aangepakt. Dit zegt coalitieparlementariër Sharmila Mangal-Ramsaran. Het stijgend aantal gevallen dat geregistreerd wordt bij de politie is een teken aan de wand. Er is iets wezenlijks fout met de moraal en daar is een reactie op nodig. Een eenzijdige aanpak is niet gewenst.

De justitie alleen zal het niet aankunnen. Het is een maatschappelijk vraagstuk waar de gehele gemeenschap zich mee bezig zal moeten houden. “De maatschappelijke aandacht is weliswaar toegenomen, maar het aantal gevallen neemt nog steeds toe”, zegt Mangal-Mansaram. Meisjes zijn nog steeds de grootste slachtoffers. Het is er door de jaren heen niet beter op geworden.

In 1993 waren er drieënzestig geregistreerde zedendelicten tegen meisjes en drie tegen jongens. De verhoudingen in 1997 waren honderd en tweeëndertig om acht en het afgelopen jaar tweehonderd en vijf om dertig. “De aantallen zijn schrikbarend”, aldus Mangal-Ramsaran. Het is hoog tijd dat duidelijker gaat blijken dat Suriname zich houdt aan internationale verdragen over bescherming van kinderen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. zedendelicten gepleegd met kinderen moeten keihard worden afgestraft. Want dat de cijfers betreffende deze zedendelicten steeds maar stijgen komt misschien omdat de daders er te maklkelijk mee weg komen. En wat kan een kind doen die afhankelijk is van zijn verzorgers en nergens heen kan.Wat kan een kind doen als degenen die hem/haar moeten grootbrengen en beschermen hem/haar sexueel misbruiken?


  Maak melding
 2. En wat kunnen ouders/verzorgers doen als ze aan handen en voeten worden vastgebonden om dan gedwongen toe te moeten kijken dat hun dochter(s) worden verkracht.
  Ik zou het wel weten welke straf deze verkrachters verdienen. Hak ze niet alleen de armen en benen af maar ook de ballen, zodat ze zich nimmer aan kinderen kunnen vergrijpen.


  Maak melding
 3. ik vind van die moeten harder aangepakt worden, vooral wat nu in het Surinaamse binnenland gebeurt door de gezagsdragers doelde kapitein en basja’s t misbruiken van minderjarige meisjes ps feiten liggen er ga maar een week in het binnenland blijven


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES