Surinaamse regering flegmatiek na nieuw schandaal

35

PARAMARIBO, 5 jan – Flegmatiek. Zo kan nog het best de houding worden beschreven van de regering Venetiaan na de onthulling van het ‘corruptieschandaal’ rond de aanleg van een ringweg in het noorden van Paramaribo. President Venetiaan en vice-president Sardjoe hebben naar beste vermogen van zich afgebeten in het parlement, waar gesproken werd van ‘corruptie met kapitale letters.’

Volgens Rabin Parmessar van de NDP is de staat op grove wijze opgelicht. De ringweg is aangelegd door de aan de NPS van Venetiaan gelieerde ondernemer Oemar Chiragally. De aanleg is geschied zonder opdracht van de overheid. De kosten zijn achteraf in rekening gebracht en goedgekeurd. Chiragally maakt nu aanspraak op ruim twee miljoen Surinaamse dollar (ongeveer zevenhonderdduizend euro).

Parmessar vindt het ongehoord. Niet alleen moet betaald worden voor iets waar niet om is gevraagd, maar de rekening zelf roept vraagtekens op. “Er heeft geen verifiëring plaatsgevonden van de prijs”, zei Parmessar. Volgens Sardjoe gaat het om ‘slechts’ een deel van de oorspronkelijk ingediende rekening. Bovendien mag de staat niet klagen. “Als het ministerie van Openbare Werken de ringweg zelf zou moeten aanleggen, zou het veel meer hebben gekost”, aldus Sardjoe.

De oppositie is niet overtuigd, ook al omdat de kwaliteit van het werk niet te controleren valt. Openbare Werken heeft op geen enkel moment controlewerk uitgevoerd. Toch heeft dit ministerie betaling aangevraagd van de rekening. Die is ingediend door de Stichting Productief Suriname, die wordt voorgezeten door Chiragally zelf. “Dat is geen bedrijf. Regels waar alle aannemers aan moeten voldoen, worden straal genegeerd”, aldus Parmessar.

Hij vindt dat zowel Sardjoe als minister Kandhai van Openbare Werken verantwoordelijk gesteld moeten worden. Venetiaan noemt het een kwestie van voorfinanciering, zoals wel vaker voorkomt bij publieke werken. “Bij de aanleg van de ringweg is er wel sprake geweest van eigen initiatief, waarbij de initiatiefnemer het risico genomen heeft om niet a priori een overeenkomst te sluiten met Openbare Werken.”


35 REACTIES

 1. wat een feest niet tegeloven zeg
  ik zie hier in nederland een wegen bouwer nog geen weg aanleggen en dan later zeggen hier is de rekenig hahahahah
  nee dit is nu wat ik dus al eerder gezegt heb volksverneukerrij

  ja de controle de duidelijke controle die echt overal in elk land nodig is mist hier weer dat is duidelijk.
  en ja voor wie of welke partij de man is maakt geen donder uit hoor.
  de mond van de NDP was weer groot maar was die ook terecht??? mijn antwoord daar op is duidelijk NEEEEEEEEEE

  de meeste van de grote NDP aanhangers en en beleidsmakers wonen toch in noord.
  dus die wisten wat er aan de hand was lijkt mij konden ze zo opvragen toch nee mooi het mondje stil houden er kwam een weg gelukkig en dan plots klagen nee zo moet het dus niet!
  dat riekt naar eigen belang en dan snel even de poten onder de stoel vandaan halen van iedereen kijk eens hoe goed ik ben nee kerel probeer eens normaal je werk tedoen dan heb je kans dat je ook eens hoger opkomt en dat de bugers gaan zeggen ja daar mee komen we verder die weten wat kan en niet en wat er speeld en niet zo op deze manier


  Maak melding

 2. het is gewoon verschrikkelijk met deze boeven bende, wanneer houdt het nou eens een keertje op met deze mannen,er moet gewoon een tweede 1980 komen,
  het is ongehoord waarmee men bezig is ik heb er geen woorden voor,vene slappe waarheen.
  met Suriname en zijn volk,dan komt een sardjoe vertellen dat het volk even vol moet houden,en dat de regering het ook moeilijk heeft.het is dezelfde toestand tijdens Aaron bewind, kijk waar al het geld van de Staat gaat wel sardjoe jij en vene go tu hel.het is gewoon een vriendjes politiek dat gevoerd wordt in Suriname.Na wan sari.

  Akuba.


  Maak melding

 3. ….wie gelooft nog in die TIEN SCHONE VINGERS VAN vENETIAAN????????????….Ze zijn zo besmeurd als een riool….en wordt het geen tijd dat Sardjoe en z’n partijgespuis DE BAK INGAAN???????….SCHAAMTELOZE VOLKSVERLAKKERS….!!!!!!!


  Maak melding

 4. Het is mijnsinziens toch wel belangrijk dat de Regering dit soort zaken beter uit de doeken doet. Het Ministerie van Openbare Werken dient in elk geval te allen tijde controle uit te voeren op alle werkzaamheden die t.b.v. het Surinaams volk worden verricht. Openheid en transparantie is ook in dit geval geen “crime”. Regering let op jou zaak……


  Maak melding

 5. hai baja, het houdt niet op met deze regering.Weer de zoveelste corruptieschandaal-.waar houdt het op en wie brengt dit tot stand?dezelfde toestanden als voor 25 februari 1980.Als er politieke partijen zijn die hardleers zijn dan zijn het deze partijen.Let op mijn woorden: als de hel weer losbreekt zijn deze leiders (lees lijders) de eerste die het land ontvluchten.(zie vorige leiders van Su.)Zij bezitten of reeds over een dubbele nationaliteit of over garantie van opvang in het buitenland met een dikke doorsluis rekening in dat land.
  Wie O wie redt mijn geliefde Suriname van deze verschrikkelijke “PEST” af?


  Maak melding

 6. Ach, Vene c.s. heeft toch ‘kaas’ met land en volk? Ondertussen zijn Vene zijn vingers ‘vuil’ geworden.

  Het jaar begint goed: het eerste schandaal binnen de eerste week.

  Het volk kijkt leidzaam toe.


  Maak melding

 7. het jaar 2007 is begonnen , dit is de eerste smeuig verhaal van de corrupte-bende , er volgen nog meer , wees gerust , alles lekt uit mensen,


  Maak melding

 8. Vniet is op dit moment een zware manipulator, hoe kan een initiatiefnemer, zonder de afgesproken wettelijkeregels en documenten, werkzaamheden verrichten waar er geen controle op was,(door geen enkele wettelijke instantie), een rekening aan de staat aanbieden, voor, voor en na uitgevoerde intiatieven(eigen uitgevoerde opdrachten)
  Er was geen controle op geen enkel onderdeel en ook, op geen enkel moment “naar mijn mening hoeft deze man geen koper van niemand dan ook, te verwachten” tenzij de heren corrupten meer weet van hebben.
  Zeer en ook zeer dom van Vniet & Sara-sara.
  beter bekend als boeven/schurken koppel.


  Maak melding

 9. ieder politieke partij heeft een sponsor en op een dag vraagt hij het voorgeschoten geld terug,want geen enkele partij in su heeft zelf geld ze lenen en beloven een heleboel om verkiezingen te financieren ,waardoor zulke situatie ontstaan ,stom. maar de waarheid niets is gratis vene en wat nu.


  Maak melding

 10. Ik wordt hier zo ontzettend boos om.
  Waarom? Omdat onze landgenoten over en over weer beroofd worden. Onze jongeren in het bijzonder worden beroofd van financien die in hun scholing en toekomst gestopt kunnen worden. Onze ouderen worden beroofd van medische hulp die hun toekomt, maar ontvangen die niet, omdat het geld wordt vergooid aan absoluut “ONZIN”.
  Ik wordt er bijna verdrietig van, want er is geen enkele instantie in het land waar je je beklag kan doen en inderdaad een horend oor krijgt en resultaten kan zien.
  Ik zie het gewoon niet zitten en weet verder niet wat er aan deze situatie gedaan kan worden.
  Heeft iemand misschien een idee?


  Maak melding

 11. Als die weg nu af is en gebruikt kan worden is het toch een goede zaak. Ze kunnen beter geld steken in het aanleggen van een ringweg dan dat geld in hun eigen zak steken. Ik neem aan dat dit een openbare weg is waar alle surinamers gebruik van mogen maken. Hopenlijk bouwen ze nog meer van die wegen want het is hard nodig.


  Maak melding

 12. Waar kan je deze lijders aanklagen.

  In binnen of buitenland.

  Wie is berijdt zich hiervoor in te zetten..

  Het moet toch kunnen anno 2007..

  Mensen waar zijn we om iets te betekenen voor land en volk,wat hebben we te verliezen..


  Maak melding

 13. Ik begreep altijd dat de Ringweg gezien moest worden als een tegenhanger van de bruggen van Wijdenbosch. Het front heeft altijd geklaagd over de bruggen. De stank die deze ringweg met zich meebrengt is helemaal niet te harden. Het ergste is dat Venetiaan en Sardjoe over elkaar glijden om deze zaak te verdoezelen. Triest,heel triest is dit


  Maak melding

 14. Heel veel hypokrieten “Surinamers”. Toen Wijdenbosch die TWEE BRUGGEN had laten bouwen zonder toestemming van de overheid hebben heel veel “Sur.” gezeurd en geklaaagd. Vergeet niet dat het de zelfde mensen zijn die vandaag gebruik maken van die bruggen.
  En aan de ander kant zou de overheid ook op de hoogte moeten zijn van bepaalde zaken, Je kunt toch niet zomaar iets ondernemen zonder toestemming?? of toch wel?? Wie zou dat betalen?? Niemand wil zonder inkomsten en winst werken. LOGISCH nadenken.
  Soms is het alleen maar stemmingmakerij.

  Laten wij ook het verleden van Parmessar niet vergeten,

  Janny


  Maak melding

 15. men vindt dat de man of vrouw in de straat niet al te beste normen en waarden hanteren anno 2007,maar de mensen,die gekozen zijn door het volk,geven zelf het slechte voorbeeld.
  na wan sjing mie booy.sjenne,sjenne.
  wat een mooi land,wat een potentieel,wat een klote bestuur!
  ai mie takie!Johnny Boy


  Maak melding

 16. gaat goed met suriname. vene met zijn grote bek heeft weer laten blijken dat hij meedoet met schandalen.daarom doet suriname op de wereldranglijst van corruptie op de 92ste plaats.


  Maak melding

 17. Wat een klucht! Een van de top’agenda’punten van deze regering voor 2007 zou zijn: moreel verval, normen en waarden, dat zou aangepakt worden.

  En wie maakt zich schuldig aan het vertrappen van normen en waarden: juist Front!
  Soso sari!


  Maak melding

 18. ik heb namelijk hoop dat het nog minstens 1 a 2 verkiezingen duurt dan zijn wij van deze “PEST” verlost.De oude “batjauw” generatie maakt dan plaats voor de jonge intelectuele generatie die je geen “batjauw” meer hoeft te beloven.kijk maar naar de laatste verkiezings uitslag.Wie of welke partij was de grootste?Oke dan ff geduld en de natuur helpt ons een handje.


  Maak melding

 19. Heb jij de dreigementen van die Sar(Sarasara) gehoord, mi-boi a torie dati ano-smeer-boeng, kwitkwit-ti.
  Maar hadden jullie ook gehoord van de “spil”,
  hij zit bij de andere partij(nu aan de macht).
  Hij wilde anderen met bom, jawel bom, de lucht in laten vliegen, ai, aiboi SU. anno 2007. TW007 JB. The year of JB.


  Maak melding

 20. De kleermaker heeft het weer geflikt.
  Weg bouwen zonder vooraf goedkeuring door de overheid en achteraf declareren.
  Twee jaar geleden werd dit reeds ter sprake gebracht. Toen weigerde OWV mee te werken.
  Commentaar van de kleermaker: Ik deal met de President Venetiaan. (Niet de ene met schone vingers toch??)
  De Kleermaker kreeg in ieder geval ha. grond langs de weg cadeau, die hij later rustig gaat verkavelen en verkopen.

  Na corruptie schandaal (india – china deal) bij de EBS, het torpoderen van de Staatsolie deal omdat SOM niet mee wenste te werken aan zijn corrupte werkwijze.

  Vene wordt niet alleen gechanteerd door DA91, Pertjaja en ABOP maar nog meer door eigen financierders.

  NF, NDP, VVV, PVF, A1 allemaal een pot nat.
  Wanneer staat de echte oprechte surinamer op.
  Wanneer zal het volk afrekenen met dit soort situaties en een betere keuze maken.


  Maak melding

 21. Ja ja, nu snapt iedere koe van zondag waar tijdens de vrije-/geheime verkiezingen al die zeer geavanceerde propaganda borden vandaan komen. Evenzo al die mooie groene vaantjes, met frambo en al aan nagenoeg alle elektriciteitsmasten van de Energie Bedrijven Suriname, die Paramaribo rijk is.
  Ja eens op een dag wordt de rekening gepresenteerd door de “gulle(gulden) gever”.
  O wanneer, o wanneer?
  Wanneer zullen we daadwerkelijk onze nek uitsteken voor de mofina-wangs.
  Wanneer we zelf geen puf meer hebben?

  De rijken worden rijker en de armen zakken steeds verder weg in het drijfzand!


  Maak melding

 22. Ik lig in een stuip!! Wat zijn Surinamers toch mensen met humor! Niemand heeft gemerkt dat er een ringweg is aangelegd, want als bij toverslag lag op een mooie morgen een gloednieuwe weg in Paramaribo. Iedereen wilde graag dat de wegen beter werden… En zo gebeurde het.. De kaboutertjes hebben het in de nacht volbracht en kwamen in de ochtend voor hun centjes! Hahahaha, lijkt wel een verhaal van Anansi


  Maak melding

 23. Dag allemaal,

  wat ik persoonlijk nog het ergste vind, is dat het een kale en lelijke zandweg is, vol met kuilen en zonder straatverlichting (althans volgens berichten)

  SHAMELESS…..dat voor zoveel geld alleen een aantal bomen zijn weggekapt en wat zand is gestort! Begin steeds meer te geloven dat het ze echt ontbreekt aan visie en kennis.!! Vreselijk


  Maak melding

 24. ….als massala, bakkeljouw en bamie samen in een pan worden bereid krijg je natuurlijk de grootste viezigheid voorgeschoteld waar je kotsmisselijk en doodziek van wordt….Maaaar…..toch deels ook de schuld van de Suri jongeren en intellectuelen die zich in navolging van de ouderen politiek en maatschappelijk laten splitsen in etno-culturele delen….een soort…” den na den en wi na wi ” ideologie…..think it over stupids…..


  Maak melding

 25. Dat deze mensen nu eindelijk weggejaagd moeten worden is nu overduidelijk.Men ontdekt nu al zoveel corruptieve handelingen laat staan als ze na 5 jaar regeren al weg of dood zijn!!!Maar uiteindelijk zijn wij “het volk van Suriname”die bepalen hoelang ze gaan blijven om te kunnen stelen.DAT ZE STELEN WETEN WE NIET NU ,MAAR DAT WETEN WE AL BIJKANS 7 JAAR.
  Dus zeer hoog geachte en zelfrespecterende Surinamers laten we nu opstaan en deze regering MASSAAL wegjagen want als deze oude dieven tot het einde van hun regeer periode blijven zal SURINAME faiiliet verklaart worden.
  THE CHOICE IS YOURS!!!


  Maak melding

 26. Nr..27.. Was..ghi ghi ai boi..hij maakt nu zijn nagels schoon er zit teveel vuil onder zijn nagels.
  Maar vergat zijn handen te wassen, dit omdat zijn vingers blijven stinken.


  Maak melding

 27. Beste Noltie,

  Je hebt groot gelijk als je aangeeft dat er ruimte gemaakt moet worden voor een nieuwe jonge intelectuele generatie.Ik sta er ook achter.
  Maar als ik lees hoe de “jonge” generatie omgaat met kritiek, vraag ik mij ook af hoe het zal lopen. Ik heb ook kretiek op zaken die niet goed gaan, maar wel opbouwend. Ik zal nooit plaats nemen in de politiek om een land te besturen, vandaar dat ik het soms gewoon geklets vind van al dat gezeur.
  Het is nooit goed.
  Wat mij wel opvalt bij sommige is dat zij niet echt op de hoogte zijn van hun geschiedenis, anders zouden zij anders reageren.
  Het volk heeft gekozen dus kan de klok niet meer omgedraaid worden.
  Toen Balkende zij wij moeten terug naar de vos mentaliteit, wat hebben de Sur. methun optocht daarmee bereikt? Ik hoor ze niet meer klagen. Alles gaat gewoon door.

  Janny


  Maak melding

 28. Ik heb net met mij schop en kruiwagen, vis a vis mijn woning een paar heuze kuilen gedicht op de openbare weg. Ik kon namelijk niet aanzien hoe auto’s aan diggelen werden gereden.
  Dan mi kan dien wan declaratie in na OW no?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.