zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse Imam respecteert moskeeverbod

Surinaamse Imam respecteert moskeeverbod

-

Does Travel - naar Suriname

De omstreden imam Imraan Kariman respecteert voortaan het preekverbod dat de rechter hem heeft opgelegd. Kariman leidde zondag ondanks het moskeeverbod het offergebed in de overwegend Surinaamse Anwar-e-Medina-moskee in Eindhoven, schrijft Het Parool.

De imam heeft een diepgaand meningsverschil met het moskeebestuur, maar kreeg voor oudjaar toch toestemming van de moskeeleiding om te preken. Kariman heeft nu laten weten dat dit eenmalig was. Hij wil niet verder met het bestuur en gaat niet in beroep tegen de uitspraak van de rechter.

Tweede Kamerlid Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid vroeg minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie woensdag nog of die bereid is de imam zo snel mogelijk het land uit te zetten. Kariman zegt daarover dat hij in 1974 in Suriname is geboren en sinds 1975 in Nederland woont en gewoon Nederlander is.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Waar wil wilders deze man dan naar toe zenden ? geboren nederlander voor 1975. als ik de stekel varken was zou ik maar eesrt de geschiedenis van suriname en ned onder de loep nemen. hij moest zich schamen , het doet mij denken aan de tijd van Anton de kom die uit suriname werdt verbannen richting nederland ,maar ja suriname is helaas nu onafhankelijk meneer Wildernis.


  Maak melding
 2. wat een gelul, laat die beste iman die rotzooi eens vertellen in suriname.
  word hij meteen de moskee uit geflikkert,en als het even tegen zit het land.
  kijk met die angst van wilders ben ik ook niet mee eens maar regels zijn regels en wetten zijn wetten ze moeten zich aanpassen toch, als wij met duizend of 10000 duizend in iran of welk moslim land dan ook zo,n twee spald zouden zaaien dan hadden we een echt probleem al waren we met een half miljoen gewoon dus als een moslim komt naar een christelijk in gesteld land komt mogen ze natuurlijk hun eigen geloof houden waarom niet maar moeten ze zich wel aanpassen makelijk genoeg,ik kom veel in sur en heb dar nog nooit een moslim horen zeggen dat alle die geen moslim zijn varkens zijn en zo JULLIE wel dan!!!!!

  dus ik zou zeggen ze moeten zich aanpassen gewoon wat voor geloof je ook hebt,aanpassen is het toverwoord maar rond gaan lopen als een pingwing je achterlijk opstellen de eigen jeugd opzetten tegen de maatschappij de jongs in in de groep afsturen op meisjes van de rest en je eigen meisjes binnen houden of erger nog vermoorden als ze iets zouden hebben met andere gaat wel even tever niet dan.
  EN DAN MIJN LAATSTE DING WAAROM IS DAT IN SUR NIET DAAR WONEN EN LEVEN MOSLIMS HINDO EN CHRISTELIJKE GEWOON NAAST ELKAAR VIEREN ONDERLING HUN FEESTEN MEE EN NOOIT HEBBEN ZE DAAR DAT GELUL VAN DIE MOSLIM GELOVIGEN.
  maar komen die hier is het meteen kassa hoe dat dan.
  is er iemand die mij dat uit kan leggen misschien


  Maak melding
 3. Ik had altijd gedacht dat de Surinaamse Moslims gewone normale gedachten hadden, wist niet dat ze ook zo doorgedraaid waren als hun arabische broeders.Zal wel aan de Islam liggen dan dat mensen zo radicaliseren.


  Maak melding
 4. Wilders moet zijn grote mond houden, temeer daar hij zelf is getrouwd met een allochtoon (weliswaar een blanke allochtoon, maar toch).
  Hij moet maar eens goed nagaan uit welk land een imam komt,wat zijn nationaliteit is en welke rechten en plichten zowel de ene als de andere partij heeft.
  Hij moet maar eens ophouden dat Nederland zal verislamiseren en nog meer van dat soort onzin. Hij hoort op zijn minst te weten dat Nederland het recht van vrije godsdienst kent.


  Maak melding
 5. Ten eerste weet ik niet wat die Imam heeft gepreekt, dat hij daar niet meer mag komen. Ten tweede wordt er wel degelijk onderscheid gemaakt tussen de vrijheid van menings uiting van moslim naar blank en blank naar moslim. Een blanke mag wel zeggen dat moslims geitenneukers zijn en dat ze een achterlijke cultuur hebben, dat de vrouwen onderdrukt worden, dat ze hun dieren wreed slachten etc.etc.etc er is altijd wel iets te bedenken zodat ze niet tot normale mensen behoren en door sommige het liefst dit land uit worden gezet. Een moslim mag absoluut niet zeggen dat homo’s, varkens zijn want dan staat de hele land op zijn kop. Dit soort islamofobie zal altijd blijven, meestal door mensen die niets over het geloof weten.


  Maak melding
 6. meneer of mevrouw van de zin van de onzin, ik neem aan dat u niet weet wat de imam naar buiten heeft gebracht. het is beter dat u terughoudend bent en juist erover moet lachen of zielig moet vinden dat die Wilders zomaar iets uitkraait net zoals u daar doet. (voor u is achteraf doen ook goed hoor). Ik blijf bidden (Allah het goede vragen) voor mensen als u en Wilders.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES