woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBewust HIV-besmetten wordt strafbaar in Suriname

Bewust HIV-besmetten wordt strafbaar in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 jan – Anderen bewust besmetten met onder meer HIV wordt binnenkort strafbaar. Dit zegt minister Chandrikapersad Santhokhi van Justitie & Politie. Het opzettelijk overdragen zal aangemerkt worden als moord of poging tot moord. Voor slachtoffers kan dit een doorbraak betekenen, omdat totnogtoe de nodige wetgeving ontbreekt.

Wettelijke aanpassing moet de nodige veranderingen teweeg brengen. “Er is in het buitenland wel jurisprudentie ontwikkeld. De tenlastelegging kan zijn zware mishandeling met de dood ten gevolg”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname. Wie in de fout gaat, kan rekenen op een strafrechtelijk proces. Weliswaar is er begrip voor nationale en internationale tegenargumenten.

HIV en AIDS zijn immers brandende maatschappelijk vraagstukken en besmette personen hebben het al moeilijk genoeg. “Maar je moet een stok achter de deur hebben voor de mensen die opzettelijk dergelijke ziektes verspreiden en mensenlevens in gevaar brengen”, aldus Santokhi. Bij het Openbaar Ministerie wordt momenteel het eerste strafdossier opgesteld.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Snel recht moet er ook komen voor parlementsvoorzitters die schuldig maken aan betasting van minderjarige meisjes in kleedhokjes en hun handen niet thuis kunnen houden.


  Maak melding
 2. Groot gelijk Santhoki. Hoe kan je het hebben en anderen bewust besmetten
  Dit gebeurd al een tijdje en dat is een kwalijke zaak. Vroeger was het ook zo met lepra. Mensen werden verbannen, vandaag de dag is er hiervoor wel medicijn en de mensen worden niet meer verbannen maar kunnen vrij wonen tussen anderen. En toch doen ze zo gemeen. Is jammer, want we leven mee met ze en toch besmetten ze anderen toch bewust.


  Maak melding
 3. Deze man Santakie:is een grappenmaker, roepen en blijven roepen..niet doen..no doe!!

  Hij behoort gewoon zijn werk te doen, maar in ieder geval geen vertellingen op na houden.
  Wij gaan er van uit, dat er zo snel mogelijk,
  gehandeld wordt…”en per slot van rekening, deze wet moest er reeds zijn”.

  Maar werk en denk tempo van deze boys laat veel te wensen over.

  Advies: Sangtakie vul je zakken lekker.(neem veel, heel veel).


  Maak melding
 4. Is een heel goed initiatief van de minister maar heeft hij ook rekening gehouden met enkele feiten zoals:
  1. krijgen de slachtoffers hulp van de Overheid
  2. hoe zal het bewijs worden geleverd?
  3. wat gaat hij doen met staigma en discriminatie
  Nu is het zo dat mensen niet durven uit te komen dat ze HIV+ zijn , omdat ze anders nagewezen worden op straat. In geval van vervolging moet er een aangifte worden gedaan bij de politie. Laten we eerelijk zijn:


  Maak melding
 5. Is een goede inititief van de minister van J&P, maar houd hij ook rekening met de slachtoffers? Wat voor hulp gaat/zal jioj aan ze bieden? Wat voor bescherming zullen ze krijgen, want nu maak je de groep kwetsbaar!!!!!!!! MINISTER SANTHOKIE BEGIN ALVAST JOU KORPS MENSVRIENDELIJK EN CONFIDENTIEEL TE MAKEN” WAT VOOR ZIN HEEFT HET OM AANGIFTE TE DOEN EN HEEL SRANAN WEET DAT JE HIV BESMET BENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DENK JE DAT ER MENSEN ZULLEN ZIJN DIE AANGIFTE ZULLEN GAAN DOEN!!!!!!!!!!!!! NEEN HOOR MINISTER MISHIEN DIE POLITIEKE MAATJES EN BRADA’S VAN JE MAAR NIET DE GROEP UIT SOCIALE KALSSE. Als advies wil dan wel meegeven om contact op te nemen met de organisaties die baanbrekend werk verrichten om na te gaan hoe je dit alles zal aanpakken


  Maak melding
 6. advies/beter idee

  Yo man/vrouw??

  Dit is nouw juist een Minister die roept en doet!!! Hij is van alle Ministers in Su de hoogst geschoolde(Politieacademie Apeldoorn)
  en de meest capabele persoon in het hele kabinet.Commentaar geven mag, maar dan moet het wel gegrond zijn!!!


  Maak melding
 7. Nr.6. Pittbul: jij hebt geen kijk, zijn werk en denkniveau laat veels te veel te wensen over..
  Hoe kan een naar jouw zeggen hoogopgeleide man, ieder keer met gebrul komen, dit moet gebeuren dat moet gebeuren(als een idioot), maar wachten en wachten tot dat lucht de bevolking gaat ondersteunen zeker.
  Verder moet hij niet lopen lullen over een wetsregel dat ver voor de eeuwwisseling had moeten staan..

  Even dom als Pitbull de hond..noh

  Jammer !!!!!


  Maak melding
 8. Pitbull

  Een academische graad of opleiding is nog geen garantie voor goed beleid kunnen voeren.
  En daar zijn exponenten uit deze regering het levende bewijs van. Je hebt bovendien hele slimme mensen die niet in staat zijn hun kennis aan derden over te dragen dus helemaal ongeschikt zijn om bijv. in het onderwijs te werken(docent).Een titel zegt nog niet alles kijk maar naar onze mini ster Wolf van onderwijs


  Maak melding
 9. Alsof het huwelijk de garantie biedt dat je niet besmet kunt raken met HIV.
  Geef ze maar de kost van wie de partner door vreemdgaan besmet is geraakt en zo de besmetting overbrengt.


  Maak melding
 10. Saya :: na het huwelijk mag je geen dopje met anderen doen.. vies bah….wie dat doet leidt een hondenleven. hij+zij moeten onmiddelijk scheiden.
  En als aids om de hoek komt kijken…naar de rechter.
  Maar ja helpt haast niet want ze gaan waarschijnlijk beiden dood.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES