dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSnelrecht bij overtreding Surinaamse werkgevers

Snelrecht bij overtreding Surinaamse werkgevers

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 jan – Justitie komt met snelrecht voor werkgevers die de arbeidswetgeving overtreden. Dit zegt minister Chandrikapersad Santhokhi van Justitie & Politie. Met de maatregel moet vooral het gezag worden hersteld van de dienst Arbeidsinspectie van het ministerie van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM.

Er zal naar meer kanten toe strenger worden opgetreden. “De bedoeling is dat met het systeem van snelrecht alle verkeersovertredingen en economische delicten snel berecht kunnen worden”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Door werkdruk bij het Openbaar Ministerie konden vorig jaar alleen al tientallen werkgevers de dans ontspringen na een proces-verbaal van Arbeidsinspectie.

Geen van de boetes is voldaan. Minister Joyce Amarello-Williams van ATM hoopt van harte dat de werkgevers ook inderdaad gehouden worden aan de wet. “Anders is het harde werk voor niets.” Het aantal processen-verbaal is aanzienlijk toegenomen: van slechts twee in 2005 naar ruim zestig in 2006. Arbeidsinspectie vreest dat werkgevers niet tot verbetering geneigd zullen zijn als sancties uitblijven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES