Suriname kan Caribisch waterleverancier worden

9

PARAMARIBO, 3 jan – Suriname heeft de potentie en het vermogen om de waterleverancier van het Caribisch gebied te worden. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. De meeste Caribische landen importeren water en dat is een markt die voor het overnemen ligt. Er is wel wat huiswerk te maken.

Dat Suriname tot de landen behoort met de grootste reservoirs aan water is op zich niet voldoende. Weliswaar zijn lokale producenten erin geslaagd de nationale markt compleet te veroveren. “Zie je Spawater nu nog ergens? Surinaams water heeft overgenomen”, zegt Marica tegenover de Ware Tijd. Dat moet een goede aanloop zijn om buiten de nationale grenzen te treden.

Een uitdaging voor de waterproducenten is zich te bundelen en gezamenlijk andere markten te betreden. “Die potentie is er”, aldus Marica. De producenten hebben al positief gereageerd en willen nu mogelijkheden uitwerken. Twee producenten hebben aangegeven export naar Afrika te overwegen. De prijsbepaling en de materiële omstandigheden voor export worden nu onder de loep genomen.


9 REACTIES

 1. Goed idee, maar het is nog steeds geroep..tapu na gebrul,ga en doe iets tastbaar.
  Aan baklucht heeft nooit iemand zijn maag/buik kunnen vullen.


  Maak melding

 2. Suriname kan dit Suriname kan dat. Maar niet met idiote leiders als die we tot nu toe hebben gehad.

  Ons land heeft misbaksels geproduceerd.

  Webmaster publiceer dit.


  Maak melding

 3. marica dat is een haartstikke goed idee,maar kun jij je surinaamse mensen eerst van voldoende water voorzien.er zijn nog vele wijken waar men nog met emmers moeten sjouwen gezien er geen drupje uit de kranen komen. maakt u dat eerst af?


  Maak melding

 4. Zoals de vorige vind ook ik dit heel goed. Maar waak erover dat de bronnen niet worden vergiftigd door de goud en hout zoekers die met chemische spul morsen zoals ze dat doen in eigen contineni Azie.

  Een ramp met doden, zal de hele investering en export te niet doen. Zoals dat gebeurt met tourisme. Een opstandje of terroristisch gedoe weg met de klanten/ afnemers.


  Maak melding

 5. Suriname ‘kon’ ook een nieuwe en grote goudleverancier worden in deze internationale branche maar de wil en kunde ontbreekt hiervoor.
  Het woord ‘ kan ‘ vind ik totaal misplaatst, want als je iets echt wil dan doe je het gewoon.
  Deze woorden van Marica zijn gewoon overgenomen van hun nog meer debiele partners (NPS), die de Surinamers nog steeds de spreekwoordelijke ‘worst’ voor houden.

  Vraag deze Marica wat hij concreet voor de producenten en exporteurs zal doen (onderbouwd met een uitgewerkt stappenplan) om dit product (water) werkelijk tot een export item voor Suriname te maken.
  Ik weet bijna zeker dat hij dit zelf niet weet, omdat hij ergens iets heeft opgevangen en doet nu alsof het zijn idee is.


  Maak melding

 6. Prima idee hoor van dat water maar ik was 5 weken in Paramaribo (Bij de Tourtonnelaan) en
  heb slechts 1 keer ( zegge: een keer ) kunnen
  douchen omdat er gebrek aan water is!! Pas liever je leidingennet aan sukkel van een minister!

  Linksom.


  Maak melding

 7. Dit plan is zo oud als Metuzalem waar wordt weer opnieuw leven in geblazen.
  Ik ken nog zo’n soortgelijk oud plan.
  viskwekerij starten in Coronie en Saramacca en dan over de hele wereld exporteren.

  Suriname is het land van zeepbellen.

  opnieuw de taak voor Suriname bij dit oud waterplan=>
  geen Woorden maar Daden.


  Maak melding

 8. Ja daar ben ik mee eens, mar suriname en de verdere Caribbean moeten zerieus gaan werken aan goede en goedkope scheeps verbindingen voor het verschepen van producten. Ik ben al jaren bezich om het Surinaams product hier op Antigua te introduceren. Scheepsvaaart verbinding is mijn grootste probleem.

  Hubert


  Maak melding

 9. Je kunt elk leuk plan toejuichen. Er zijn inderdaad meer van dit soort leuke positieve plannen.
  Maar als het alleen maar bij praten blijft gebeurt er nooit wat.
  Ik ben het helemaal eens met deze minister als hij zegt dat Suriname de potentie heeft. Of hetzelfde geldt voor de Surinamers is nog een vraag. Of de Surinaamse overheid de potentie heeft om zelfs alleen maar te stimuleren, is al helemaal twijfelachtig.
  desalnietemin, een leuk positief plan. En nu de uitvoering.  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.