dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurStandaardwerk Hindoes in Nederlands vertaald

Standaardwerk Hindoes in Nederlands vertaald

-

Does Travel - naar Suriname

De Sathyart Prakash, een van de standaardwerken van de hindoes, is deze zomer in Nederlandse vertaling beschikbaar. Het werk was in de jaren vijftig al in Suriname in het Nederlands vertaald, maar die vertaling klopte lang niet altijd met de grondtekst.

De Haagse hindoepriester Suryaprasad Biere had als hoofdvertaler de coördinatie van het project. Hij vergeleek een Engelse vertaling en die in het Nederlands met de oorspronkelijke tekst, die in 1875 verscheen.

De Sathyart Prakash is in het Hindi en Sanskriet geschreven door swami Dayanand Saraswati (1824-1883), oprichter van de grootste hervormingsbeweging binnnen het hindoeïsme, de Arya Samaj. Zeker 30 procent van de hindoes behoort tot deze beweging. Bij de Nederlandse federatie Arya Samaj zijn veertig lokale afdelingen aangesloten. De meeste leden zijn Nederlanders van Surinaamse afkomst.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. Beste mensen,

    Ik ben opzoek naar de nederlandse vertaling van de Sathyart Prakash, maar kan nergens het isbn nummer vinden. Kunnen jullie mij dit doorgeven mochten jullie in het bezit zijn van de vertaling?

    Met vriendelijke groeten,
    Annemiek van Vlijmen


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES