DOE: etniciteit beheerst Surinaamse politiek

10

PARAMARIBO, 3 jan – Het regeerbeleid is in 2006 gedomineerd door etniciteit en groepsbelang, hetgeen ten koste is gegaan van de zo noodzakelijke deskundigheid en integriteit. Dit stelt de buitenparlementaire politieke partij DOE. Het effect is zonder meer bedroevend. Suriname is verder afgegleden op de Corruptie Perceptie Index van Transparancy International.

Van de al slechte vijftigste plaats in 2004, de tweeëntachtigste in 2005, staat het land nu op nummer 92. “Via de toenemende corruptie verdwijnen geld en goederen die de samenleving ten goede hadden moeten komen in zakken van een kleine groep die zich verrijkt”, stelt DOE. Dan is er nog het moreel verval, dat tot uiting komt in het feit dat Suriname één van de hoogste HIV/AIDS-besmettingscijfers heeft in de regio.

“Dat laat zien dat – ondanks de vele voorlichting – delen van onze bevolking zich niet storen aan de negatieve consequenties van een immoreel leven ‘, aldus DOE. Het opkomende sekstoerisme en de openlijke pornografische industrie, geven verkeerde signalen af aan met name de jeugd. De grootste uitdaging in het jaar 2007 is dan ook om Suriname moreel te verheffen.

De problemen zijn te groot geworden voor individuele acties. Burgers, religieuze organisaties, maatschappelijke groepen en de overheid zullen meer dan ooit moeten samenwerken. “Laten wij eens bewijzen dat we wel met elkaar kunnen samenwerken, wanneer dat noodzakelijk is om de verloedering tegen te gaan. Wij roepen elke Surinamer op om in 2007 in ieder geval zelf een goed voorbeeld te geven, want elke verandering en verbetering begint bij jezelf.”


10 REACTIES

 1. Het is te hopen::: maar met hardhoofd Vniet..aan het roer kunnen wij alleen maar dieper afglijden.
  Hij heeft niks in de hand, persoonlijk vind ik hem op alle fronten te zwak, hij heeft zich b.v.laten omringen door:: sluwe en stille willy’s:::met dit als resultaat.(zijn beste makker zit thuis verdachte)puur omdat deze mannen nooit iets van plan zijn geweest om recht uit hun hart de Surinaamse zaak met hand en tand te dienen..pure.. Demagogie.. en er zullen zeker bevolkingsgroepen eronder gaan.
  Niemand hoeft dit te voorspellen, de fieten zijn vandaag aan de dag duidelijk zichtbaar.


  Maak melding

 2. je moet het zien als een bedrijf( concern)
  Als de zaak niet meer loopt dan wordt er een
  manager van buiten aangesteld met zeer grote bevoegheden en met 1 speciale opdracht.t.w de boel saneren, dwarsliggers eruit. Het bedrijf volledig doorlichten. M.a.w er moet iemand opstaan en zeggen. Dit is genoeg geweest. Waar zal dit A-team vandaan komen?. gemenelandsweg? Het is vijf voor twaalf.


  Maak melding

 3. Bevrijdt Suriname van de machtwelluste tandem de NPS-VHP!!!

  Deze 2 machtwelluste corrupte totaal niet vernieuwende laat staan verjongende partijen moeten weggevaagd worden uit de Surinaamse politiek en niet meer dan een voetnoot worden in de geschiedenis van Suriname.

  Al decennia regeren deze partijen met alleen de militaire junta als tussenperiode waaraan eigenlijk de corrupte tandem de NPS-VHP debet aan was het land.
  Nadeel, de militaire junta in Suriname heeft totaal gefaald in tegenstelling tot buurland Chili waar de junta nog een bloeiende economie achterliet maar eveneens een getraumatiseerd land, lieten de militairen in Suriname een totaal verwoest land achter en een getraumatiseerd volk, nog verder terug dan voor de coup.

  Perfect voorbeeld van de machtwelluste tandem de NPS-VHP=>
  De absolute leider van de VHP, de machtwelluste Lachmon, tot aan z’n dood aan de macht gebleven en niet eens een opvolger aangewezen, laat staan een verjonging doorgevoerd.

  De machtwelluste corrupte tandem de NPS-VHP partij congressen moeten met de grond gelijk gemaakt worden door Bulldozers.

  Dit alles moet rechtstreeks uitgezonden worden op de STVS zodat elke Surinamer zijn ogen onder zijn dikke vette wallen open gaan en men niet weer lulkoek mofokoranti verhalen de wereld in gaat verspreiden.

  Ontwaak Suriname!!!


  Maak melding

 4. Als kroesede mag je het uit je hoofd halen om te gaan solliciteren bij L.V.V.; Openbare Werken; Socialezaken & Volkshuisvesting; R.G.B. en waar dies meer zij.
  Door jou komaf ben je op voorhand afgewezen.
  We willen het weten of niet, dat is de Surinaamse realiteit!


  Maak melding

 5. Na het lezen van reactie 7 snap ik de reactie van deze reageerder op een andere berichtgeving.
  Alles wat de klok in Suriname slaat moet van kroesede-komaf zijn, dan pas ben je Surinamer. Dat is dus de definitie van Surinamer zijn.

  So Sad!


  Maak melding

 6. ja beste wensen voor het hele jaar sme en holland
  wij hebben niet stil gezeten.
  in holland

  onze onderzoek wijst uit …
  wij onderzoeken de vvd …die zit bij de meeste bedrijven als commissaris.

  een van die bedrijven zit in belgie ..
  daar zit een vvd er en een enge belg als commissaris.
  en wij als vegetarieers worden voor de zoveelste keer in de maling genomen.
  pringles
  pringles is een soort chip om te eten.
  deze pringles wordt ook beried uit dierlijk vet.
  en dierlijk vet is gratis en ongezond
  lees maar die verakking (staat heel klein geschreven.)

  de e 471

  dit mag de vegetatiers niet eten.
  als je gezond wil leven eet deze produkten niet.

  dus geef dit door aan je vrienden en fam.
  je et dit wordt weer dikker en dan moet je geld uitgeven om weer te gaan trainen.
  maar heb je zoveel tijd?
  dus liever eet je deze troep niet en hou je tijd over voor nuttige dingen.

  eet en drink met mate.
  anders wordt je net zo dik en dom als rita verdonck


  Maak melding

 7. Ach, wat geeft het allemaal? Het wordt toch leuk in Suriname als straks één kind mag zeggen dat zijn/haar ouders het leger en politie-apparaat beheren. Mammie bij de politie en pappie bij de militairen.

  Dat zijn de hardnekkige geruchten via de media.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.