President Venetiaan: Surinamers wees optimistisch

20

PARAMARIBO, 2 jan – Surinamers moeten vooral optimistisch blijven over de toekomst van hun land. Dit zegt president Venetiaan. Hoewel er van diverse zijden negatieve beelden geschetst worden over de samenleving en de perspectieven, wijst niets op daadwerkelijke kommer en kwel. Armoede, ziekte en moreel verval zijn weliswaar niet onbekend.

Echter, er mag vooral niet worden toegegeven aan een beeld dat het overgrote deel van het volk onder de armoedegrens leeft, zonder dat te baseren op een bepaald minimumpakket aan goederen en diensten. “Het beeld dat de jeugd verloren gaat, dat volwassenen decadent en bestuurders corrupt zijn, moet in het juiste perspectief worden geplaatst”, zegt Venetiaan.

De inzet van zowel jongeren als volwassen tot positieve output, mag niet uit het oog worden verloren. Suriname is het alleszins waard. “Onze natuur heeft ons gezegend met rijke grondstoffen, laten wij daarmee op een verstandiger manier geld verdienen voor ons volk. Ons volk is goed ontwikkeld, laten wij die ontwikkeling inzetten om elkaar positief tegemoet te treden op onze weg naar succes”, aldus Venetiaan.


20 REACTIES

 1. venetiaan,

  jij gaat wel als de slechtste president allertijden in onze geschiedenisboeken voorkomen.EN DAT JE DE MENSEN OPROEPT OM OPTIMISTISCH TE ZIJN HEEFT GEEN ENKEL ZIN WANT DE REALITEIT ZIET ER HEEL ANDERS UIT DAN WAT JIJ ZE UITLEGT ,ZE HEBBEN AL GENOEG VAN DIE JORKA SOEPPOE DIE JE ZE VOORGESCHOTELD HEBT.
  Jij hebt die arme arbeiders van jarikabba weer een vieze poets gebakken.Die arme mensen hebben na ca 5 jaar wachten op hun loon maar Srd 1.700,00 gehad per persoon .


  Maak melding

 2. Arnold kruisland loopt op oudjaars avond met zijn dronken broer te vechten ,terwijl de politie toe kijkt.

  http://www.dwtonline.com/website/nieuws.asp?menuid=37&id=25760

  Moreel verval?

  De assemblee voorzitter was weer bezig met gronden in nickerie.
  corruptie?

  Echter, er mag vooral niet worden toegegeven aan een beeld dat het overgrote deel van het volk onder de armoedegrens leeft, zonder dat te baseren op een bepaald minimumpakket aan goederen en diensten.

  Maar dan waarom heeft de president zelf kerst pakketten uit gedeeld in grun djari?misschien omdat denkt dat alleen een klein deel van zijn achterban onder de armoede grens leeft?

  Ik zal positief zijn in 2007, behalve als een van deze regeringsleden deze week al nog een 1 vage leugen komt vertellen.


  Maak melding

 3. President venetiaan, U beweegt u niet tussen de mensen. u kent de problemen van uw mensen niet. U hoort wel van ze maar neemt geen notitie van ze. Dus bent u het niet waard. Een goede POresident is een President die zich tussen de mense beweegt en met ze praat en meeleeft met ze. Iemand die hun problemen wenst op te lossen
  Doe een stap achteruit en geef een ander de kans. U heeft geen daadkracht, dat is jammer zo een pientere man.

  Een jonge dame die heel ontevreden is


  Maak melding

 4. Vtje jij bent een treiteraar..jij verteld altijd dat jij weet, waar vandaan bepaalde geluiden, vandaan komen…Zand in de ogen van de bevolking, no doe..

  Ga met kompanen en zet iets tastbaar neer zetten in Su, laat vanaf nu geen cent meer verdwijnen.
  Geld verdwijnt, buitenlandse schulden worden betaald, maar de staatsschuld loopt op..Meneer V. kan toch niet, niemand weet waar naar toe, zijn de reisjes zo duur.
  Neem Somo. niet kwalijk wanneer hij weer uithaald, de pot wil ook dat de pan hitte gaat voelen.
  Dus meer en meer werk aan de winkel,daarna als je het goed doet.

  Dan heb jij het recht te komen vertellen dat jij schonehanden hebt en dat ze ook nog fris ruiken.
  Maar wees gerust alles komt terecht story, no doe, dit omdat jij meer vanaf weet, als geen ander.


  Maak melding

 5. sorry voor mijn typfouten, me hart bloed thats why. Ik ben bang voor mijn eigen land hoe het verloren gaat, hoop eens dat het heel goed zal worden in Suriname. Maar nu kan ik niet praten van een positieve ontwikkeling omdat het grootste deel in armoede leeft.
  Ik hoop dat de leiders het niet laat ontdekken maar optijd.

  trotse surinaamse lene


  Maak melding

 6. positief, hoe dan, met een president die een verdeel en heers politiek voert?
  Wel president, binnenkort is er een verassing let op mijn voorspelling en stop met stokpaardjes want die zijn te doorzichtig.
  Somo heeft in februari een verassing voor je, misschien ook eerder, trouwens wat doe je aan een bezopen Kruisland op oudjaarsavond?Niets want Mr.Kruisland mag ook bezopen een aanrijding begaan, het is de naam.(ze hebben je in hun macht door wat en aan wie je land in Bersaba hebt weggegeven.


  Maak melding

 7. President Venitiaan is de slechtste president van Suriname die de grondstoffen van Suriname voor een appel en ei doet je mooet je schamen de heer president als je 600.000 inwoners geen eten en drinken kan geven ouders kunnen schoolgeld niet betalen voor hun kinderen!Schaam je niet, hoe wil je minister de criminaliteit besrijden terwijl er armoede is ps oprotten met je elite corrupte bende


  Maak melding

 8. Ik had gehoopt dat met het aanbreken van een nieuw jaar ditmaal eindelijk de Suri’s in Nederland positief tegenover Suriname’s ontwikkeling zouden staan. Gelukkig heb ik me laten vertellen dat de zwartkijkers op deze site absoluut niet in de meerderheid zijn, voorwat betreft de Surinaamse ontwikkeings visie onder de echte Suri’s in Nederland. Maar ik had gehoopt dat ook deze kleine groep in 2007 zich zou aansluiten bij de massa die Suriname en haar ontwikkeling een warm hart toedraagt, onder President Venetiaan. “Kritiek and close scrutiny is altijd vereist, maar de afbraak van goede intenties moet altijd verworpen worden”. Suriname voorwaarts in 2007.


  Maak melding

 9. Hallo Boeboe,

  Ik ben het volkomend met je eens en sta ook achter de Sur. regering. men moet gewoon van zijn fouten leren.
  Een ding moet men niet vergeten, Venitiaan zijn huis is toen door omstandigheden afgebrand en had ook noiets meer.
  Ondanks alles heeft hij het volk niet in de steek gelaten. Ook moet men wel beseffen dat de meeste Sur. die in Sur. geboren en getogen zijn, wel armoede gekent hebben of van dichtbij gezien hebben.
  Ik blijf optimistisch, omdat tijdens de koloniale tijd ook armoede was, maar men sprak nooit erover. Er zijn genoeg bewijsstukken.
  De meeste Sur. die klagen zijn vaak genoeg ook “mensen” die geen harde tijden hebben meegemaakt en kennen vaak genoeg ook hun geschiedenis niet.

  Janny


  Maak melding

 10. Boeboe jij leeft net als Vene in het donker. Als er een ding zeker is op deze 2e dag van het jaar dan is het dat Sur. op de afgrond balanceert van armoede. Een beeld als Haiti heb ik voor ogen.

  Vene leeft zeer ver buiten de realiteit. De feesten van de afgelopen dagen waren uitbundig vanwege de vele vakantiegangers en ook vanwege de extra gelden gestuurd door fam. en vrienden uit het buitenland.

  Dream on en 2007 zal je een dure les leren.


  Maak melding

 11. Ik draag Suriname een warm hart toe, maar Venetiaan en zijn kliek niet, die moeten straks met de potlood gaan opschrijven waar ze de inkomsten hebben gelaten.
  Niemand meer sparen, en op eigen kracht vooruit, ook niet meer bang zijn voor jaknikkers uit Nederland die de Binnenlandseoorlog hebben gefinancieerd(Somo jij ook)en geen wonder dat ze ………….trouwens Santhoki, kerel hou je mond want ook jouw beerput staat op springen, weet je nog de narcotica inspekteur die zogenaams zelfmoord heeft gepleegd en Rinaldo.Tuur, kerel beware


  Maak melding

 12. En weer komt Venitiaan met een verhaal dat de armoede in Su meevalt!!! Kunnen ze deze kerel niet wegschoppen naar een bejaarde tehuis!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 13. nr. 10. Boeboe jij bent mij wat..heb jij een bovenkamer,ik denk dat het door klein denken kleine kijk de stroming is gaan blokkeren…
  Na alles wat in 2006 gebeurd is, en de moed en de durf niet te hebben, dit te zeggen, met de intentie dit in het vervolg te verkomen met consequentie’s, doet ..Vniet.. gewoon of als niks gebeurd is.
  Maar verteld de bevolking rustig te wachten, dus nog steeds wees gerust alles komt terecht

  Wel.. wil je zeggen, als NPS als blakkamang partij niet kan zien waar mee zij bezig zijn.
  De resultaten zijn reeds te zien

  Dus de blakkamang moet gaan zitten wachten op gebakken lucht of kruimels.
  Waar zij zien dat de anderen een vers gebakken brood zitten te eten, moet de blakkamang op de kruimels zitten wachten, met als gevolg meer kruimel dieven en zijn nakomeling kruimeldief..zie Santo-boma
  waar heb je ooit een kleine man gezien met documenten voor verblijf&domeingrond..groot denker, kleindenker kruimels en zal dood gaan aan armoede en domheid.(wachten moe)
  Als men hieraan wil werken, om de zaken in een juist beeld te plaatsen, heeft Su. een behoorlijke toekomst maar met mensen als Boeboe en zijn liefde voor de zware corrupte NF…komt.. geloof het maar alleen lucht de aarde in, ipv iets tastbaar….


  Maak melding

 14. God bless our president Venetiaan!!
  Ik wens de Surinaamse regering veel wijsheid, sterkte, en gods zegen toe, voor 2007. Het valt nooit mee om een land te besturen, en zeker niet een land als Suriname. We moeten zeker optimistisch blijven.

  Beter een kaars aan te steken, dan over duisternis te klagen .
  een chinees spreekwoord.


  Maak melding

 15. Lieve mensen niet persoonlijk worden he? Als we het te samen echt menen met Suriname, laten we de Surinaamse zaak kritisch blijven volgen, “but please be realistic and let Suriname and its leaders together with those persons (individuals) that decided to stay there during difficult times take care of their own future and do not demolish the Surinamese interest”.


  Maak melding

 16. er is een misconceptie dat iedereen die eve iets kritisch zegt een nederlander is, of buitenlandse surinamer is, direkt word er de label surineds opgeplakt. boeboe het is kritiek en dat zegt niks over de mensen hun nationalitiet.
  heb je dbsuriname gelezen? de redactie is woedend op venetiaan, dus hou op met het surineds gezeur. het probleem is vene.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.