dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWisseling wacht op komst in Surinaamse politietop

Wisseling wacht op komst in Surinaamse politietop

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 29 dec – Bij de Surinaamse politietop is een wisseling op komst. Dit meldt de Times of Suriname. Korpschef Delano Braam houdt het voor gezien, nu de werkrelatie met minister Santokhi van Justitie & Politie niet vatbaar blijkt voor verbetering. “Die twee liggen elkaar helemaal niet”, zegt een bron.

Santokhi zou het Braam nog steeds kwalijk nemen dat die schitterde van afwezigheid tijdens zijn aanstelling tot minister. Braam zal vervangen worden door commissaris Krishnapersad Mathoera, die niet eens de nummer twee is in het korps. Plaatsvervangend korpschef, hoofdinspecteur Humphrey Tjin Liep Shie, wordt niet ondersteund door de VHP, de partij waartoe Santokhi behoort.

De politieke steun van coalitiepartners NPS van president Venetiaan en SPA, blijkt niet voldoende voor Tjin Liep Shie. Santokhi ontkent elk voornemen tot een wisseling van de wacht bij het politiekorps. Braam houdt zich onbereikbaar. Volgens de Times heeft hij gesolliciteerd naar een baan in het Caribisch gebied. Onlangs berichtte de Ware Tijd nog dat hij een regeling had getroffen met Sint Maarten voor het recruteren van Surinaamse politie-officieren.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

17 REACTIES
 1. “Plaatsvervangend korpschef, hoofdinspecteur Humphrey Tjin Liep Shie, wordt niet ondersteund door de VHP, de partij waartoe Santokhi behoort”

  IK SNAP DIT NIET HELEMAAL NIET MEER!!!!!
  ALLES IS POLITIEK!!!


  Maak melding
 2. Be my gast als de man niet langer van z’n een moordkuil wenst te maken. Zo professioneel als Braam is zal hij wellicht elders voor een betere waardering aan de bak komen.
  Wees ervan verzekerd dat dit een heeeel lange staart zal hebben.
  De kanonschoten zullen pas vallen als Delano zich op veilige afstand bevindt.


  Maak melding
 3. Weer een kader die het zinkend schip Suriname zal verlaten.
  Ik neem het de heer Braam trouwens niet kwalijk. Er zal wel meer zijn dat speelt waarvan wij niet weten, maar niets blijft in het donker alles komt een keerje ui.

  Prenaam,
  Patricia


  Maak melding
 4. Koelie blakamang e fetie no k a, ai brada sang o psa tide.
  Alles in ons land draait om etnische lijnen. Men komt niet op voor het Surinaams belang maar voor het RAS belang. Eindstand Suriname en alle Surinamers zijn de verliezers. Want terwijl we onderling met elkaar vechten grijpen andere groepen naar de macht.

  Wanneer gaan we ons laten leiden door het rationele en niet door het emotionele.


  Maak melding
 5. Dus Politie:Mi-boi u ziet het Politie-Staat.
  Straks weer de dood voor meerdere Abaisa,s en Aboikoni’s…Politiestaat dank u wel..
  Politiek moet beslissen niet te geloven.
  Geen steun van de NPS voor de blakamang..ai-boi… RECHTSSTAAT…


  Maak melding
 6. Meneer braam je hebt gelijk te vertrekken,zo werkt de politiek van Suriname,Bouterse heeft gelijk,Elvene kan zich niet verroeren,het zijn vijf politieke partijen die bepalen.Tjin-liep -shie,je ondervindt wat. zie wie vhp is en wie nps is.

  Akuba.


  Maak melding
 7. het hele justitieel apparaat in handen van een politieke party geweldig zeg dus:
  minister—– vhp
  pG———-vhp
  commisarisvan pol. —vhp
  heel OM——–vhp
  president van het HOF—–vhp

  WE WANT BOUTA !!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 8. Als dit waar mag zijn??????????????

  What’s going on in Switi Sranang??

  Politiekvoering op basis van etnicitiet: mensen die op mij lijken/nepotisme.

  De Pres. heeft enige tijd hiervoor gewaarschuwd. Zal hij dit toestaan??

  Kunnen wij lering trekken uit de partijpolitiek puinhoop op de Ministeries van OW en LVV??

  Voer een politiek op basis van kwaliteit, deskundigheid en ervaring.


  Maak melding
 9. Noto ,

  Het is niet koelie-blakamang fetie , het is rationele denken van het etnisch geschoeide, ook wel etnisch gestoelde politieke beleid van de “oude Partijen”.

  Laat je niet verwarren, en zo kunnen de ouwe patijen eindeloos lang in het machtscentrum blijven, zonder storingen van /door het achterban.
  Ik geef Braam gelijk, als je meer in je mars hebt, waarom moet je met “minder” genoegen nemen.

  Ga de wijde wereld in , en verdien wat je denkt dat je kunt verdienen. je Leeft maar 1 keer , doe het dan goed en “eerlijk”, naar “eer en geweten”. Braam, het ga je goed, jonge….

  groeten,…………….


  Maak melding
 10. Je kan zeggen wat je wilt, maar het is na jaren dat Suriname zo’n goede Minister van Justitie heeft. Eindelijk iemand met een goede opleiding en een goede visie op deze plek.Echter in Suriname heerst er al eeuwenlang de ziekte van jaloezie, vooral als mensen succesvol zijn.Zou zeggen probeer liever met elkaar samen te werken om zo tot het beste resultaat te komen.Dat achterbakse gedoe met die is Hindoestaan, die is creool die is javaan die is chinees past niet meer in deze tijd.We zijn allemaal burgers van deze wereld die samen moeten leven met elkaar, en dan mag afkomst toch niet het probleem zijn toch???


  Maak melding
 11. ….te meer eens blijkt weer HOE VIES RACISTISCH VRIJWEL ALLE SURINAMERS DIEP IN HUN HART ZIJN…… GA ZO DOOR EN MAAK VAN ONS OOIT VREDIGE PARADIJS EEN TWEEDE JOEGO SLAVIE EN/OF BURUNDI(TOETSIES EN HUTUS)……


  Maak melding
 12. Juist, we zijn allemaal burgers van de wereld en samen horen wij iets te maken van diezelfde wereld.
  Maar helaas kan dat naar het schijnt op 1 plekje van de wereld, namelijk in Suriname, niet.
  Maar ook in NL zijn de Suri’s elkaar nog steeds aan het discrimineren en veroordelen en niet te vergeten uit te schelden!
  So Sad!


  Maak melding
 13. Sarka nr.12…Helaas…dan moet jij niet bij mij of anderen zijn…ga en verjaag de schurken die nu aan de macht zijn, zij zaaien, verdeel en heers.. een tactiek van eeuwen, en het werkt ook nog…

  Dus u begrijpt als het zodoor gaat mensen.


  Maak melding
 14. Maar als ik het goed heb heeft braam toch gelijk , eerst ben je de baas van santhoki hoger in rang. en plotseling wordt agentje je baas . al was ik het ook dan was ik allang ver trokken .want die kleine man zal altijd proberen revance op je tenemen toen jij zijn chef was.dus braam kom op weg wezen .want deze ka moet nu op houden party gebonden op positie . daarom zal su nooit voor uit komen


  Maak melding
 15. allemaal eigen belang, en rijk worden, terwijl de rover door kunnen gaan met hun werk, ze doen gewoon niks, dan lullen , en vechten voor een hoge functie.


  Maak melding
 16. 1 we mogen niet vergeten dat surinaamse regeringen worden gevormd door politieke partijen.zo moeilijk is het weer niet om te begrijpen
  2 we mogen niet vergeten dat suriname nog niet voor een cultuur heeft gekozen waarbij de politiek buiten de deur wordt gelaten.
  3 we mogen niet vergeten dat bij het vormen van regeringen er vrijwel altijd voor politieke loyalisten wordt gekozen en niet voor gekwalificeerde krachten.
  4 we mogen niet vergeten dat de betreffende minister ook vhp’er is en het puur toeval is dat hij gekwalificeerd is voor de job.iemand benoemen buiten de partij is heiligschennis.
  5 we mogen niet vergeten dat deze minister een geweldige drive heeft met deskundige kennis van zaken, duidelijke visie , transparante aanpak etc. alleen jammer dat hij uit de politiek voortkomt.
  ik heb vaak het gevoel dat zijn eigen partij hem niet kan bijbenen.
  6 we mogen niet vergeten dat zijn partijvoorzitter ooit met soortgelijke woorden de volgende uitspraak heeft gedaan:
  de partij zal altijd in s’landsbelang handelen en rekening houden met het partijbelang.deze enge uitspraken doet menige surinamer bij elke stap alle richtingen uitkijken.
  7 we mogen niet vergeten dat de minister waarschijnlijk elke dag bezig is te manouvreren tussen partij – en s’landsbelang , met de warme adem van zijn partijbestuur in zijn nek.
  8 de korpchef lijkt mij een goedaardig en heel vriendelijk mens en zou in vrijwel elke andere functie geen slecht figuur slaan………we willen toch sterke integere surinamers met grote daadkracht en kennis van zaken.het pol.korps is bezig met heel harde bisniss…….
  9 wat wij als volk kunnen doen is heel nauw ,scherp en kritisch deze gasten volgen en zorgen dat er uitsluitend in s,landsbelang wordt gehandeld. misschien ook de minister in bescherming nemen tegen zijn eigen partij indien deze de minister zou willen remmen bij besluitvormingen in bepaalde kwesties.
  in mijn opvatting is hij de enige die qualified is : the right man on the right place.( ook v.ravenswaay kan aardig knutselen en een potje breken)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES