dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieVeiligheidsgordel in 2007 verplicht in Suriname

Veiligheidsgordel in 2007 verplicht in Suriname

-

PARAMARIBO, 29 dec –In 2007 wordt het rijden met veiligheidsgordel verplicht gesteld. Dit meldt het Korps Politie Suriname,KPS. De invoering maakt deel uit van een plan om het verkeer veiliger te krijgen. Er zal paal en perk worden gesteld aan het onverantwoordelijk rijgedrag dat honderden dagelijks aan de dag leggen.

In 2007 zullen enkele maatregelen worden ingevoerd, die de afgelopen twee jaar zijn goedgekeurd en opgenomen in het politiehandvest. Het tegelijk mobiel bellen en besturen van een voertuig mag niet meer, daar dit aangemerkt wordt als gevaarlijk rijden. Bromfietsers moeten een training volgen in het toepassen van verkeersregels. Deze groep is nog te vaak betrokken bij ongevallen op de weg.

Volgens de politie wordt nog te vaak deelgenomen aan het verkeer zonder behoorlijk kennis van de verkeersregels. Fietsers moeten ‘s avonds zodanig gekleed gaan dat ze opvallen of een lichtgevend voorwerp bij zich dragen. Totnogtoe zijn 79 aanrijdingen geregistreerd in 2006, drie meer dan vorig jaar. Als voornaamste oorzaak wordt nonchalance aangemerkt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

16 REACTIES
 1. hallo politie in suriname ga controleren en wel erg vast er is heeeeeeel veeeel geld te verdienen , en ga dan gelijk op snelheid controle doen !!!!!!!!! nog meer te verdienen
  groetjes bigibana


  Maak melding

 2. Ik mag toch wel aannemen dat dit een door de Overheid genomen en door de Assemblee goedgekeurde maatregel is!!? Dit lees ik namelijk niet uit het hiervoor gepubliceerde artikel.


  Maak melding

 3. belachlijk is dat of moet het alleen buiten de stad gelden in het bijzonder nic.vervolgens hoop ik dat de agenten een goed voorbeeld zullen geven want dat doen ze nooit.


  Maak melding

 4. hoi,

  Gaan we nederland weer na apen suriname.Wordt toch eens in hemelsnaam wakker.Dat je er nu pas achter komt dat mobiel bellen en zonder gordel een risico is.

  Waar gaan we toch met dit land naar toe. Ik ben blij dat ik in nederland woon en niet in die domme land.


  Maak melding

 5. Flitspalen op pad van wanica, en andere belangrijke doorgaande wegen. niet te vergeten de pas de asfalteeerde wegen langs pad van wanica bv,
  flitspalen, alle investeringen win je terug en het verkeer wordt veiliger.
  surinamers klagen maar dat ze arm zijn en racen
  naar raak met hun wagi’s.
  onverantwoordelijk gedrag en nonchalance en bigifasi horen niet in het verkeer


  Maak melding

 6. ik vind het een goede regel dat suriname dit invoer maar ik wil paar kantekenen plaatsen alls eerst laat de politie man een bon uitschrijven voor iedere boete wat hij of zij uitschrijft dat is een het verkomt namelijk coruptie en waaneer gaat men in suriname in gods naam de politie mannen die suipen onder het werk of in dienst zijn word echt tijd dat politie inziet dat hij of zij voorbeeld moet zijn laten we in het nieuwe jaar daar maar eens mee beginnen lukt dat niet zal ik in het vervolg namen plaatsen van corupte politie mannen alls vrouwen alls wat uitmaakt weet ik niet . de beste wense aan alle sranangmans en oemas


  Maak melding

 7. Brassa,ja je bent blij dat je in Nederland woont,MAAR is Nederland blij met zo een dommerd als jij?

  Nederland,heeft ook niet vanaf het begin de autogordel en mobiel bellen strafbaar gesteld,heeft ook heel lang geduurd DOMBO,Brassa.
  Blijf weg uit Suriname,en blijf lekker in Nederland als niets en niemand.

  How Dom can a person be


  Maak melding

 8. Ja de laatste suggestie van de flitspalen er bij is zeker een goeie..
  maar ik vraag mij af of al deze voornemens realiseren zijn omdat de infrastructuur van Suriname daar nog niet bij aansluit.Betere infrastructuur zal het controleren ook vergemakkelijken,denk ik tenminste.


  Maak melding

 9. Het behoeft niet eerst te worden opgelegd, eer we gaan beseffen dat het moet! Hoe kort de rit ook mag duren of hoe laag de snelheid.

  Bij een frontale klap wordt je met enorme krachten door het voorruit geslingerd, allerlei onregelmatige voorwerpen tegemoet.

  Weri na belt! No plei angri sie skapu. Door de gordel om te doen zijn velen in staat om het verhaal na te vertellen.


  Maak melding

 10. Wat kost een flitspaal… mi-boi haal ’t uit je bovenkamer..Daarnaast hoeveel overtredingen, om flitspaal terug te verdienen…En net als in Ned..vernieling.!!..dus paal tang pi joe di, al is het gratis, no do dong. +/- 30.000 Euro per stuk,excl onderhoud…kijk hoeveel man arbeid….P/J….


  Maak melding

 11. Brassa, het gaat om de veiligheid van ons allen, want ook ik bestuur een voertuig in Su als ik daar mijn vakantie doorbrengt, bij het zien van personen als jij moet men zeker de autogordel afdoen en niet opletten in het verkeer.Je bent gewoon weg dom.


  Maak melding

 12. De oude gehate flitspalen kosten €75000.-/stuk excl onderhoud en filmmateriaal..
  en nogmaals mijne mensen niet reageren op idioten als Brassa de blakka bakra.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES