Politie leidt strijd tegen verval in Suriname

11

PARAMARIBO, 29 dec – Moreel verval en normvervaging zullen in 2007 strakker worden aangepakt door de politie. Dit stelt korpschef Delano Braam. Onder meer de elektronische prostitutie, via sms, telefoon en internet, zal worden aangepakt. Volgens Braam is het “hoog tijd voor een aanval op de verdwijning van moraal, fatsoen en zeden”.

Niet langer mag de indruk bestaan dat de samenleving met de armen over elkaar toekijkt, terwijl zedelijk verval om zich heen grijpt. “Met het oog op de groei van de toerisme-industrie is de verwachting dat deze ontwikkeling bij ongewijzigd beleid zal verergeren. Als we er niets van zeggen, wordt decadentie de beschavingsnorm die zich in de samenleving zal ontwikkelen”, zegt Braam.

Steun wordt verwacht van vooral de media en instanties die vergunningen verstrekken. Belangrijkste doelgroep is de jeugd, die steeds meer slachtoffer schijnt te worden. Verwaarloosde wetgeving zal weer worden toegepast. “Voor wat betreft volwassenen hebben we niet zoveel armslag, omdat de wetgeving niet gericht is op volwassenen”, zegt politiewoordvoerder John Jones tegenover de Ware Tijd.


11 REACTIES

 1. Die norm vervaging bestaat sinds al de koloniale tijd, en daar moeten ze iets aan doen, het buiten-vrouw syndroom waar 1000 mannen aan schuldig maken, dat moeten ze eerst aanpakken, en de vele moeders die hun kinderen alleen moeten opvoeden, hun ex, moeten aangepakt worden, misschien zal dat dan aan de kinderen een ander opvoedbeeld ontstaan om ook niet in hetzelfde moraal verval te raken. Als je de prostitutie wil aanpakken, dan moet je vooral alle meisjes en dames uit de andere caraibische landen naar suriname komen ook meteen weer direkt terug op je boeing jumbo terug zetten en wegvliegen, PAS dan moet je als regering gaan zorgen maken over je eigen burgers, en overigens heeft de overheid ooit iets om bekommert, nee zelden. dus waar kletsen jullie nou om??
  Surinamers moeten ook niet te veel naar surneds kijken, die komen voor vakantie en als sex te verkrijgen is tegen betaling dan kunnen zij dat kopen, in nederland is betaalde sex een vorm van werkgelegenheid, waar de politiek zelf een klant van is, dus wie het meeste geld zelf verdiend, maakt het meest gebruik van die dienstverlening. het is mij opgevallen dan 100den vrouwen die in en om het surinaamse bazar verkoopsters zijn, niet vies van zijn, om hun lichaan illegaal ook ter plaatsen te verkopen, om zo een mooie dag opbrengst te verdienen, het heet in de volksmond dan geen prostitutie maar bazar verkoopster!!!
  deze vrouwen hebben ook geen andere alternatief of keuze en kiezen deze methode om hun hoofd boven water te houden, en zo eventueel hun kinderen te voorzien van levensonderhoud, ergens zijn het dappere vrouwen, die het eind niet kunnen knopen.
  Laat venetiaan vooral zich niet zorgen maken om vernieuwing van die samenleving, want dat vernieuwing werd al meer dan 30 jaar bewust door de gevestigde politiek onderdrukt, en laat de burgers en vakantie gangers lekker hun gang gaan, want je mag zelf bepalen wat je met je leven doet, en niet de surinaamse regering. Hun zelf zijn het grote voorbeeld van moraal verval voor de samenleving…ik hoop van harte dat bouterse jullie een lesje komt leren in bestuurskunde………


  Maak melding

 2. Een ding wil ik zeggen tegen de moeders die zijn kinderen de hoer laten spelen en ook samen met ze op mannen jacht gaan.Moeders waar zijn jullie normen het ligt niet aan het land maar aan de mensen die zich laten gaan.Over al in de wereld heb je buitenvrouw dus dat is het niet.Ieder vrouw moet zijn eigen waarde kennen en dan ben je al heel ver


  Maak melding

 3. “…ik hoop van harte dat bouterse jullie een lesje komt leren in bestuurskunde………

  LOINKING”

  Dat heeft hij reeds gedaan! Met alle gevolgen
  van dien!


  Maak melding

 4. De politie zou in ieder geval met haar strijd tegen dit ‘verval’ bij haar eigen NF politici moeten beginnen, want deze figuren zijn de bron van alle ellende.

  Vene ‘de sufferd’ laat niks van zich horen en Santokhi blijkt reeds lang schaakmat te zijn gezet (zonder dit zelf te weten) door z’n baas (Ram/VHP) en Pertjaja Luhur.

  Suriname is a big poker game !


  Maak melding

 5. Laat al jouw gewapende machten in Su eerst karater en klasse tonen…Dan is het haast niet nodig om achter fouten/boeven/schurken/oplichters/bedreigers/enz.enz. te lopen..jouw maatjes lopen jaar in, jaar uit tijdens dienst te zuipen, lopen achter hoertjes aan,lul tra mang vrouw, nemen steekpenningen aan,schrijven foute procesverbalen(nadelig ten opzichte van de slachtoffers)te veel om op te noemen.
  John:: weet wat je roept eerst in je eigenhuis beginnen, dan verkrijg jij het recht op een voorbeeldige straat.


  Maak melding

 6. Beste mensen

  De beste wensen.
  Waarom nu al de negetiviteit,wij hebben over een mandrir het typisch een mentaliteit van afgunst laten wij een vuist eindelijk gaan maken met zijn allen ,finaceringen doen wij samen onder beheer van de gemeente of de gemeenschap.en een gemeenschappelijke rekkening.loekoeboeng


  Maak melding

 7. Carla de Beest, ik ben het met je eens.
  Tot nu toe heb ik nog niets gelezen over de rol van de moeders van die kinderen die worden misbruikt.


  Maak melding

 8. LET goed op de Nederlandse Pedo s die hebben kapitaal om een onontwikkeld leven de toekomst van af te pakken of zijn ziekte verspreiden dat is het nadeel van torischme ze zijn handig met een PC [computer] en zijn digitaal goed aangelegt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.