Delano Braam blijft Korps Politie Suriname leiden

2

PARAMARIBO, 29 dec – Er is geen sprake van een wisseling van de wacht bij het Korps Politie Suriname, KPS. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Ook Braam ontkent mediaberichten als zou hij voornemens zijn zich elders in het Caribische gebied te vestigen. Santokhi spreekt van geruchten en een scenario uit het criminele en grijze circuit.

De bedoeling zou zijn tweedracht te zaaien onder leidinggevenden van het korps. “Waarom zou je een leiding die het goed doet vervangen?”, zegt Santokhi. Volgens de Times of Suriname zou Braam vervangen worden door commissaris Krishnakoemarie Hussainali-Mathoera. Mathoera heeft onlangs in de Verenigde Staten van Amerika een training afgerond op de FBI Academy.

Braam zegt geen ontslagbrief te hebben ingediend en ook niet van plan te zijn te vertrekken. Volgens Santokhi hebben de recente successen bij de bestrijding van de criminaliteit, de belangen van personen uit het criminele circuit in gevaar gebracht. Kennelijk worden ook belangen van figuren binnen het korps bedreigd en wordt de geruchtenmachine gevoed van binnenuit.


2 REACTIES

  1. A mang tja ding ..als jij capabel genoeg ben dan werk jij voor USD…precies wat de anderen nu al doen…maar niet in Su. jij vertrekt eerbiedig, en gaat in dienst van….naar het buitenland…….DEA/CIA.
    Om de ander te helpen zijn zaken naar zijn hand te zetten. Happy double james-bond.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.