Home Onderwerpen Economie Suriname kreeg al ruim 100 miljoen dollar van IDB

Suriname kreeg al ruim 100 miljoen dollar van IDB

10

PARAMARIBO, 28 dec – Suriname heeft in de afgelopen tien jaar ruim honderd en dertig miljoen dollar aan hulp ontvangen van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, IDB. Ongeveer een derde deel bestond uit schenkingen en de rest betrof leningen. Dit jaar zijn geen leningen verstrekt.

Suriname heeft acht schenkingen gekregen in 2006 met een totale waarde van negenhonderdduizend dollar. Zowel overheid als particulieren zijn in aanmerking gekomen. Voor hulp na de watersnood in het binnenland is tweehonderdduizend dollar uitgetrokken. In 2005 was het precies andersom. Toen is ruim vier miljoen dollar geleend en waren er geen schenkingen.

Voor dit jaar is ruim een half miljoen geschonken aan de overheid. Het geld is onder meer bestemd voor verbetering en modernisering van dienstverlening. Er lopen nog aanvragen van het ministerie van Transport Communicatie & Toerisme, TCT. Het betreft projecten ter waarde van ruim één miljoen dollar. De belangrijkste donoren van de IDB ziijn Japan, Korea, Canada en een aantal Europese landen.

10 REACTIES

 1. Waar is deze U$ 130,- miljoen gebleven dang….. Santokhi , pak die mensen die deze gelden hebben vercorrumpeerd. Sluit ze op , doe wat , geeft niet wat , ma doe iets om die corruptie-miljoenen te achterhalen.

  Heb je die gareimpoeros al een rode stempel gegeven ??? Zou het helpen Santokhi ???

  Zouden die gariemperos niet meer komen met hun gif , om in de Suri-rivier te strooien ???

  Groeten,……………….

 2. Santokhi kan zelf niks doen want als je leest wat er in het dagblad Suriname van vandaag staat (www.dbsuriname.com) begrijp je wel dat ook hij is betrokken bij een onfrisse zaak mbt de import Chinezen.

  Bouta heeft gelijk; Suriname is het meest corrupte land van het westelijk halfrond, alleen willen de NF politici en hun aanhangers dit niet weten. Ze blijven alleen maar ouwehoeren over 8 dec ’82, en stelen van het volk.

 3. Waarom kan Suriname niet op eigen benen staan? Heel simpel, alles wat iets van waarde heeft in Suriname is in handen van de Politieke bendes. En het koloniale tijdperk mag dan al voorbij zijn, maar ze zuigen hun land nog steeds uit.
  je snapt mijn punt niet.

  Ondanks al de miljoenen die er worden ingevesteerd zijn de enigste die er rijk van worden de bureaucraten en de regeerders.
  Die rijkdommen in de grond, daar gaat het vooral om. Suriname heeft verdomme schatrijk kunnen worden, maar de “onbeschaafde politieke leiders en hun aanhangers”heeft het land en het volk geplunderd…
  En als er vooruitgang komt dan zal het nog heel lang duren voor alles weer in orde als het nog in orde komt daar (ik geloof er niet in) !

  Luna

 4. Snotneusverhaal:
  zij geven schenkingen enz.
  Er zitten twee bekenden tussen die roven in Su.
  Een rooft al jaren de zee leeg.
  De andere doet geweldige goud zaken

 5. ”Waar djoeka ia ,is er geen leven en gaat het land nooit vooruit !

  Martha wat bedoel je met je uitspraak? Het riekt namelijk sterk naar Racisme!! Nu vraag ik jou mij te corrigeren als ik hier de plank mis sla.

  Wat het ook is dat je wilt vertellen, de boodschap is niet helder overgekomen.

  Grtz
  Kodjo

 6. Wie zegt dat Suriname coorrupt is, is gewoon dom.
  Kijk naar Acad.Ziekenh.Suriname….geen geld om salarissen te betalen???? Joemi wil gewoon de reserves om in zijn eigen zak te steken..en maar huilen dat hij radeloos is….

 7. Onze presi heeft nooooiiiit iemand een haar gekrengt en is nooit betrokken geweeest bij drugs, en DINOOOO ook niet hoor. De mensen die dat beweren zijn kwaadaardig en moeten leren de waarheid onder de ogen te zien….BOUT is SCHOON….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.