dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieRood Surinaams stempel voor ongewenste vreemdeling

Rood Surinaams stempel voor ongewenste vreemdeling

-

PARAMARIBO, 28 dec – Suriname heeft vanaf 1 september dit jaar een rood stempel voor ongewenste buitenlanders. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Wie zo een stempel krijgt komt op de zwarte lijst en mag Suriname niet in voor bepaalde tijd. Ook degenen die herhaaldelijk illegaal binnenkomen, worden scherper in het oog gehouden.

“De persoon wordt dan uitgezet en als teken van uitzetting heb je een rood stempel”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. De stempel is bestemd voor situaties, waarbij de nationale veiligheid of openbare rust en orde worden bedreigd of wanneer de volksgezondheid onder druk staat. De introductie is weliswaar gepaard gegaan met wat ongerief en incidenten.

Ambtenaren belast met de grenscontrole hebben een aantal stempels uitgedeeld, die achteraf onterecht zijn gebleken. De betreffende personen hadden laat een verblijfsaanvraag ingediend. Bij anderen was de termijn van verblijf verstreken. Er was toen speciale toestemming nodig van Santokhi. Er wordt nu onderzocht of er meer personen zijn die de stempel onterecht hebben gekregen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

5 REACTIES
 1. typisch surinaamse ambtenaren. de overijverige 7-even gemeenschap. Ja ze zijn erg snel om wetten uit te voeren zonder eerst een dossier te bestuderen. Het kan ook niet anders als je laat op je werk komt en vroeg naar huis gaat, dan kom je natuurlijk werktijd te kort.


  Maak melding

 2. Ambtenaren in Su. hebben een onstuitbare behoefte aan vrije tijd binnen hun wettelijke arbeidstijd. Arbeidstijd- en duurverkorting is een surinaamse uitvinding


  Maak melding

 3. Wie het door heeft zal blijven lachen om Santaki….Hij meent, wie niet betaald heeft.
  En u weet wie het liefst betaald.
  Maar ja,zij betalen maar de Staat vindt niks.


  Maak melding

 4. Zoveel geld maar de NPS staat met lege handen
  Visa-Verblijfvergunning.(+/-1500.USD)
  1500 x 20.000 china’s
  Daarnaast…. Domein….10.000 x 1000.

  NPS slaapt en slaapt en zullen stuk voor stuk
  in Lansie Gron belanden of gaan zwerven.
  P.S.
  Wie nu geen domeingrond heeft kan over twintig jaar niet verkavelen om de echte miljoenen (Euro’s/USD)binnen te halen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES