Home Onderwerpen Maatschappij Monument in Ermelo voor oud-Surinamesoldaten

Monument in Ermelo voor oud-Surinamesoldaten

3

Er komt een monument voor militairen die namens Nederland in Suriname gelegerd zijn geweest. Met het gedenkteken willen de initiatiefnemers de herinnering levend houden aan de Troepenmacht in Suriname (TRIS). Dat schrijft Het Algemeen Dagblad. De onthulling van het monument is zaterdag 22 september op het terrein van de Generaal Spoorkazerne in Ermelo.

Het idee werd enkele jaren geleden geboren bij aannemer Ad van Wingerden (57) uit Zwijndrecht schrijft de krant. Hij wilde op de eerste plaats een gedenkteken voor de drie Nederlandse soldaten die 12 augustus 1970 omkwamen bij Lelydorp in Suriname toen ze met een Daftruck tegen een vrachtwagen met bauxiet botsten.

Het idee groeide uit van een monument voor dit tragisch overleden drietal tot een gedenkteken voor alle overleden kameraden en de nabestaanden. Hoeveel Hollandse soldaten in Suriname zijn omgekomen is niet bekend.

3 REACTIES

  1. Prik
    En hoe staat het met een gedenkteken in nederland voor surinaamse soldaten die namens nederland gesneuveld zijn in beide wereldoorlogen?
  2. Luna
    Tja in de 20ste eeuw!!!! Beeld of geen beeld.Er wordt weer volop gepist en geblowd om de beelden.Het is een grote janboel. ...
  3. lazarus
    REMEMBER Seedorf en Bandison, de twee militairen die aan het front zijn gesneuveld en in Zuid-Korea werden begraven