SPA-leider: beleid richten op problemen Suriname

8

PARAMARIBO, 27 dec – Het beleid van de regering Venetiaan moet meer en intensiever gericht worden op de problemen waar Suriname voor staat. Dit zegt Siegfried Gilds, voorzitter van de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA, en oud-minister. Probelemen als huisvesting en werkgelegenheid krijgen te weinig aandacht, vanwege politieke obstakels.

Die hebben niet zozeer met de oppositie te maken, als met verdeeldheid binnen de coalitie zelf. Een aantal coalitiepartijen richt zich meer op de eigen achterban, die voornamelijk etnisch is bepaald. “Hoewel het niet wordt toegegeven, heeft dit wel invloed op de mate waarin we in staat zijn het land te ontwikkelen”, zegt Gilds tegenover de Ware Tijd.

Weliswaar is op het gebeid van volksgezondheid en infrastructuur vooruitgang geboekt. Huisvesting en werkgelegenheid daarentegen lopen sterk achter. Voor waarachtige bestrijding van de criminaliteit zijn duurzame maatregelen nodig, zoals voldoende onderwijs en werkgelegenheid. “Aan deze zaken zal het komend jaar veel meer gedaan moeten worden”, aldus Gilds.


8 REACTIES

 1. Oud minister je vergat wat aan te halen,misschien kan ik je even hierover herinneren,het handelen van drugs.of bedoelde
  je het met criminaliteit,of durf je dat woord niet in de mond te halen, zeg jou president om op te staan,en een nationale de gelegenheid geven het land verder te leiden,gelukkig heb je de durf om de El vene hierop te wijzen,dat zijn beleid,niet deugd,en dat hij Suriname bezig is te verkopen,en het arme volk bezig is te sterven van de honger en ze met een armzalig
  Kerstpakket zoet probeert te houden,Januari 2007,Wan pina mun zou mijn moeder zaliger zeggen,de sranangman ne denki tammara,ze kopen maar oplos,bika sa den sa du dan, ze doen dat misschien om de ellende dat in Suriname gebeurt zich daarmee te troosten .bai de wee,wan bun njun jari.

  Akuba.


  Maak melding

 2. Hi !!! Hallo!!!! “weer boven water”..
  Nee toch….Alle kansen gehad, maar nee, de boel lopen te bedonderen en :nu wijs lopen doen”…kan toch niet…Resultaat… geen geloof meer in deze man…


  Maak melding

 3. look who s talking, gilds mie boi , je bent wat vergeten , om uitleg te geven aan het volk over je eigen daden, dat ben je ze tenminste verschuldigd ,voordat jij je mond open doet . over vene lullen zou ik niet doen als ik jouw was, ben je vergeten dat je ook uit zijn klauwen vrat, het enige wat je moet doen je bek houden , en niet zeuren over een ander , want je bent geen haar beter, jij hebt je handtekening gezet bij de nederlanders voor de 100% controle, kijk maar zelf toe in wat voor ellende je eigen landgenote hebt gebracht , vooral degen die nette burgers zijn , die brandschoon zijn, moeten allerlei vernederingen ondergaan danks zij jouw gilds, je heb je straf niet uitgezeten, want jij heb ,je eruit kunnen lullen , andere zitten jouw straf uit lafaard en nu je met beide benen op de grond staat begint je te kletsen over vene , hou je mond , want je bent geen haar beter, het zal mij niet verbazen als je nog meer op je lever hebt


  Maak melding

 4. Gilds had voldoende werkgelegenheid.
  Het was zijn taak als minister van arbeid om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk surinamers een baan moesten hebben, door het nemen van duurzame maatregelen binnen regeringsverband.
  Echter koos hij ervoor om op criminele wijze zichzelf te verrijken.
  Hij heeft heeft het surinaamse volk op beschamende wijze in de steek gelaten en heeft nu geen recht op spreken voor haar.
  Waarom houdt hij niet de eer aan zich zelf?
  Waarom gaat hij door met het zonder schaamte verder vernederen van de mensen die ooit zoveel vertrouwen in hem hadden?
  Moeten wij nog dieper wegzinken in het door hem geschapen moeras?
  Gilds laat maar gaan hoor, het surinaamse volk zal ooit eens zegevieren en daarbij heeftzij geen raad nodig van politici zoals jij die geen respect hebben voor de waardigheid van een volk


  Maak melding

 5. James Brown heeft ons op 73-jarige leeftijd verlaten,maar hij gaf ons behalve heel veel dansplezier,een heleboel wijsheid ,o.a.deze:Talking loud,saying nothing,oftewel;Geen woorden,maar daden!


  Maak melding

 6. hahahahha. GIlds , hahahaha
  Look who’s talking 2
  er is zat werkgelegenheid, maar het volk is veels te lui. ze willen altijd het switsersleven lijden, maar ervoor werken……

  ALs surinamers willen werken is er zelfs werk in nickerie voor ze.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.