dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameBinnenland Suriname lijdt onder politieke naijver

Binnenland Suriname lijdt onder politieke naijver

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 dec – Politieke naijver vormt een belangrijke barrière voor de ontwikkeling van het binnenland. Dit zegt parlementariër Theo Vishnudath van de oppositionele VVV. Coalitiepartners gunnen elkaar het daglicht niet. Dit is nog het meest merkbaar aan de wijze waarop de A Combinatie, AC, van voormalig rebellenleider Ronnie Brunwijk bejegend wordt.

Door het Nieuw Front zouden subtiel boobytraps worden gelegd. “Na de coalitievorming zei ik gelijk dat het Nieuw Front er alles aan zou doen om zich te wreken, vanwege de door AC op hen in het binnenland veroverde zetels”, zegt Vishnudath tegenover de Times of Suriname. Het vorig jaar opgerichte AC bezit vijf parlementszetels, die allemaal in het binnenland zijn behaald.

Nu wordt datzelfde binnenland opzettelijk stiefmoederlijk behandeld. Uiteindelijk zal AC daar de schuld van krijgen, omdat het de ministeries beheerst die zich het meest richten op het binnenland. Tot de ministeries behoort Regionale Ontwikkeling, RO, dat onlangs nog is teruggefloten door president Venetiaan. RO had reeds toestemming verleend voor de verkiezing van een nieuwe gezagsdrager in het Inheemse Bernharddorp.

Venetiaan draaide de beslissing eigenhandig terug. Ook de slechte staat van de voornaamste toegangswegen tot het binnenland, vormen een tijdbom. “AC heeft namelijk tijdens zijn verkiezingscampagnes toegzegd dat bij deelname aan de regering, deze zaken onmiddellijk aangepakt zouden worden. Maar het Nieuw Front trapt stevig op de rem”, aldus Vishnudath.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Sorry beste lezers,op reactie nr.2.. zelf Vtje heeft recht op vrolijke kerstdagen.
  Dit is ieder mens gegund… Dus Vtje ook..
  Vtje en NPS&CO.. Merry-X-Mas…and a Happy New Year 2007.


  Maak melding
 2. Vtje is niet weg te branden van het middelpunt van kwaaje bedoelingen en daden.

  Ma komt tijd komt raad, ba soekkoe ba owh vinding….
  Hij zal zijn payback niet kunnen ontlopen, die lammeblinde….

  Groeten,………….


  Maak melding
 3. Zijn er geen politici te vinden, die onze binnenlandse broeders/zusters niet langer voor de gek houden en hen willen/kunnen uitleggen dat het binnenland door de kleinschaligheid niet simpel te ontwikkelen is.
  Dorpen verrijzen als paddestoelen uit de grond. De schooljeugd is langer onder weg naar en van school dan de lesuren/pauzes duren.

  Dorpen zullen moeten klusteren anders geen ontwikkeling! Zo simpel is dat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES