Kerst nog even feest van hoop in Suriname

5

PARAMARIBO, 25 dec – Kerstfeest kon nog wel even doorgaan als periode van hoop in Suriname. Ambtenaren kunnen dan klagen over hun bescheiden salarisje en consumenten zien prijzen almaar de pan uit vliegen, jaar op jaar gloort het optimisme van kerst. Extra geïnspireerd wordt de (nog) minder fortuinlijke de helpende hand gereikt.

En ook al schijnt de oorzaak van alle ellende nog zo zeker door, het maakt de geestdrift er niet minder op. In deze sfeer kunnen ouderen een viering aangeboden krijgen door een of andere politieke partij of een religieuze gemeente. Er is vertier en steevast aan het eind een pakketje met voedingsmiddelen. Bezoeken aan sociale instellingen, zoals tehuizen voor kinderen met een handicap, moeten de naastenliefde extra tot uiting brengen.

“Zo zijn we het gewoon en zo moet het blijven”, zegt de eigenaar van een importbedrijf, dat net pakketten heeft uitgedeeld. Zelf is hij geen christen. Maar in Suriname maakt dat al lang niet meer uit. Er is geen ander feest dat zo geïntegreerd is in de lokale cultuur en gewoonten, getuige de kerstbomen en siersels in menig moslim-, hindoe- of andersoortig gezin huis. Of het nu wel of niet ligt aan aard en cultuur van de klanten, de vonk slaat steevast over.


5 REACTIES

 1. Vrolijk kerstfeest,het uit delen van pakketen,moet niet alleen bij Kerst gebeuren,dat moet vaker,ik weet zeker dat niet alle arme van een kerstpakket is voorzien,bij sommige politieke partijen,hebben ze pakketen gegeven ,aan hen die het kunnen missen,je moet in hun partij behoren,dat gebeurd ook als je ergens op een kantoor zit,hoor je niet bij hun, moet je de weg ruimen,December een Kerstpakket,hoe verder met de komende maanden?
  je Kerstpakket raakt op.Ik hoop dat Kerstfeest,een dag als vandaag een dag van bezinning is,voor hen die Suriname moeten besturen,Moge vrede in uw hart begeren,Met de Kerst herdenken wij de geboorte van kindje Jezus Moge het Alle Negatieve Elementen uit Suriname verdrijven,en het positieven binnen halen.

  Akuba.


  Maak melding

 2. Beste dames, heren, kinderen en anderen

  Ik wens jullie “Prettige Feestdagen”
  en een “Zalig Uit Einde” en een
  “Voorspoedig 2007”

  The
  Highlander


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.