Veertig kilo cocaïne in KLM-toestel uit Suriname

22

PARAMARIBO/SCHIPHOL, 23 dec – Op de Nederlandse luchthaven Schiphol is ruim veertig kilo cocaïne aangetroffen aan boord van een KLM-toestel uit Suriname. Dit meldt Dagblad Suriname. De vondst is inmiddels bevestigd door het Bijzonder Opsporingsteam, BOT, van de politie, dat met het justitieel onderzoek is belast.

Het spul bevond zich in de verzegelde ruimte van het toestel. Die ruimte is normaliter uitsluitend toegankelijk voor KLM-personeel. Nog onduidelijk is of de drugs aan boord zijn gebracht op de Johan Adolf Pengelluchthaven. Inmiddels is wel vastgesteld dat het zegel in takt was tijdens het routineonderzoek, dat vooraf gaat aan de vlucht.

De voorzichtige conclusie is dan ook dat het spul niet in Suriname is ingeladen. “Maar het BOT neemt daarmee geen genoegen en onderzoekt diepgaand hoe de drugs in het vliegtuig terecht zijn gekomen”, meldt Dagblad Suriname. Er wordt nauw samengewerkt met de Nederlandse justitie.


22 REACTIES

 1. Zo zie je maar dat het cabine personeel van de KLM en de Nederlandse ambassade personeel ook niet te vetrouwen zijn. En wij maar denken dat de meeste cocaine transporten door bolletjesslikkers en die arme sloebers gedaan word. Dus ik zou zeggen tegen de Nederlandse regering dat iedereen die uit Suriname/Antillen op Schiphol arriveert in aanmerking komt voor 100% controle. Dus niet alleen die arme sloebers uit Suriname. Dus de 100% controle opvoeren en voor iedereen zonder uitzondering van personeel of passagier.

  ramses


  Maak melding

 2. ja, ja, als het was aangetroffen in het vliegtuig van de s.l.m. wisten gelijk wie het had neer gezet, nu moeten ze zogennaamd alles onderzoeken . wie houdt wie voor de gek


  Maak melding

 3. KLM weet van niks! Was het SLM, dan zeggen ze, straffen maar! Nederland heeft het spul gewoon nodig. Arme Colombianen worden nog armer van. Nederlanders roken en snuiven maar raak. Ze zeggen wij gebruikers zijn de echte man en vrouw. In de koffieshop is alles te koop. Wie houden ze voor de gek.


  Maak melding

 4. Als het westen drugs nodig heeft dan halen ze het en krijgen het altijd binnen, een kleine of zogenaamde partij laten pakken om een grotere partij door te laten gaan.
  Het is gewoon een kwestie van verwarring zaaien zoals met alles, oorlogen, rampen,neokolonilisme, racimse,etc etc.
  Like Malcolm X, has said decades ago, we dont own the ships boats and planes.


  Maak melding

 5. DE ned. staat heeft dageglijks meer dan duizend kg. coke nodig om zijn meer dan één miljoen cliënten te voeden.

  Dus het ding moet ergens vandaan komen.

  Praktisch elk k.l.m. vlucht van waardan ook heeft dit spul in zijn ruim.

  Laat niemand een ander voor de gek houden..

  Ze weten beter,alleen de suris lijders zijn nog in de koloniale tijdperk..


  Maak melding

 6. Als men tegenwoordig een diploma kan behalen om drugs in nederland te verkopen, dan ligt het toch voor de hand dat de nood zeer hoog is hier in dit koude kikkerland.
  Dus koste wat kost dit spul zal altijd onder de meest extreme omstandigheden in nederland illegaal naar binnen komen.

  jepie


  Maak melding

 7. Van wie zijn boten, vliegtuigen, heli’s, vergunningen en het RECHTSYSTEEM?
  Wie gedoogd en verbied dan vervolgens?
  Wie maakt en breekt en is tegelijkertijd baas boven baas?
  Wie koloniseerd, handelt en is vervolgens in staat een goed draaiende economie voor haar land te permiteren?

  Ik in geen geval!

  ps: met deze vragen wil ik niet zeggen dat het smokkelen positief of negatief is, maar wil alleen aangeven: every action has a reaction.
  Hoe ver je ook wil gaan.
  En om dit soort acties te stoppen is het niet alleen een kwestie van opsluiten en straffen.
  Want al met al wordt coca ook gebruikt voor medicijnen en nog zo veel meer, maar is er daarvoor wel toestemming dan?
  Legaliseer coca dan wil ik zien hoeveel vraag er dan voor zal zijn.


  Maak melding

 8. Zij moeten nog even wachten en het zal als sneeuw uit de hemel komen vallen.
  Su. de schuld blijven geven !!..men zoek overal in billen en poesen..maar 40 kilo kan niet van een kleine man/vrouw zijn…Voorstel boei a plane tja go tapoe en tot de laatste schroef los gooien, fu sabie sang plane abi inie ing sking…Lock Jumbo up..lock jumbo up.


  Maak melding

 9. Ik ben afgelopen zomervakantie grondig gecontroleerd omdat ik rode ogen zou hebben volgens een militair.hindoestaan met rode ogen? Hoe kan dat?
  40kg geslipt hoe kan dat?


  Maak melding

 10. Zo dan voor het eerst zijn we het eindelijk allemaal met elkaar eens,is iets om trot op te zijn.One nation,one people!!

  Jullie hebben allemaal gelijk, als het bij de SLM zou zijn gevonden dan was het wereldnieuws en dan hadden ze gelijk een dader misschien zelfs,wat gaan ze nu onderzoeken??Over hoe dom ze zijn dat ze die torie naar buiten hebben laten gaan.

  Ik vind ook 100% controle is 100% controle dus ook de bemanning en ander personeel.Waarom word de aankomst en afhandeling van die “risico” vluchten niet geflimd of dat er een webcam op staat zodat iedereen kan zien of iets uit het buitenland komt of hier erbij word gezet.Nederland vindt die controle toch niet streng dan kunnen die mensen het ook doen.

  Inderdaad die probleem ligt in Nederland daar kunnen ze niet zonder dat vergif,zelfs in de hoogste rangen zal er weleens iets gebruikt worden.
  Ze moeten de vraag van dat spul uit Nederland stoppen dan zijn ze aardig op weg om dat spul waardeloos te maken.

  Dat ding ligt toch ook niet voor het oprapen in Suriname dat moet daar toch ook gekocht worden,of zie ik het verkeerd??
  Nou dan zal het niet van een normale Surinamer afkomstig zijn want de Surinamers geven liever hun geld uit aan plezier maken en eten dan om 40 kilo van dat te kopen met de kans dat het gepakt wordt en ze hun geld kwijt zijn.

  Volgens mij willen ze Suriname zwart maken want er is al ophef over die controle’s,er gaat een rechter kijken dus willen ze denk ik op deze manier het hem/haar makkelijker maken om met de vinger naar de Surinamers te wijzen.

  Weet je wat ik eens zou willen zien op de tv,internet enz wat er gebeurd met dat spul nadat ze het vinden,hoe het wordt gewogen,hoe en door wie het wordt weg gebracht,hoelang het duurt voordat ze iets ermee doen en het belangerijkste, wat ze ermee doen.

  Nederland staat bekend als een land waar alles mag,pas was er nog op de tv dat ze ergens in een regeringsgebouw dat spul hadden gevonden in een dames of heren wc.

  Legaliseer die troep en het heeft geen zin meer om te smokkelen want het zal niet meer veel opleveren of zet al die verslaafden in Nederland tegen de muur en dan …..boem!!Dan hoeft het ook niet meer ge-importeerd te worden.Het klinkt hard maar door deze troep brengen ze anderen in gevaar zoals kinderen die naalden kunnen oppakken van de straat,mensen die beroofd worden door die junks om dat spul te kunnen kopen,ziektes die ze verspreiden door in portieken te pissen en ga zo maar door,uit eindelijk gaan ze toch dood door die troep.Ze zorgen voor overlast doordat en met dat rommel.


  Maak melding

 11. Voor zo’n rijke staat als Frankrijk liggen daar vastwel andere motieven aan ten grondslag. Als ze nu al hun handen vol werk hebben aan hun wester buren.


  Maak melding

 12. nederlanders hebben de afgelopen periode te veel rotzooi over zich gekregen van de regeerders; dus daarom houd men dit voorval angstvallig onder de mat. zelfs een ordinaire krant als de telegraaf (mijn krant)die graag dit soort berichten vanuit suriname met heel veel ijver vermeld op de voorpagina; heeft dit achterwege gelaten en DAT ZEGT MIJ GENOEG. Dit komt niet uit Suriname!!!!!! I


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.