maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVaker politiegeweld bij Surinamers

Vaker politiegeweld bij Surinamers

-

Does Travel - naar Suriname

Bij arrestaties gebruikt de politie vaker geweld tegen Surinamers dan tegen Nederlanders, Turken of Marokkanen. Dat blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit. Het verschil komt doordat Surinamers vaker voor drugsdelicten worden opgepakt.

“Straatdealers vechten omdat ze hun drugs niet kwijt willen”, aldus professor J. Naeyé, leider van het onderzoek. Ook alcohol speelt een rol: je ziet vrijwel nooit een moslim die teveel sterke drank op heeft. Turkse verdachten worden vaker opgepakt voor geweldsdelicten en wapenbezit. Ook moet de politie vaker tegenover hen het dienstwapen trekken.

Onder leiding van Naeyé heeft de Universiteit onderzoek gedaan naar het geweldgebruik in de regio Amsterdam-Amstelland door en tegen de politie. De resultaten zijn gepubliceerd in het rapport Hard en Zacht.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Beste Lezers.
  Het kan best waar zijn dat de politie harder optreed tegen Surinamers, maar wat de De politie / Deurwaarden in Surinamers met klachten van Surinaamse nederlanders doen is nog erger en dat is gewoon niet optreden tegen verdachte zaken.
  De inspecteur R. van Geiyersvleit en de Deurwaarde F die stoppen zaken die aangepakt moeten worden gewoon in de doofpot als je een nederlander bent en als nederlander ben je gewoon machteloos in Surinaame en zulke mensen hebben een voorbeeld functie, ha ha ha
  Een gedupeerde lezer.


  Maak melding
 2. Wat een rare conclusies trekken de geleerde onderzoekers.
  Dus als ik hen goed begrijp gebruikt de politie bij drugsdelicten (kleine straatdealers) geweld en bij geweldsdelicten niet.
  Een beetje ongerijmd. En getuigt wederom van weinig inzicht van deze kamergeleerden in de harde realiteit.
  Hier enkele andere m.i. logischere verklaringen:
  1. De politie treed met harde hand op tegen surinamers omdat ze weten dat het geaccepteerd wordt en er geen organisaties zijn die voor hen in de bres zullen springen.
  Kom daar maar eens voor bij een islamitische truk of marokkaan.

  2. De politie bestaat voor een groot deel uit slecht opgeleide angsthazen die alleen optreden als het
  a) geld in de vorm van boetes op levert of
  b) het gaat om makkelijke gevallen als kleine dealertjes die toch niet terugslaan of steken of schieten.

  Weggegooid geld dit onderzoek.


  Maak melding
 3. Het is logisch een Suri is spraakzamer..trekt vaker een grote bek.
  Soms voordelig, vaak nadelig.
  De meeste Suri’s zien daarbij geen gevaar van gemeenheid van de Ned…(er)
  In de jaren ’70 werd je gedood als de boys maar even bang werden.
  Het zijn killers, Suri’s denken vaak dat deze boys makkie’s zijn.
  Maar sranang mang loekoe boeng ding mang no di plei..
  Na boeng ogrie mang di drapie.


  Maak melding
 4. In welk land is de politie tegen niet-autochtonen soepel? Nergens toch.
  Om politie-agent te worden moet je alleen je school niet afgemaakt te hebben nadat je 3 keren bent blijven zitten in dezelfde klas. Alleen zo kweek je machtswellust want je bent 3 jaren de sterkste van de klas. Daarnaast moet je een flink hoop stront in je kop hebben in plaats van hersenen. Al deze tekortkomingen worden tenietgedaan vanaf het ogenblik dat je je een wapen mag dragen. En dan heb ik het nog niet over militairen in sommige landen.


  Maak melding
 5. oke

  de evaring leert dat gelovigen via de verschillende geschriften zijn gewaarschuwd. Deze vormen van geunivormeerde criminaliteit is al eeuwen bekent. Samen met penknechten van autoriteiten hebben zij de nobele vrijheid om regels in naam van hun “goden” op de bevolking waar en wanneer toe te passen. En zo is het woordje terreur geboren.

  fijne feestdagen

  grt


  Maak melding
 6. Is nog steeds die slavernij gedoe,op die manier kunnen ze zich uitleven op de Surinamers.Ik hoop dat de Surinaamse politie ook op zal treden tegen witte mannen in Suriname want er zijn veel in Suriname en het worden er steeds meer dus de kans is groot dat er 1 bij iets betrokken raakt.

  Maak maar ook een onderscheidt,leef je ook maar uit,draai de rollen nu eens om.Daar willen ze als wit mang aka god behandeld worden.Die tijd is voorbij hun hebben hun slag geslagen en wel ongeveer 350 jaar.


  Maak melding
 7. Inderdaad weggegooid geld dit onderzoek. De kern is simpel dat de politie gewoon racistisch is. Die professor kan zich in allerlei idiote bochten wringen om dit recht te praten. Het enige wat ie daarmee bereikt is dat ie zijn geloofwaardigheid afkraakt.


  Maak melding
 8. mmmm…..slavernij….racisten….meer politiegeweld tegen Surinamers…..

  ja hoor….de links is zo overduidelijk aanwezig!!!!!!!!

  zucht….de enige slaaf hier is degene die zichzelf blijkbaar nog slaaf voelt….toch Su????

  En Wereldburger als de politie dan werkelijk zo racistisch is, dan zijn zeker al die agenten van Surinaamse afkomst ook racisten…..oh nee…dat zijn natuurlijk net die goeie toch…..

  dat het onderzoek een waste of money is moge duidelijk zijn…..maar wat nog meer zonde is zijn de standaard reacties die enkele onder ons schijnbaar dwangmatig moeten plaatsen…

  laten we nou eens de Amsterdamse Poort bekijken…..als ik daar op een willekeurige dag doorheen loop zie ik toch echt geen “witte” dealers staan…..dus laten we eens goed naar ons zelf kijken….

  Soso lobi


  Maak melding
 9. Witboi nr 10. jij bent een dom oor en ziet of kent geen vergelijk…als die gasten zo dom zijn om met grammetjes rond te lopen te slenteren is puur domheid..(ik vind ze ezels)
  Maar dat anderen tonnen invoeren kan jij niet zien..of heb jij geen weet van,dus jouw kijk en vergelijk…=domheid.
  Heeft daarnaast ook niks met toepassing van geweld te maken…nogmaals dom oor ben je.


  Maak melding
 10. Beste Soso Lobi,

  Ik kijk heel goed naar mezelf en naar waar ik vandaan kom. Ik ontken niet dat er problemen zijn laat ik het even breed trekken binnen de Surinaamse gemeenschap. Die maak ik ook bespreekbaar en zet me (als vrijwilliger) er ook voor in om het beter te maken. Maar als er problemen zijn van de Nederlanders dan doe ik dat ook? Alleen hebben sommige mensen last van het Postkoloniaal syndroom en denken ze veel te weten in plaats van dat ze weten te denken.

  Waar ik tegen ageer is de Nederlandse propaganda :-). Maar kennelijk heb je daar geen verstand van of ervaring mee.

  Mvgr,


  Maak melding
 11. Witboi (nr.10),

  Ten eerste ik voel me geen slaaf maar ik vergeet ook de Surinaamse geschiedenis niet.Zo moeten de slaven ook gezucht hebben als jij.Ik weet waar ik vandaan kom,waar ik ook zal wonen op de wereld zal ik een huis hebben maar het zal nooit mijn thuis zijn,mijn thuis is Sranang.

  Ja,je kan gelijk hebben dat links duidelijk aanwezig is maar wat is daar mis mee??Mogen wij ook voor ons land en inwoners opkomen??Vrijheids van meningsuiting toch??Je mag toch zeggen wat je denk??
  Driekwart van Nederland is links en daar zijn ze trots op dus.

  Tegen wie zouden agenten van Surinaamse afkomst racistisch moeten zijn??Ze hebben altijd een meerdere die van Nederlands afkomst is en buitenlanders moeten 5x harder hun best doen om aan een baan te komen en te behouden en het zou stom zijn om die op zo manier op te geven.Misschien gebeurd het wel hoor tegen Marokanen,Turken enz maar dan moeten ze ook op hun flikker krijgen.Eerlijk is eerlijk.

  Ik vind het wel knap van je dat je kan zien wie een dealer is en wie niet.
  Een dealer hoeft niet per sé gekleurd te zijn met een petje op,gouden tanden,hangend op straat enz maar het kan net zo goed een witte man in een 3 delig pak zijn die ergens een kantoor heeft en in een rustig dorp woont.
  En de echte dealers gaan heus niet in de Amsterdamse Poort staan die zullen wel ergens op vakantie zijn en hun loopjongens het werk laten doen.

  En ja we moeten inderdaad naar ons zelf kijken,dat moet iedereen doen.

  Maar ja je naam zegt al genoeg “witboi”
  zou Bounty niet beter bij je passen als je Surinaams bent btw want die zijn bruin van buiten en wit van binnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES