Parlement neemt zedenverval waar in Suriname

14

PARAMARIBO, 23 dec – Vooral in Paramaribo is op verschillende manieren zedenverval te bespeuren. Dit zeggen parlementariërs van zowel de oppositie als de coalitie. Afrodisiaca worden op straat verkocht, bordelen worden geëxploiteerd in de buurt van scholen en in advertenties worden schoolgaande jongeren uitgenodigd tot betaalde seks.

Aan dit alles moet paal en perk worden gesteld. Uiteraard is ingrijpen van overheidswege is dringend vereist. Maar ook de burgerij zal het zijne moeten bijdragen. Ouders moeten meer letten op hun kinderen. De directies van kranten zullen scherper moeten letten op de inhoud van aangeboden advertenties. “Zo kan het niet verder”, zegt Rashied Doekhie van de oppositionele NDP.

Met de huidige vaart gaat het beslist de verkeerde kant uit. “We moeten voorkomen dat ons land hetzelfde pad opgaat als de rijke landen”, zegt Suzie Angoelal van de coalitie. Voor de media, sportorganisaties, scholen en niet-gouvernementele organisaties is een speciale rol weggelegd. Die zullen jongeren opvoedkundig materiaal moeten aanbieden en moeten wijzen op de risico’s van onzedelijk gedrag.


14 REACTIES

 1. Het lijkt soms alsof deze DNA altijd het paard achter de wagen spant. Deze verschijnselen zijn al ingeburgerd in het land.

  Maar goed ze zijn nu ‘vastgesteld’ en verder…..???


  Maak melding

 2. Snappen we nog niet wat hier in dit land aan de hand is? De mensen pinaren werkelijk als ratten en verkopen voor een habbekrats hun lijf en leden.
  Ik zag van de middag nog twee kinderen van rond de 7 a 8 jaar één ei kopen. Met veel moeite heb ik ze nog twee extra eieren kunnen meegeven. Uiteraard heeft moederlief hen verboden om van deze of gene goederen te ontvangen. In soort gelijke gevallen zijn er genoeg KLOOtzakken die misbruik weten te maken van de actuele arrenmoede. Dat is Suriname van vandaag!


  Maak melding

 3. De Overheid moet zich terugtrekken op ondernemersgebied.

  Het afromen van ondernemerswinsten middels tehoge belastingen en het laten vervallen van subsidie´s zijn oorspronkelijke oorzaken van dit fenomeen.

  Overheid, schaamt u zich diep en versoepel de ondernemersvergunningen voor autochtone surinense ondernemers. Overheid schaamt u zich diep, omdat u totnogtoe niets doet voor jonge ondernemers exportprodukten te subsidiëren om zodoende kansen te creëren voor uw jonge ondernemers.

  Schaamt u zich vooral diep, Overheid.
  Groeten,………………


  Maak melding

 4. Pure nonsense Suzie Angoelal. De grootste rol in deze is weggelegd voor jullie die deel uitmaken van iets dat heet ‘ het regeren en toezien op het regeren van een land ‘. Terwijl de regering de deuren wijd open zet voor allerlei gespuis, vergunningen uitdeelt alsof het een lust is voor sexhuizen en decadentie vraag jij die deel uitmaakt van de coalitie aan de media en andere organisaties hun verantwoordelijkheden te nemen.

  Zulke bull kan alleen komen van mensen die zelf debet zijn aan de situatie en waar alles en iedereen murw geslagen is en niet eens meer weet wie de werkelijke verantwoordelijken zijn voor dit verval.

  Zodra er iets aan de hand is in Suriname hoor je” de burgerij zal het zijne moeten bijdragen”. Waarvoor zijn er dan leiders in een land? Waarvoor zijn er verantwoordelijke ministers? Is dit niet zoeken naar allerlei excuses om hun eigen falen en struisvogelpolitiek te verdoezelen.
  Als je dit opgelost wilt hebben moet je geen medewerking vragen van de burgerij, maar subiet de verantwoordelijken van wanbeleid en corruptie ( want dat is het hele eiereten) bedanken en daden durven stellen. Daar heb je het mandaat voor. En als je niet weet hoe, luister naar wat de oppositie jullie probeert duidelijk te maken en ga naar huis. Go sdon na oso.

  Want dit heeft niks te maken met de burgerij, maar met een president en z’n lakeien die land en volk willens en wetens naar de verdoemenis helpen. Zie ook de gevolgen van het gedoogbeleid op de goudzoekers. Misvormde kinderen. Dit zijn actuele zaken die je aan je leiders moet voorleggen, neks geen enkele media en organisaties. Die dweilen al jaren met de kraan open. Deze regering KAN de Job niet aan. Wat je nodig hebt zijn echte leiders.


  Maak melding

 5. Beste mensen bij reactie altijd de bovenkamer gebruiken aub b.v. reactie: over het is ingeburgerd, schandelijk/schadelijk voor iedere Suri.die niks met dit rotzooi van doen heeft.
  De overheid moet/zal verplicht moeten optreden als men zich met gekheid bezig zit te houden.


  Maak melding

 6. De overheid kan roepen dat er zedenverval is.De zelfde overheid doet niets voor de armen.De overheid ondersteunt sociale projecten van particulieren niet.

  Als mensen pinaren en noodgedwongen hun lijf verkopen om te kunnen eten,dan kan de overheid niet enkel zeggen;doe dat niet,de overheid moet dan alternatieven bieden,en die zijn er niet.

  Het is te erg voor woorden dat de overheid mistanden aankaart maar de oplossingen niet aandraagt.Het is meestal politiek bedrijven over de hoofden van armen.

  Honda


  Maak melding

 7. Sally zegt zo mooi, go sdon na oso… wel… dat is het laatste wat ze zullen doen.

  Ik zit rustig te wachten en te kijken wat er te gebeuren staat na de feestdagen. Volgens geruchten is het opstappen of de rit uitzitten van deze regering binnen de eerste helft van 2007.

  Ik denk zelf dat ze blijven zitten, het is veels te prettig en financieel voordelig toeven daar in Surimaribo.

  Dus den oh sdon en het volk pinaart maar is te apatisch om de straat op te gaan, dus hen treft ook grote schuld in deze situatie.

  Het is toch een groffe schande dat er zoveel geld te verdienen is door het toerisme en de mini-ster van TCT daarover geen beleid heeft?

  Staat er niet hier op WKN dat het land de toeristenstroom niet aankan? Wat een patjakkers daar, donkaws.


  Maak melding

 8. Alweer een p**g verhaal. De grootste delict plegers zitten bij de overheid. En ook (niet allemaal) in de assemblee. Laat me niet lachen. Voorbeeld Sardjoe de VP, schreeuwt moord en brand over opbouw van het land, zijn vrouw en kinderen hebben de Nederlandse nationaliteit. Bronnen zeggen ( waar of niet) dat hij latent nederlander is, want al zijn stukken zijn in orde hij hoeft alleen bij de nederlandse ambassade aan te kloppen en kan naar Nederland met EU paspoort vertrekken. Denk je dat als dit zo is iemand als Sardjoe zich voor Suriname interesseert?


  Maak melding

 9. Beste Sally,
  grantangi voor deze juiste benadering. Je slaat de spijker op de kop.
  mijn God, wat moet er gebeuren om ons arme volk te verlossen van zulke egotrippende leiders?


  Maak melding

 10. En wie geeft de vergunningen af om bordelen in de buurt van scholen te runnen? of heb je in Suriname geen vergunning nodig voor dit soort zaken?Welke krant(en) plaatsen advertenties waarin jongeren worden uitgenodigd voor betaalde sex? Het Surinaamse volk wordt zwaar beproefd, ik hoop dat ze deze beproevingen doorstaan en ervoor zullen vechten hun samenleving beter te maken, want het is behoorlijk ziek als ik al deze berichten zo lees.


  Maak melding

 11. Vtje. een advies de dagen 2006 zijn geteld…
  2007. stekker er uit, als het toch, daarna niet wil lukken, vertrekken wij met zijn allen richting China.

  Chico romantico mag ook mee hij heeft de contacten.


  Maak melding

 12. Men schuift al te gemakkelijk de schuld naar de regering/overheid.Bovendien “zedenverval”heeft niets te maken met armoede.In nederland zijn de prostituees bepaald niet arm.De taak van de opvoeders,thuis en op school staat hier centraal .Deoverheid is de afspiegeling van de maatschappy,toch?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.