Aanwas toeristen groeit Suriname boven het hoofd

21

PARAMARIBO, 23 dec – Suriname kan het toenemend aantal toeristen niet aan. Dit zegt voorzitter Jan van Charante van Stichting Surifesta, dat de massale oudejaarsviering organiseert in Paramaribo. Er is de afgelopen jaren te weinig gedaan om de groei goed op te vangen. “Het toerisme is de afgelopen jaren zo hard gegroeid dat we het niet meer aankunnen”, aldus Van Charante.

Grote verliezer is de economie, omdat tal van kansen worden gemist. “Het heeft ons ingehaald, er is niet voldoende aandacht aan besteed”, zegt Van Charante tegenover de Ware Tijd. Hij heeft de indruk dat minister Alice Amafo van Transport Communicatie & Toerisme het te druk heeft. Kennelijk wordt het economisch belang van toerisme over het hoofd gezien.

Er zou daarom een ministerie moeten komen voor toerisme en cultuur. De aanwas zal niet eeuwig spontaan blijven. ”Er moeten veel mogelijkheden komen voor toeristen om zich te vermaken, anders gaan ze uitwijken naar andere landen”, aldus Van Charante. Robby Naarendorp, topfunctionaris op TCT, ziet een oplossing in samenwerking. Toch zal het uiteindelijk aankomen op ondernemerschap. “De initiatieven moeten van de private sector komen.”


21 REACTIES

 1. Niks doen is ook een optie…..totdat de toeristen allemaal wegblijven, dan kunnen jullie daarna van alles en iedereen de schuld daarvan geven.
  Veel succes.


  Maak melding

 2. Amafo:mi boi a sma datie na mooi meisje a di pre, er is met haar geen land mee te bezeilen.
  Vtje is niks anders dan een dom oor, u kunt het zien, dat hij zich met zulke idioten bezig te houdt.


  Maak melding

 3. Alle goede initiatieven in de toerisme sector komen van particuliere ondernemers! Mevrouw Amafo heeft het niet te druk; ze heeft er gewoon geen kaas van gegeten…
  Wat ontbreekt is een stevige samenbundeling van het particulier initiatief, maar de overheid moet zich er maar niet mee bemoeien….


  Maak melding

 4. Ik vraag me af waarmee anofo t te druk heeft , want als ze het te druk heeft dan is t niet met een ministerie te leiden , maar haar om haar in aanbouw zijnde onderkomen te supervisen. Een ster is ze toch al niet ,ondanks dat ze zich graag belangrijker voor doet dan ze is, dus……., de grote verliezer is zoals steeds weer blijkt juist ja, : Suriname.


  Maak melding

 5. ministers zijn niet geschikt voor hun functies, ze zijn bezig hun zakken te vullen, en flink naar het buitenland gaan, daar in zijn ze alleen goed.
  het is een poppenkast, ze weten niet wat ze moeten doen, lage opleiding speelt een rol.
  zolang deze mensen aan de macht zijn gaat het nooit goed,


  Maak melding

 6. Jeetje zeg! je zou denken dat zoveel toerisme, mogelijkheden schept om inkomsten te verwerven. Andere landen zouden er blij mee zijn. Een land als Suriname heeft toeristen zoveel te bieden.Hier niet op inspelen, betekend een kans voorbij laten gaan.


  Maak melding

 7. Ze doet haar best , anderen hebben jnaren daar hun zakken zitten vullen laat haar toch ook een beetje genieten van wat jullie al decenia lang leegplukken .
  ze is tenminste ook Surinamer en heeft ook recht op ……………


  Maak melding

 8. …..Amafo moet je meer zien als de donkere versie van het domme blondje…heel bevallig en aantrekkelijk…begerenswaardig en alleszins de zonde waard ….and that’s it…..maar ze zou deze “gift” ook kunnen uitbuiten a la Naomi Cambell…..dus my dear black beauty…zoek nauwgezet naar een paar top intellectuelen( en niet dat brandhout wat je nu hebt)…..wind ze om je mooie vingers en buit ze vervolgens uit om jouw en je Ministerie “nummer een” te maken….


  Maak melding

 9. Er is al een ministerie van toerisme olv amafo. hoe zo nog een ministerie maken.
  waar heeft amafo het te druk mee. voor de buschauffeusr is ze niet beschikbaar, voor de pers ook niet. Hoezo geen tijd voor toerisme, man daar haal je je geld mee binnen. Waar suriname juist tekort aan heeft, hoezo andere prioriteiten, welke dan? de minder belangrijkere zeker.
  Ze is duidelijk niet geschikt voor dit werk en kan daarom welk klusje dan ook niet klaren.
  Opzouten met die handel.
  Harry


  Maak melding

 10. zolang reizigers/toeristen met het minimale in suriname genoegen nemen zal er niks veranderen. De (politieke) verantwoordelijken voor het ontwikkelen van toerisme in suriname kun je vergelijken met een hoop stront. Het blijft liggen daar waar het is uitgescheten. De natuur doet de rest. Of zie ik het verkeerd?


  Maak melding

 11. Er zijn genoeg particulieren in Suriname die de toeristen op deskundige wijze zoden kunnen faciliteren, echter het ontbreekt aan samenwerking. Idereen denk aan zijn eigen belang n.l zakken vullen. Als dat een gemeenschappelijk belang is in Suriname,vraag im me nog steeds af waarom het volk niet massaal in protest gaat en zelf het beste van maakt.
  Dat is tenminste een daad voor land en volk.

  noki


  Maak melding

 12. Amafo is niets anders dan een omhoog geduwde en gevallen onderontwikkelde voormalig bosbewoner die denkt met haar attitude een post te kunnen gaan besturen.Totaal onervaren is ze,wat op zich niet erg is.Maar ze moet wel laten zien waar ze voor aangenomen is en zich niet alleen met eigen eer bezighouden.Een lachertje,als je kijkt naar de zgn bestuurders van dit land.Bovendien is ze er om te dienen,en niet om te heersen!!Maar ook dat is haar zeer onbekend.


  Maak melding

 13. Er zijn toch wel ondernemers in Suriname. Als er geld mee te verdien valt zullen ondernemende mensen wel risico`s nemen en investeren. Zo is het leven hoor. Wie niet waagt, wie niet wint. Lantie kan nou eenmaal niet alles regelen sukkels. Iedereen zit maar te wachten op een ambtenarenbaan om stempeltjes te mogen zetten en op een oude stoel af en toe in slaap te vallen.


  Maak melding

 14. Achja, als Amafo of een andere minister niet goed functioneert moet die worden weggestuurd door de assemblee.
  Zo simpel is dat.

  De ontwikkeling van Suriname ligt in handen van de DNA.


  Maak melding

 15. Minister Amofo heeft het te druk met haar snoepreisjes naar Nederland. Laatst was er een cruisschip in Paramaribo…de toeristen werden verwelkomd met uzi’s en pistolen in de aanslag alsof het een kriminele bende betrof!!! Ze moesten 1,5 uur wachten voordat ze van boord mochten!!! Daarna werden alle passagiers één voor één gecheckt. Ter vergelijking,in Hawaii worden de toeristen met een bloemenkrans en dansende plaatselijke schoonheden verwelkomd!!! Aan wie ligt het????


  Maak melding

 16. Prik, gelijk heb je om de politiek-verantwoordelijken te vergelijken met een hoopje stront. Nog geen twee weken geleden zei die Vene dat we geld moeten gaan zoeken uit andere landen dan Nederland. De touristen brengen het geld naar je toe en je weet niet wat je ermee aan kan. Hoe is het mogelijk dat andere landen hun economie draaiende kunnen houden met toerisme en Suriname kan dat niet? Hoelang moet Suriname nog opgescheept zitten met dit soort achterlijke leeghoofden die dit volk niets te bieden hebben.


  Maak melding

 17. Amafo moet na een jaar wel geacht worden dat ze wat ervaring heeft opgedaan, ze moet nu eindelijk eens de arrogantie van zich afzetten en eigen initiatief tonen. laat ze eens bewijzen dat ze wat ze in de schoolboeken heeft geleerd ook in de praktijk kan omzetten.anders blijft ze maar een papieren academicus

  frank


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.