zaterdag, mei 25, 2024
HomeNieuws uit NederlandUrby Emanuelson Amsterdams Talent 2006

Urby Emanuelson Amsterdams Talent 2006

-

Does Travel - naar Suriname

Voetballer Urby Emanuelson is verkozen tot Amsterdams Talent van het jaar 2006. Dinsdagavond nam de Ajacied van Surinaamse afkomst zijn prijs in ontvangst tijdens de Finale van de Topsport in de Heineken Experience aan de Stadhouderskade.

Volgens AT5 prees de vakjury de manier waarop de verdediger de afgelopen tijd zijn talent en capaciteiten heeft laten zien. “Ik heb een goed jaar gedraaid, waarin ik onder meer Europees Kampioen ben geworden met Oranje onder 21. De prijs, een ‘Fanny’, krijgt een mooi plekje”, zei een trotse Emanuelson tegen AT5. De prijs is vernoemd naar de overleden atlete Fanny Blankers-Koen.

Urby Emanuelson (Amsterdam, 16 juni 1986) is afkomstig uit de jeugdopleiding van AFC Ajax. Hij werd naar het eerste elftal gehaald door Ronald Koeman en toonde zijn kwaliteiten op het jeugd WK voor spelers tot 20 jaar, waar hij het tweede doelpunt maakte tegen Australië. Op 16 augustus 2006 debuteerde Emanuelson in het Nederlands elftal tijdens de oefenwedstrijd tegen Ierland.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
 1. Van harte gefeliciteerd and to all the others with dreams zou ik willen zeggen: you can achieve anything you want, as long as you believe in it.

  Mvgr,


  Maak melding
 2. Urby: leuk..maar je pa was drie keer sneller, hij had links en rechts ondercontrole met vrij harde trappen.
  Om hem te stoppen, moest men hem letterlijk uit het veld schoppen(als ik mij niet vergis heeft Suurbier dat gedaan)beestachtig.
  Maar ja, je doet je best..voor langer periode>>>> Succes..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES