Surinaamse bankiers verwachten geen inflatie

4

PARAMARIBO, 22 dec – Het is niet verwachtbaar dat de door de Centrale Bank van Suriname aangekondigde verdere verlaging van rentestanden inflatie in de hand zal werken. Dit stelt de Surinaamse Bankiersvereniging. Integendeel zijn er positieve ontwikkelingen te voorzien. Zowel individuen als bedrijven kunnen er voordeel van ondervinden.

“Het geld dat extra vrijkomt is om de economische groei te financieren. Dat betekent dat de geldstroom ook toeneemt”, zegt Jim Bousaid, bestuurslid van de vereniging, tegenover de Ware Tijd. Onder andere de Hakrinbank, waar Bousaid de scepter zwaait, bereidt zich voor op de nieuwe situatie. De nieuwe debet- en kredietrente zullen reeds vroeg in 2007 worden vastgesteld.

Dat kan naar alle kanten toe voordelig uitwerken. “De rente gaat significant omlaag, het kan best dat de markt naar elkaar gaat convergeren, want het heeft geen zin een hogere rente te vragen, terwijl de concurrent lager gaat zitten”, aldus Bousaid. Nog een reden voor optimisme is de verbeterde kredietrating: “Behalve dat we een stap naar boven zijn geklommen is het vooruitzicht positief, en niet gewoon stabiel, wat aanduidt dat we volgend jaar zeker een trapje hoger op de ladder komen.”


4 REACTIES

 1. Het is wel opvallend dat er niet op dit positief nieuws vanuit Sranang wordt gereageerd. Ik kan me soms groen storen aan de negatieve, maar vooral achterlijke en ongefundeerde reacties die door de quasi surinamers in Nederland hier worden geplaatst. Het lijkt alsof men de negatieve berichten zit af te loeren om hun opgekropte frustraties kwijt te kunnen. Gelukkig zijn er ook personen met een echt Surinaams hart, maar jammer genoeg zijn ze minder op deze site.


  Maak melding

 2. Denk jij Nr 1. “Boeboe” dat er reactie komt als jij als idioot op inflatie story zit te wachten.
  Inflatie voor boeboe.
  Deflatie voor Sarasara.


  Maak melding

 3. Ik ben het eens met Boeboe. Kennelijk is deze site er voor mensen om hun opgekropte frustaties te uiten.Macro-economische ontwikkeling en dus welvaart komt er alleen maar als de condities gunstig zijn. Stabiliteit,een verantwoorde monetaire- en economische politiek zijn onontbeerlijk. Begrijp je dat wel mikie torie?


  Maak melding

 4. Klodi::: tamara joe nanga Boeboe sa go en Stabiel na Suri-rand Debiel.SRD–SRD.
  Deze mannen komen altijd met geweldig nieuws,om direct daarna met de werkelijkheid naar voren te komen..Ik hecht daarom geen geloof aan dit verhaal… Merry-X-Mas boys

  P.S.Boeboe bijt George niet hoor..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.