Surinaams binnenland krijgt schadeloosstelling

0

PARAMARIBO, 21 dec – Het in mei door watersnood getroffen binnenland krijgt ruim één miljoen euro aan schadeloosstelling. Het geld wordt ter beschikking gesteld door internationale hulporganisaties, waaronder het Zeister Zendingsgenootschap, Cordaid, Oxfam Novib, KerkinActie, Unicef en het Rode Kruis. Zowel individuen als gemeenschappen zullen gecompenseerd worden.

Onder meer zullen ondernemers en leerkrachten vergoed worden. Ook de huishoudens worden bedacht in het project Herstelprogramma Binnenland. Tot de doelen behoren ook herstel van de voedselzekerheid, economische activiteiten, huizenbouw, onderwijs en drinkwatervoorziening. De hulp zal worden verstrekt via een aantal niet-gouvernementele organisaties.

Die opereren via het Binnenlandoverleg, dat stringente financiële controle verzekert. Financiële hulp is er voor ruim veertienhonderd gezinnen. Ruim vierduizend personen krijgen plantmateriaal en ruim tweeduizend vrouwen zullen begeleid worden bij de aanleg van nieuwe kostgronden. Met hulp van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie was eerder al begonnen met herstel van de watervoorziening.

Bekijk ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.