zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandSurinaams binnenland krijgt schadeloosstelling

Surinaams binnenland krijgt schadeloosstelling

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 dec – Het in mei door watersnood getroffen binnenland krijgt ruim één miljoen euro aan schadeloosstelling. Het geld wordt ter beschikking gesteld door internationale hulporganisaties, waaronder het Zeister Zendingsgenootschap, Cordaid, Oxfam Novib, KerkinActie, Unicef en het Rode Kruis. Zowel individuen als gemeenschappen zullen gecompenseerd worden.

Onder meer zullen ondernemers en leerkrachten vergoed worden. Ook de huishoudens worden bedacht in het project Herstelprogramma Binnenland. Tot de doelen behoren ook herstel van de voedselzekerheid, economische activiteiten, huizenbouw, onderwijs en drinkwatervoorziening. De hulp zal worden verstrekt via een aantal niet-gouvernementele organisaties.

Die opereren via het Binnenlandoverleg, dat stringente financiële controle verzekert. Financiële hulp is er voor ruim veertienhonderd gezinnen. Ruim vierduizend personen krijgen plantmateriaal en ruim tweeduizend vrouwen zullen begeleid worden bij de aanleg van nieuwe kostgronden. Met hulp van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie was eerder al begonnen met herstel van de watervoorziening.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES