maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameFinanciële controle op Surinam Airways minimaal

Financiële controle op Surinam Airways minimaal

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 dec – Er is nauwelijks controle op de financiële gang van zaken bij de SLM. Dit zegt vice-president Ramdien Sardjoe. De financiele positie waarin het bedrijf zich thans bevindt, is dan ook moeilijk op waarde te schatten. De overheid heeft als enige aandeelhouder, geen zicht op het reilen en zeilen in het bedrijf. En dan te bedenken dat op de uitgaven van ministeries zo een stringent regime heerst.

“Als een minister meer dan vierduizend Surinaamse dollar (ongeveer dertienhonderd euro) wil uitgeven, is hij verplicht een openbare aanbesteding te houden. Bij de SLM is iemand vorig jaar naar het buitenland geweest om een contract te sluiten voor twee miljoen dollar”, zei Sardjoe in het parlement. Niemand heeft zicht of vat op het nut van dergelijke ondernemingen.

De regering wil de bakens verzetten, ook al vanwege de veranderende marktomstandigheden. De concurrentie neemt toe en er is alle baat bij een gezonde bedrijfsvoering. Om die meer te kunnen garanderen, is de directie opgedragen om een bedrijfsplan op te stellen tot 2008. De nieuwe raad van commissarissen moet ook meer efficiëntie gaan afdwingen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
 1. Deze man is constant met wartaal bezig..
  Men heeft hem horen schreeuwen zij hebben USD. USD. SRD=staat voor hem waarschijnlijk Suri.Rand Debiel,maar wat was zijn bijdrage over 420 USD..maar gaan klagen over iets dat altijd onder controle moet staan..mi-boi jullie doen het goed.
  Jouw “pier tifi” zien wij als lach.
  Om daarna te schreeuwen kijk hoe goed wij het doen.
  Goed nieuws weerbericht voor SU.vandaag zon morgen weer regen.


  Maak melding
 2. “Bij de SLM is iemand vorig jaar naar het buitenland geweest om een contract te sluiten voor twee miljoen dollar”

  Hmmmm, mogen we ook weten wie die “iemand” is?

  God zij met ons Suriname


  Maak melding
 3. De VP zit gewoonweg eveneens de zaken van de SLM te verdraaien .De Regering heeft toch een Raad van Commissarissen .De zoon van de VP die nederlander is zit toch ook in de Raad .Is het alleen maar om Familieleden gratis te doen reizen ??? Mosterd na de maaltijd .Het Volk wordt steeds bedrogen !!!!
  Arnold ROAS


  Maak melding
 4. Was het niet diezelfde Sardjoe die nog geen maand geleden de direkteur van de SLM prees voor zijn gevoerd beleid en dat hij de steun van de voltallige regering had om door te gaan met zijn beleid. Verder was ook verklaard dat de SLM winsten gemaakt had. Ook Venetiaan stond achter het beleid van de SLM. Hoe kan men dan Sardjoe en Venetiaan nou serieus nemen als het gaat om de ontwikkeling van Suriname?


  Maak melding
 5. Meneer Sardjoe idioot!
  Dat weten wij allang en u heeft daar ook baat bij .
  Dus niet lullen maar actie ondernemen en begin bij Henshuys die in nederland zijn feestjes geeft aan zijn hele aanhang!
  A tang so


  Maak melding
 6. Als de heer Sardjoe iets zegt (praten is zijn vak!) is er nog geen enkele garantie dat er in de praktijkook maar een honderdste deel wordt uitgevoerd….daarvan zijn voorbeelden te over!
  Wat kan er verwacht worden van een nieuwe RvC? Schoon schip maken of doormodderen? De tijd zal het leren..


  Maak melding
 7. En maar klagen dat de SLM niet winstgevend kan opereren. Wedden val wel?? Westerse bedrijven zijn bezig met een outsource programma naar lage loon landen waarvan Sur ook een lage loon land is. En een internationale bedrijf in Sur die Westerse tarieven hanteert kan niet winstgevend zijn?? Nou mensen kunnen me veel wijsmaken, maar dat niet.

  Mvgr,


  Maak melding
 8. SARDJOE die zijn zoon bij de slm in de top heeft geparkeerd, beiden met een nederlands paspoort, zegt dat er geen toezicht is

  dus bouta had gelijk dat zoonlief van sardjoe die een pistool had getokkken bij een uitgangsgelegenheid, 8 miljoenheeft gestolen en de regering als 100% eigenaar kan niet controleren?????
  vandaar dat ze 12 miljoen dollar voor een afgeschreven boeing 747 hebben betaald, terwijl die 5 miljoen waard was en 7 i hun zak hebben gestoken, en de klm ook een deel!!!
  de boeing staat op naam van henshuys!!!
  volk van suriname U wordt beroofd!!!


  Maak melding
 9. Vtje.. is boos heel erg boos..zelf zwaar teleurgesteld..tot radeloos..
  Hij heeft de afgelopen twee/drie weken, duidelijke uitspraken gedaan, wat raar is dat er nog geen consequenties zijn getrokken..NPS wordt zwaar belachelijk gemaakt..Raar is dat..er moeten meer schurken en piraten uit hun hol getrokken worden..
  Het zit goed fout in Su.

  P.S er komen zelf chinezen uit de luchtvallen.
  Iets dat hij gewoon niet kan begrijpen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES