Home Nieuws uit Suriname Openbreken contract Suriname met CZHT moeilijk

Openbreken contract Suriname met CZHT moeilijk

4

PARAMARIBO, 20 dec – Openbreken van de overeenkomst met de investeringsgroep China Zhong Heng Tai gaat moeilijk. Dit zegt president Ronald Venetiaan. Er zijn nauwelijks nog mogelijkheden om de investeringsplannen voor Patamacca, in Oost-Suriname, tegen te houden. Het betekent niet dat de regering geen aandacht heeft voor bezwaren van plaatselijke gemeenschappen.

Maar die moet de tijd gegund worden om hun standpunt te bepalen, evenals coalitiepartner A Combinatie, AC. Dat de laatste heeft gedreigd met het boycotten van de overeenkomst, mag niet worden gezien als politiek probleem. De overeenkomst is in 2004 reeds goedgekeurd door het parlement. AC maakte toen nog geen deel uit van de coalitie.

De combinatie heeft zelf een gouden kans verspeeld. Eerder dit jaar is namelijk verzuimd te reageren op een brief van Venetiaan, waarin gevraagd werd of de overeenkomst door moest gaan. Toen bestond de gelegenheid tot afzegging, omdat China Zhong Heng Tai niet bij machte bleek de vereiste bankgarantie op tafel te leggen. Nu kan het wel en is afzegging niet meer te verkopen.

4 REACTIES

 1. patrick
  Die mensen in het gebied worden gewoon opgestookt door derden. Alleen om djoegoe(2x) teweeg te brengen. tje potie ; Here,vergeef het hun,want zij weten niet wat ze doen. Het is ontwikkeling,nu of nooit !
 2. arna
  de ministers die deze contract hebben gemaakt moeten in de gevangenis, ze hebben heel veel tjoekoe genomen. WAAROM, DOE NET ALS DE RUSSEN, gewoon open breken, alles kan.
 3. Ahi-boi
  Als je lekker gegeten hebt, is het moeilijk overtegeven. Dus;; nooit respect voor niemand, dan ooit getoond, doe en laat maar,wij drijven hen uit het bos.. Mi-boi je bent goed bezig..
 4. jeroen
  Ik vind het heel sneu voor de plaatselijek bevolking want die worden weer genaaid want zij zullen er niets van merken dat het hun beter zal gaan in de stad hebben ze hun zakken allang gevult hoe breng je suriname naar de knoppe jammer van zo een mooi land .de rijken worden rijker en armen hebben niks in te brengen.