zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieEU-projecten moeten ontwikkeling Suriname duwen

EU-projecten moeten ontwikkeling Suriname duwen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 dec – De projecten die de Europese Unie financiert in Suriname moeten vooral de ontwikkeling stimuleren. Dit zegt zegt Helena Laakso, vertegenwoordiger van de Europese Commissie in Suriname. Infrastructuur en productie behoren tot de prioriteiten. Dit komt goed tot uiting in de laatste serie projecten die is goedgekeurd.

De haven van Paramaribo krijgt een facelift voor ruim dertig miljoen euro. Ook wordt ruim tien miljoen gestopt in herstel van de ruim dertig kilometer lange verbindingsweg naar de Surinaams-Guyanese veerdienst in Southdrain, Nickerie. De veerdienst is in de jaren negentig eveneens bekostigd door de EU. Ruim één miljoen euro is bestemd voor verbetering van de bananenproductie.

Ook in deze sector zijn eerder reeds miljoenen euro’s gepompt. Het geld is voornamelijk besteed aan modernisering van het productiesysteem. Laakso gelooft dat een goede wegverbinding de regionale handel zal stimuleren. Volgens minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking kan ook beter worden aangesloten op de Pan-Amerikaanse snelweg die al grotendeels af is.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES