Suriname’s strijd tegen SOA te veel Aids-gericht

2

PARAMARIBO, 18 dec – Suriname richt bij de preventie en bestrijding van seksueel overdraagbare aandoeningen, SOA, te zeer het accent op HIV/Aids. Dit zegt de arts en parlementariër Jenny Geerlings-Simons. De volksgezondheid raakt zo onnodig in gevaar. Het is dweilen met de kraan open, als het accent zo zwaar gelegd op slechts een deel van de dreiging.

Te weinig wordt beseft dat er een groter gevaar uitgaat van de SOA. Zo wordt ruim zeventig procent van alle gevallen van baarmoederhalskanker veroorzaakt is door besmetting met het Human Papillon Virus. “Het erge is dat tegen deze ziekte wel medicijnen en vaccinaties bestaan, in tegenstelling tot HIV/Aids”, zegt Geerlings-Simons tegenover de Times of Suriname.

Ook Hepatitis B wordt nog te zeer onderschat als SOA. Aan de andere kant valt aan medicamenten voor HIV/Aids nog steeds moeilijk te komen, inspanningen van overheid en particulieren ten spijt. “Het HIV/Aids-probleem is een aan-uitsituatie, omdat er geen medicijnen zijn om het te bestrijden”, aldus Geerlings-Simons. Er zal dus dringend geïnvesteerd moeten worden in voorlichting en bestrijding.

2 REACTIES

 1. Er is veel werk, heel veel werk dat gedaan moet worden in SU.maar men wil of ziet het niet. Soa..onder anderen Aids uiterst belangerijk.
  Maar er is een geweldige Hypertensie golf in Su.waar jonge mensen van rond de 20 jaar in het ziekenhuis belanden met hogebloeddruk.
  De vraag is wat eten deze mensen, komt het uit restaurant’s of import producten, problemen in of van het land.

  Hoe kan dat, hoe komt dat..Vtje wacht en wacht, op wie.
  Geen gezond volk geen land..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.