donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenNatuurWWF helpt Surinaamse zeeschildpadden beschermen

WWF helpt Surinaamse zeeschildpadden beschermen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 dec – Suriname heeft dertigduizend dollar gekregen van het Wereld Natuurfonds, WWF. Het geld is bestemd voor betere bescherming van de honderden zeeschildpadden die op Surinaamse stranden komen leggen. Het zwaard moet aan twee kanten snijden, zegt minister Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB.

Aan de ene kant is het broodnodig de vier types zeeschildpadden te beschermen, die de Surinaamse stranden jaarlijks aandoen. Van overheidswege wordt reeds decennialang materieel en mankracht geïnvesteerd in het onderhoud van de legstranden van Galibi en Matapica. Niet zelden leidt dit tot spanningen met de plaatselijke gemeenschappen, die de eieren als delicatesse ervaren en er ook nog munt uit slaan.

Het rapen van zeeschildpaddeneieren is verboiden bij wet. Toch worden de nesten vaker leeggeroofd. Volgens Jong Tjien Fa valt er op een andere manier economisch voordeel te halen. De stranden kunnen worden ingezet voor ecotoerisme. ”Plaatselijke gemeenschappen kunnen dan mee profiteren. Bescherming is nutteloss als de bevolking er geen voordeel aan heeft.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Op passen! Het klopt niet! Suriname heeft dertigduizend dollar gekregen van het Wereld Natuurfonds, WWF. Het geld is bestemd voor bescherming van de honderden zeeschildpadden. Waar zijn de andere miljoenen surinaamse schildpadden. Surinamers eten alleen de eieren en niet de schildpadden. We hebben meer dan de helft jongen losgelaten. Weten jullie hoeveel Wereld Natuurfonds, WWF. voor de dertigduizend dollar terug krijgt. Zogenaamd beschermen en aan de andere kant grof geld verdienen. Waarom geen 30 miljoen. Bescherming van maar honderden zeeschildpadden. Zie zelf dat het niet klopt, het zijn onze eigen schildpadden en zijn in Suriname geboren. Ze leggen alleen eieren in hun geboorte land. Weten jullie dat meer dan een miljoen Surinaamse schilpadden in Amerika in soep verwerkt en opgegeten is. Suriname blijft maar bescheremen en de Amerkanen maar op eten. Laat de Amerikanen meer voor betalen. Surinamers hebben het recht om de helft van de eieren op te eten en de andere helft te kweken. Waarom weer los laten? Zelf kweken man! Laat jullie je niet dom maken door Wereld Natuurfonds, WWF. Zet zelf kwekerijen langs de strand. Ik ben voor beschermen, maar dan moet het eerlijk gebeuren.


  Maak melding
 2. het is goed dat de wwf de dieren in Suriname beschermt, maar wie beschermt de boslandbewoners tegen de gevolgen van het gouddelven? Zijn dieren belangrijker dan mensen?


  Maak melding
 3. Bescherming is inderdaad nutteloos als de bevolking er geen baat bij heeft. Goed gedrag moet beloond worden. In welke vorm dat zal moeten gebeuren weet ik helaas nog niet. Mochten wij er niet in slagen de mensen een alternatief te bieden moeten wij er niet voor schromen te kijken om in het buitenland te kijken wat voor mogelijkheden er zijn.


  Maak melding
 4. Ja, mensen, zo is het nou eenmaal in de wereld, dus wil je het probleem oplossen, begin dan je eigen soort die kwaad bloed teweegt breng uit te roeien, want 6500000000 is al te veel, als ze allemaal die schildpadden beginnen te consumeren, dan zal de schildpad alleen maar op de dvd schijf te zien zijn.


  Maak melding
 5. Goed zo Megawatie, ze doen of die mensen niet bestaan. Steeds met kwik strooien. Waar blijf de Wereld Natuurfonds. Schildpaddenvlees hebben ze nodig voor de Amerikanen. Het geld wat ze geven kunnen ze de lonen niet betalen.


  Maak melding
 6. Je kan de WWF niet beschuldigen dat ze niet de lonen betalen voor die mensen. Het is een natuurorganisatie! En zoals het artikel zei: voor de bewoners valt er ook geld te verdienen met de schildpadden, zonder ze op te eten! Ik vind het een goede ontwikkeling. Mensen zijn belangrijk, maar de natuur ook. En zonder schildpadden hebben die mensen veel minder geld.


  Maak melding
 7. Ieder USD dollar slaat het denk vermogen van de leiders stil..verder denken/werken doen zij dan niet meer..working for the jankie dollar.
  Big-big Bambo..oh la la


  Maak melding
 8. Edith! WWF is een zakken vuller. Wat hebben ze al die tijd voor Suriname gedaan. Mensen en dieren worden vergiftigd. Al die middelen zijn nog te koop. Ze praten over 100 schildpadden, waar is de rest gebleven. Ja je leeft van WWF, maar heb je ook gedacht om de schildpadden te kweken. Als we meer schildpadden hadden, dan hadden we nu hoge bergen eieren. De helft van de eieren zijn voor de Sranangmang. Op rotten die WWF!


  Maak melding
 9. Surimame is een rijk land, niet in geld uit te drukken.
  Zorg dat je kinderen en je kleinkinderen het niet kwijt raken.
  Schildpadden maakt daar een onderdeel van uit, maar ook de rest van de natuur.
  Verkwansel het niet!!!!
  Henk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES