Rechter gaat persoonlijk 100 procentscontrole bekijken

22

Rechter R. Paris gaat volgende week persoonlijk een zogenoemde 100 procentscontrole op luchthaven Schiphol bekijken. Mede op basis van zijn bevindingen op de luchthaven gaat hij een oordeel vellen of deze omstreden controles op menselijke wijze worden uitgevoerd.

De rechter besloot vrijdag tot het bezoek aan Schiphol tijdens de behandeling voor de rechtbank in Den Haag van een kort geding dat is aangespannen door een groep Surinaamse belangenorganisaties tegen de staat. Zij eisen dat de controles in de huidige vorm worden stopgezet.

Advocate A. Jankie hield de rechter voor dat er geen wettelijke grond is voor de controles. Die worden door de reizigers als vernederend en discriminerend ervaren. Hierbij verwees ze naar een kritisch rapport van Nationale Ombudsman Brenninkmeijer over de methoden bij de onderzoeken.


22 REACTIES

 1. Krijg je wel een juiste beeld als de rechter op Schiphol polshoogte gaat nemen? Zal dan niet alles correct georganiseerd zijn? Immers men weet van te voren wanneer de rechter Schiphol zal gaan bezoeken. Aan de andere kant is deze kwestie zeer ernstig en is het daarom goed dat de rechter zelf gaat kijken.


  Maak melding

 2. Wat een stommiteit. wat heeft el Vene dan bereikt met zijn gesprek met balkenende.
  Deze rechter had ook een prikcontrole/prik actie moeten uitvoeren en het liefst incognito, of kan deze rechter ook niet tot twee tellen net als iedereen die hierbij betrokken is?
  Nu kondigt de rechter zijn bezoek ruim een week van te voren aan. Alle controleurs gaan dan natuurlijk braaf alles netjes doen en het probleem blijft lekker bestaan.
  Gaan jullie allemaal eerst lekker weer naar de lagere school wil je iets zinnigs aan dit probleem doen
  Harry


  Maak melding

 3. Die rechter A. Paris is beschonken en niet goed in zijn hoofd.

  En gaat ie dan vóóraf bekend maken dat hij aankomt ??? Wat 1 achterlijkheid van deze rechter, de zeeroversnazaten eigen. Vóóraf bekend zullen de douniers zich geen vrijheden permitteren met het bepotelen en bevoelen van vrouwelijke passagiers.

  Het zal nu al bekend zijn in douaniersland dat de rechter op bliksembezoek komt, dus houden douaniers hun handjes schoon, om in Vene´s straatje te praten.

  Wat een schofterige hypochrisie. Hypochrisie ten top hierzo op ned bodem. Boeven bij elkaar, oplichters.

  Het zou de gehele Rechtspraak en Juridictie van Ned sieren als de rechtbank zou beslissen méér dan eens en onaangekondigd deze visitatie te plegen. Eén boevenbende bij elkaar, anders kan ik het niet verwoorden. Rascisten ? ? ? ….

  Groeten,………………..


  Maak melding

 4. Inderdaad heel erg slim,die mannen daar gaan de opdracht krijgen om die controle heel simpel te doen en wie weet zegt de rechter straks nog dat ze strenger mogen zijn.

  Je kan niet na 1x keer zien of die controle’s overdreven zijn of niet,als er echt heel erg overdreven gebeurd,zoals toen van die zwangere dame dan is dat een moment opname,die rechter had zn mond moeten houden en moest zelf naar Suriname vliegen en terug,gewoon als burger dan maakte hij het van de andere kant mee.

  Maar voor zo een erge controle zouden ze toch wel camera opnamens moeten hebben lijkt mij.Als ze die nou eens beginnen af te draaien van bijvoordbeeld van elke maand dat die 100% controle er is dan krijgen ze wel een hele goede beeld van hoe het in zn werk gaat en dan zelf nog een keer op Schiphol onaangekondigd de situatie bekijken.

  Maar ik las gister op teletekst dat er 32 Nigerianen bolletjes hadden geslikt op een vlucht van Marokko naar Nederland,wie weet hoelang dat ook al een risico vlucht is en nooit een 100% vlucht is geworden.

  Of ze moeten die 100% controle afschaffen of voor alle vluchten die op Schiphol binnen komen doen want je ziet het het komt niet alleen uit Suriname.Als ze het voor alle vluchten doen is het niet erg dat het er is maar als ze het alleen voor bepaalde vluchten doen is het fout want hoe zijn ze zo zeker dat het vandaar niet komt en anders komt er wel wat anders vandaan zoals nep merkkleding bijvoorbeeld en noem maar op.


  Maak melding

 5. Ik vind dat de 100% controle moet blijven of misschien nog meer. De grote schuldige is de Surinaamse regering. Als zij dat in Suriname zouden doen hoefden zij dan op Schiphol niet gecontroleerd te worden. Gewoon de vluchten naar Suriname en de Antillen stopzetten alleen om de drugstoevoer via de lucht stop te zetten. En de rechter die in Nederland poolshoogte is komen nemen zou misschien ook een potensiele bolletjesslikker kunnen zijn. Dus die moet extra gecontroleerd worden. In Suriname zijn de meeste hoge ambtenaren corrupt. Daarom moet je de Nederlandse regeing niet kwalijk nemen dat zij dat doen. En wat de Nationale Ombudsman betreft, dat zijn allemaal meelopers die door de Nederlandse regering in stand word gehouden, dus die moeten zij ook opdoeken, want dat is gewoon geldverspilling(subsidie)van de belastingbetaler.

  ramses


  Maak melding

 6. vliegveld in sur is ook niet goed geregeld, zo worden mensen met babys, en kleine kinderen niet geholpen, ze moeten in een lange rij staan, al huilen de kleintjes, je word gewoon genegeerd, en als je vraag om hulp word je ruw aangesproken, je kom daar gewoon in een gevangenis, zo word je behandeld. en vooral nu met drie vluchten is het nog erger geworden, bij terug keer naar ned zit je daar bijna 3 tot 5 uren te wachten, het is gewoon erg geworden.


  Maak melding

 7. Redactie::: reactie nr 4 was voor een correctie op een eerder ingestuurde reactie, en die is nu niet terug te lezen(verdwenen), op letten aub. so oenoe e poor a ply


  Maak melding

 8. De advocate A. Jankie was vandaag bij radio
  Rapar (Nl) in het programma Zorg en Hoop.
  Beneden elk peil, ieder mens van de straat praat en denkt verstandiger dan haar.
  Deze uitzending kunt nu nog beluisteren op www. zorgenhoop.nl.
  Hakkelend stotterend en van het nivo van 1ste klas lagere school, luister het maar na.


  Maak melding

 9. Harry,

  Die dame doet probeert er tenminste wat aan te doen en niet alleen voor haar zelf maar voor alle reizigers tussen Paramaribo-Amsterdam.

  Ze hoeft het niet te doen en er zo genoegen mee nemen maar als iedereen maar blijft klagen en op zn kont blijft zitten zal er niks gebeuren of het zal juist erger worden.

  Dus beter steunen we haar met zn allen en kijken dan wat we ervan kunnen maken,als het mislukt weten we dat we ons best hebben gedaan en dat het niet aan ons ligt dat we nog als beesten worden behandeld bij aankomst op Schiphol nadat we de 1 van de duurste tickets hebben betaald voor 8 tot 9 uur vliegen.Bij aankomst duurt het nog een paar uur voordat je eindelijk naar huis kan,wie vergoedt die parkeerkosten van weet ik veel hoeveel euro per uur voor de mensen die je komen ophalen???Die kosten zijn niet erg maar als die gemaakt moeten worden door deze reden dan is het belachelijk!!!
  Op Zanderij hebben mensen ook vervelende ervaringen heb ik gehoord dus als we hier met zn allen er iets aan doen dan komt Zanderij daarna.In je ééntje kom je er niet.
  En als jij het veel beter dan haar kan waarom doe jij niets dan??

  Het gaat er ook niet welke nivo iemand geleerd heeft het gaat erom of mensen hun eigen waarden en normen nog kennen,en of je met respect behandeld wenst te worden,hoe er van jou verwacht wordt dat je met mensen omgaat zo mag jij verwachten dat zij met jou om gaan.


  Maak melding

 10. Pefect zoals SU naar Harry toe heeft gereageerd. Waarom heeft Harry en/of zijn overige advocatenIn de afgelopen 3 drie jaar niet iets hier tegen gedaan? De beste stuurlui staan aan wal. Ik heb het interview ook beluisterd. Het is perfect zoals mw. Jankie gereageerd heeft. Heeft Harry één cent aan proceskosten bijgedragen???????????


  Maak melding

 11. Mensen het heeft weinig zin te reageren op idioten als Ramses. Hij wordt niet gehinderd door enige kennis van zaken. Nu het inhoudelijke; het toneelspel van die rechter is alleen maar bedoeld voor de bühne om het buitenland (o.a.Frankrijk en andere bondgnoten) wijs te maken dat Nederland daadwerkelijk wat doet aan de drugsaanpak. Suriname, de Antillen en Venezuela hebben nauwelijks politieke invloed dus zijn deze landen zijn uitgekozen voor de 100% controle. Natuurlijk worden er drugs uit genoemde landen aangevoerd en moet dat met volle overtuiging en inzet bestreden worden. Doe dat echter op de manier zoals dat bij andere landen gebeurd.Niemand kan mij wijsmaken dat er geen drugs per vliegtuig uit landen worden aangevoerd waar opium- en overig drugsgebruik al eeuwen lang de gewoonste zaak ter wereld is. Welke landen dat zijn kan je nagaan op internet.


  Maak melding

 12. Thanks Kritische Noot en voor nummer 16 ano-smeerboeng : Inderdaad met mooi Nederlands wordt er geen land opgebouwd en als je goed leest zitten er genoeg fouten in mn tekst van nummer 14 en weet je daar ben ik trots op want als mensen alleen als Nederlander worden geaccepteerd omdat ze succes hebben zoals bv met sporten of iets doen waar Nederland op trots kan zijn dan is Nederlands niet mijn taal en hoe je het went of keert ik ben en blijf allochtoon voor ze er wordt nog genoeg onderscheidt gemaakt tussen zwart en wit,ook in taal gebruik.

  Gelukkig maakte je die opmerking van 100% dom en dat er geen land mee opgebouwd kan worden want dom ben jij lees mn reactie nr 14 maar goed daarin schrijf ik dat we met zn ALLEN ervoor moeten knokken en dat er staat dat je er in je ééntje er niet komt dus in plaats van dat we met zn allen naar een oplossing zoeken lopen we hier elkaar af te zeiken,en als jij weet hoe je een land moet opbouwen,zeg het dan want,ik weet het niet,en Suriname heeft die antwoordt al jaren nodig dus schiet op!!


  Maak melding

 13. Advies aan rechter Paris….Trek uw toga uit. Doe een spijkerbroek aan, petje op, rugtas aan uw schouder, donkere bril op, opvallende goudenketting over uw T-shirt heen….ALLEEN DAN HEEFT HET ZIN.


  Maak melding

 14. Su.nr 18..sorry het ging om reactie 12. een zekere Harry…dus nr 14..ik dacht dat je het door had.
  Dus nogmaals sorry,nanga alla rispekie..tang boeng..


  Maak melding

 15. De descente te Schiphol is op 20 december 2006 geweest. Er is vast komen te staan dat er praktisch niets van de aanbevelingen van de Nationale ombudsman die hij in zijn Openbaar rapport van 27 juni 2006 heeft opgesomd, door de overheid is doorgevoerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.