Verdubbeling afstudeerders van INHOLLAND Suriname

8

De Surinaamse vestiging van hogeschool INHOLLAND levert 20 december 26 afstudeerders af. Dit is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. De studenten ontvangen een Nederlands diploma waardoor een vervolgstudie aan een Nederlandse universiteit mogelijk is.

Amiet Lala is de eerste INHOLLAND student uit Suriname die deze stap daadwerkelijk zet. Hij ontvangt zijn diploma als enige al vandaag (vrijdag) in Den Haag, uit handen van Lilian Callender, directeur Economics INHOLLAND Den Haag en projectleider van deze Surinaamse INHOLLAND vestiging. INHOLLAND is de enige aanbieder in Suriname op HEAO-gebied met de opleidingen Personeel&Arbeid, Bedrijfseconomie, Accountancy, Management-Economie-Recht (MER). Accountancy levert dit jaar de eerste afstudeerders af.

“Deze groei toont aan dat deze vestiging in Suriname voorziet in een behoefte”, aldus Callender die zelf van Surinaamse afkomst is. “Op het gebied van economisch onderwijs op hbo-niveau had Suriname nog geen aanbod op HBO niveau. Daarnaast is een Nederlands diploma zeer gewild in Suriname. Wij spelen met deze vestiging in op de Surinaamse behoefte aan een financieel en managementkader”, aldus Callender, die de diploma’s persoonlijk zal uitreiken in Suriname. INHOLLAND heeft sinds 2001 een vestiging in Suriname. In Suriname zijn ruim veertig docenten in dienst van INHOLLAND. Totaal studeren er nu 365 studenten.


8 REACTIES

 1. Amiet Lala van harte proficiat goed zo en ga door.
  Suriname heeft professionals nodig en geen ongeschoolde, crimineel, drugsbarron, verkrachter zoals brunswijk die het assemblee zit om de stoel te verwarmen.


  Maak melding

 2. Beste redactie,

  Graag zou ik meer informatie willen krijgen van jullie about de vereisten om de opleiding te beginnen, hoe lang het duurt, kosten etc etc

  Groetjes,
  Merdy Sewotaroeno


  Maak melding

 3. Mijne heren,

  Graag zou ik wat meer info. over deze opleidingen hier in Suriname willen hebben. Waar ze zijn gevestigd enzo als ik dat weet bel ik wel naar ze voor nadere informatie.Alvast bedankt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.