donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieGeen Surinaamse politie-officieren voor St.Maarten

Geen Surinaamse politie-officieren voor St.Maarten

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 15 dec – Het is beslist niet waar dat de politie van Sint Maarten mag recruteren onder Surinaamse politie-officieren. Dit zegt woorvoerder John Jones van het Korps Politie Suriname, KPS. Van een overeenkomst tussen de korpschefs van beide landen is geen sprake. Persberichten waarin het bestaan van een dergelijke overeenkomst wordt gemeld, slaan kant noch wal.

Suriname zou zichzelf schade berokkenen als toegestaan werd dat twintig officieren geselecteerd mochten worden voor een baan bij het korps op Sint Maarten. “Ik weet niet hoe men aan dat bericht komt”, zegt Jones tegenover Radio 10. Volgens de Ware Tijd heeft politiecommissaris Derrick Holiday van de Benedenwindse Eilanden gezegd dat de Surinaamse regering reeds toestemming heeft verleend.

Jones gelooft daar niets van, al was het alleen al om praktische redenen. Het KPS kampt al jaren met een schrijnend tekort aan officieren. Zo een relatief groot aantal ineens afstaan staat gelijk aan zelfmoord. “Bovendien staat de wet het niet toe”, aldus Jones. De Politiebond is intussen uitgebreid geïnformeerd. Die had zich tegenover de krant bezorgd getoond.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

3 REACTIES
 1. Gevoel slecht in Su. te zitten,(politiek-bestuurlijk) men wil weg, dus zulke verhalen hebben altijd een luchtje, of proberen anderen van buitenuit de boel te ontwrichten ,,,,wees waakzaam,,,,


  Maak melding

 2. Wakker worden suriname. globalisatie heet dit.
  Mensen moeten overal op deze aarde kunnen wonen en werken. Het korps kan geld verdienen door deze officieren op consultancy basis uit te lenen aan St. Maarten. dat heet WIN-WIN situatie.
  stop met kortzichtig denken.


  Maak melding

 3. JRG..Nr 2. Ik schreef wees “”waakzaam””.

  Wat jij niet weet er zitten ook suri’s achter
  saddam(fluister)dus in Su.hebben zij nu manschappen te kort.(geheimpje)jullie weten niet naar D.D.B te luisteren..(stenografie)foei, foei, toch info bing di..
  Hoe ze daar komen is ook geheim en naar alle waarschijnlijkheid als zij het overleven krijgen zij de amerikaanse- bugerschap..stilblijven, en altijd verder denken nooit meer zo’n kort lontje..probleem daarom komen wij niet vooruit, kortzichtig..dat e kir oenoe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES