zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieStroom uitheemse arbeiders Oost-Suriname beperkt

Stroom uitheemse arbeiders Oost-Suriname beperkt

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 dec – De geplande instroom van buitenlandse arbeiders voor de palmolie-industrie in Oost-Suriname, zal beperkt worden gehouden. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Er zal geen sprake meer zijn van duizenden buitenlanders, die investeerder China Zhong Hen Tai wilde gaan inzetten op plaatselijke plantages.

Nu zal zoveel mogelijk voorkeur worden gegeven aan plaatselijke krachten. Ook de lonen zullen worden aangepast. Raghoebarsing ziet geen beperkingen meer na een onderhoud met de investeerder en coalitiepartner A Combinatie: “De investering kan starten.” A Combinatie had eerder protest aangetekend tegen de conceptovereenkomst met China Zhong Hen Tai.

Lokale bewoners zouden er weinig voordeel aan hebben. Onder meer werd gevreesd voor sociale ontwrichting en culturele botsingen. Er komen nog hooguit honderd buitenlandse arbeiders. Volgens Raghoebarsing geldt deze beperking voor de eerste vijf jaar. “Als dan voldoende vertrouwen is opgebouwd, zal er geen reden meer zijn tot bezorgdheid”. Alleen een milieu-impactstudie staat de start nog in de weg.

opening
Fernandes Express
BODO Party

6 REACTIES
  1. Het is toch beter dat alleen maar landgenoten,daar worden geplaats dan hebben ze ten minste werk.
    En geen chinezen daar zetten,en laat ze in china blijven hoor.er zijn genoeg mensen in suriname om daar te gaan werken .denken jullie aan de jongeren in suriname,die hebben ook werk nodig.daar moeten jullie wat aan doen.in plaats dat ze op de hoek van de straat blijven hangen. met de groeten van ingi yuru.


    Maak melding
  2. Geachte redactie,

    Nu de A-combinatie het uiteindelijk begrepen heeft, nu nog de rest van de crew.

    Trouwens, de heer Venetiaan kan hier best een voorbeeld aan nemen, want die 5% bruto goudovereenkomst met Cambior, vinden velen nogsteeds beschamend, ik tenmindste.

    Achteraf bekeken denk ik, zou het misschien beter zijn geweest als Brunswijk bij die besprekingen betrokken was.

    Ik hoop dat men dat in de toekomst in gedachten houd, wie weet kan men nog wat van die jongen leren, toch.

    Trouwens dit alles onder voorbehoud, wat ik weet nog niet wat die nieuwe overeenkomst met die Chinezen inhoud.

    Maar alsvast succes.


    Maak melding
  3. Voor de eerste vijf jaar wordt beperkte instroom van chinese arbeiders toegelaten. wie of welke instantie kontroleert dan dat er méér dan 100 chinezen Suri binnenkomen als werknemers???

    Dus na 5 jaar worden de suri-werknemers ontslagen en dan pas begint de werkelijke chinese werknemers-instroom.

    Wie denkt deze koelie-minister op te lichten. Allemaal een pot nat, boeven bij elkaar. Na vijf jaar zullen zij dan schreeuwen ; ja maar dat stond ook in de kranten vermeld.

    Tje poti voor de St(F)ront stemmers. Steeds weer en keer op keer wordt het stemvee genaaid bij het Leven waar zij bij staan en toekijken. Nouja, niet alleen toekijken, zij ondergaan het lijfelijk en zullen bij de volgende verkiezingen weer beloften toegezegd en gedaan worden door deze Grundjarie-people.

    Maar toch zullen zij na het come-back stemmen op St(F)ront partijen , toch ontslagen worden. Neem bijvoorbeeld het geval van Jarikabba, de bananen-produktie. Ook allerlei toezeggingen en beloften werden gedaan, toch nog ontslagen, die poti werknemers.

    En dan nog zolang gewerkt voor minder . Met minder genoegen moeten nemen en hard werken voor de hoop op beter. Maar schaamteloze en schandelijke handelingen van Grundjarie-people hebben de ontslagenen niet aan werk geholpen nadat zij naar huis gestuurd werden in 2003. Totnogtoe ook niet nabetaald.

    Sarie Torie…..,de misleidingen kunnen niet met beschaafde woorden beschreven worden. Zelfs niet met gewone woorden, dan dat men moet schreeuwen met een microfoon vóór de mond vóór en tijdens de komende verkiezingen.

    Wanneer gaan deze schobbejakken naar huis???
    Groetjes,……………..


    Maak melding
  4. Suriname kan een voorbeeld nemen aan de buurlanden Venezuela & Bolivia en aan de andere kant van de wereld Rusland.

    Alle grondstoffen en natuurijke mineralen moet beheerd worden door het thuisland zelf.

    Suriname ontwaak


    Maak melding
  5. alle pessimisme en commotie daargelaten hoop ik van harte, met cambior in gedachte, dat onze broeders inderdaad willen werken.
    dit is dan de kans en gelegenheid om hard te maken dat “wij” het ook kunnen.
    lets go ……


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES