zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit Suriname“Nationaal kabinet Suriname moet wel, kan niet”

“Nationaal kabinet Suriname moet wel, kan niet”

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 dec – Een nationaal kabinet is wenselijk, maar niet realiseerbaar. Dit stelt ex-minister en politiek analist Richard Kalloe. Samenwerking tussen de huidige machthebbers en de NDP van Desi Bouterse is nu eenmaal uitgesloten. Behalve politieke verschillen speelt, worden ook barrières opgeworpen van meer reële aard.

Het strafproces rond de Decembermoorden zit er aan te komen. Daar de NDP-voorman als hoofdverdachte te boek staat, wordt samenwerken op politiek gebied enigszins problematisch. Het neemt de behoefte aan een nationaal kabinet niet weg. “Wij hebben geen andere keus, omdat de huidige regering niet in staat is het land te regeren”, zegt Kalloe tegenover de Times of Suriname.

Bouterse heeft dus niets nieuws te berde gebracht. “Het is duidelijk dat Suriname op dit moment een nationaal kabinet nodig heeft”, aldus Kalloe. Het overgrote deel van de regering zou voor zichzelf aanzitten en niet voor de gemeenschap. Een vaste beleidskoers ontbreekt bovendien. Kalloe ziet een nationaal kabinet toch niet tot stand komen, ook al was het omdat de coalitie er niet over zou peinzen de macht te delen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Wat er moet komen is een zaken kabinet.
  Deze moet het hele overheids apparaat omvormen tot een werkbaar orgaan en en zo nodig alle overtollige persooneel naar huis sturen.

  Al semi overheids parastatale bedrijfigheden privatiseren,waarbij de overbodige persooneels leden zelfstandig en op eigen verantwoording kunnen arbeiden.

  In de overgangs zaken kabinet moeten maximaal 25 leden zitting nemen die vakkundig zijn op velerlei gebied,desnoods aangevuld met buitenlanders die suriname door en door kennen.denk aan suri-neds.Rampersad,gebroeders Jethoe en nog vele anderen,maar geen figuren ddb,lonny enz. die geen niveau hebben..


  Maak melding
 2. Niet zozeer Suriname die een zware problemen heeft door rassen-politiek, maar het clubje cq. neo-koninkrijkje der Nederlanden binnen Paramaribo… Nieuw Front…


  Maak melding
 3. Hoe paradoxaal het ook is, Nieuw-Front Plus is stevig in het zadel.

  Daar waar Balkenende tot 3 en een halve keer is gevallen, is het clubje van Venetiaan nooit gevallen.

  We kunnen niet verwachten dat VHP uit deze coalitie zal stappen, ook al lezen we artikels over een mega-vergadering in Nickerie op 16 december, georganiseerd door prominente VHP-ers. VHP staat op dit moment op zwaar verlies en zal dus de rit uit willen zitten tot 2010. Niemand gooit zijn eigen ruiten in.

  Somohardjo gaat zijn eigen ruiten ook niet ingooien. Die hamer wat hij in zijn hand vast heeft, is ZIJN verdienste… althans zo ziet hij dat. Dat gaat hij niet opgeven voor wat dan ook.

  Bovenstaande geld ook voor Ronnie Brunswijk en de zijnen. Voor het eerst op de pluche voelt hen denk ik wel lekker aan… Winston Jessurun zit er ook wel lekker bij zo dacht ik.

  Nee, het enige waar we op kunnen wachten is 25 mei 2010 🙁


  Maak melding
 4. Suriname moet echt anders bestuurd worden !! Zo kunnen we echt niet doorgaan!! Wie zal hierin een oplossing brengen!! Het is voelbaar en men ziet gewoon dat het niet goed gaat in het land !Wie zal het voortouw nemen om hierin verandering brengen!! Ik ben bang dat er een burgeroorlog in Suriname kan uitbreken als deze huidige regring zo te werk gaat!! Het hoeft echt niet zo uit te komen , maar als men het niet meer ziet zitten dan geloof ik echt wel dat er iets vreselijks gaat gebeuren!! Moge de goede vader daarboven mijn land behoeden tegen dit soort van problemen!! En er zo snel mogelijk een oplossing hierin brengen!! Ik zie en verwacht vele narigheden opkomst voor Suriname als deze regering door blijft gaan met hun verdeeld en heers politiek!!


  Maak melding
 5. Oprechtheid helemaal emt je eens. Ik vrees echter dat de enige mogelijkheid dat deze fronters plus opdonderen een heuse volksopstand is. Er is geen enkele andere manier omdat ze er zitten voor hun eigen portemonnee en het volk mag kreperen.


  Maak melding
 6. Zullen we niet eerst de uitspraak in de “rechtszaak” afwachten alvorens over te gaan tot de orde van de dag?
  Ik denk dat dan de totale surinaamse natie inclusief Front dan gevoeliger geworden zullen zijn voor het item nationaal of zakenkabinet.
  Dus het tijdperk “syndroom DD afsluiten” en daarna de politiek bestuurlijke orde verder op de schop nemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES