Nationale Partij Suriname vreest intimidatie niet

9

PARAMARIBO, 13 dec – De Nationale Partij Suriname, NPS, zal zich niet laten intimideren. Dit meldt de persdienst van de partij naar aanleiding van de uitspraken van ex-legerleider en NDP-voorzitter Desi Bouterse. De maatschappelijke onrust die de NDP zou trachten aan te wakkeren, wordt wel degelijk serieus opgevat door de NPS en diens aanhang.

Dat de regering incapabel zou zijn en niet in staat om het land behoorlijk te besturen, kan niet anders worden gezien dan als aanzetten tot onrust. De bewering dat NPS-voorzitter en president Ronald Venetiaan “aan het hoofd staat van één van de meest corrupte landen ter wereld” is een ‘lafhartige aanval’. Dergelijke uitspraken komen van een man die nauwelijks in het parlement verschijnt.

Bouterse verzaakt zijn plichten als parlementariër, maar heeft buiten wel keer op keer hoog van de toren te blazen. “Hij schuwt het politiek debat vanwege het onvermogen in de ruimste zin des woord om in het parlement zijn opvattingen te ventileren, waar hij van repliek gediend zal worden”, aldus de NPS-persdienst. Het voorstel om een nationaal kabinet te benoemen wordt dan ook resoluut afgewezen.


9 REACTIES

 1. Maar waarom reageert de NPS niet als Brunswijk zegt dat er geen Franse politieagenten op Surinaams grondgebied mogen komen.

  Waarom wel op “bermpraat” vanuit Ocer?
  De NPS heeft al meer persberichten per week gelanceerd hierover dan over welk onderwerp dan ook (kwikvervuiling binnenland, belabberde staat economie, onderwijsproblematiek, grondbeleid etc etc).

  Dus om eerlijk te zijn NPS, jullie zijn WEL geintimideerd want vinden Bouterse belangrijker dan de Surinaamse problemen.

  Maw, ZONDER Bouterse, hebben jullie geen bestaansrect, want dan zouden jullie opeens wel over andere zaken moeten praten……en dan blijft het stil!

  Stelletje idioten.
  Dat er vandaag de dag nog een stelletje idioten zijn die op de NPS stemmen bewijst maar weer dat het GEEN incident is dat Suriname het niet redt!!


  Maak melding

 2. alls hij zo meend met de arme bevolking waarom staat hij dat geld wat hij krijgt voor niets doen niet aan een goede doel hij heeft zoveel mijoenen gejat uit de staats kan nu kom suriname beetje in betere vaarwateren door de schulden die hij met zij boeven bende hebben achtergelaten alibux weet jullie dat nog


  Maak melding

 3. NPS, ziet niks, hoort niks,is gevoelloos, schaamteloos,heeft totaal geen verantwoordelijkheids gevoel..
  Maar bovenal geen “zelf respect” waar wil je met Su.als alleen D.D.B jullie boos maakt..

  Waarom geef je Somo geen antwoord hij heeft duidelijk naar jullie uitgehaald..

  Mi gado mang,echt mijn tenen staan krom..als blakamang, weet ik het echt niet meer, met Su..Maar vooral NPS..Zeer zeer droevig..


  Maak melding

 4. Geachte redactie,

  Intimidatie, maatschappelijke ongerustheid aanwakkeren,aanzetten tot onrust, lafhartige aanval, tenslotte afwijzing. Allen reacties vanuit het Front op toespraak van de leider van de grootste politiepartij van Suriname.

  Suriname is haast vijfmaal zo groot als Nederland, zelfs het 17de rijkste land ter wereld wordt gezegd, en kijk wie aan het roer staan.

  Kijk naar de reacties, wat veelzeggend is over degenen die die geuit hebben.

  Kijk en laat het gezegd zijn; met zo’n samenraapsel van partijtjes zal je niet veel kunnen beginnen als je zo’n groot land als Suriname tot ontwikkeling wil brengen.

  Men ziet nogsteeds het internationaal gevaar niet dat schuilt in de houding die politiek momenteel geetalleerd wordt door deze zogenaamde regeerders.

  Ik zei het eerder, zo’n groot land kan je niet op deze wijze tot ontwikkeling brengen.
  Je zal het land, als men zo doorgaat, op langertermijn kwijt raken, omdat elke front partner slechts kijkt naar zijn eigen ‘klein wereldje’, dat van de etnische achterban.

  Men ziet de Republiek Suriname als geheel niet. Kijk naar Kwakoe in Paramaribo en sta bij de Eiffeltoren in Parijs, dan merk je wat ik bedoel en zie daar het verschil.

  Vandaar ook dat enorm verzet bij de bouw van de brug over de Suriname rivier indertijd. De angst om groot te zijn is ingebakken.

  Elk van hen ziet slecht die ‘kleine achterban’ als geheel. Voor Somo is dat voornamelijk dat gedeelte van Commewijne waar de eigen achterban woont, voor Sardjoe is dat Nickerie, voor Alende Sipaliwini, en ga zo maar door. Kleindenkers, waarvan een grootdeel van deze zogenaamde front-partijleiders, om niet te spreken van allen, zich slechts laten leiden door hun beperkte kijk op de toestand in de wereld. Trouwen, namens wie staat Vene eigenlijk in die politieke arena.

  Kijk, men ziet het gevaar niet dat op Suriname afkomt, en wil het ook niet zien, men kan het niet zien, omdat er een enorm gebrek is aan affiniteit met de grond. Maar niet dat alleen, grootdenken geeft deze heren kennelijk hoofdpijn, dus maar de weg van de mindste weerstand, zonder enig besef nogmaals.

  Het 17de rijkste land? Men ziet dat gevaar nog niet, men focust of laat zich focussen op Bouterse alsof dat ‘het gevaar is’ . Maar niet Bouterse vormt het gevaar, maar de rijkdommen waar de Republiek Suriname over blijkt te beschikken, vormen het grootste gevaar voor ons bestaanrecht. In Irak en Afganistan is dat de enorme hoeveelheid olie.

  En men blijft ons maar uitlachen in het buitenland, hoe makkelijk we te misleiden zijn, totdat wij het ‘internationaal schaakspel der machten’ door hebben, maar wanneer zal het zover zijn.

  Noriego van Panama en Sadam Hoessein o.a., hebben het pas nu begrepen,

  poti.


  Maak melding

 5. So! Die zit! Let op de gloote leidel
  zal vaker van zich laten horen.
  Nee! Niet in het parlement, maar in
  de bakbawenkri die ze hoofdkwartier
  noemen.

  Waarom zal hij meer van zich laten horen?
  Omdat het net zich sluit en hij nachtmerries
  begint te krijgen. Deze nachtmerries gaan
  gepaard met koorts aanvallen, de patiënt begint dan te ijlen.


  Maak melding

 6. sedert suriname onafhankelijk is geworden ,leven wij van de tegoeden van nederland.het is zo ver dat we aan het eind komen van nederlandse steun.dat wil zeggen dat wij!!! (het volk en niet de leiders )enorm gaan schijten .vene die loopt het land maar te verkopen.suriname kan je nu vergelijken met een rommelhok.als ze niet bang voor intimidatie waren,denk ik dat ze het dan helemaal niet daarover zouden hebben of praten.blijven jullie maar onderling vechten en het volk laten stikken,we zien wel wat er overblijft na afloop.


  Maak melding

 7. “Dat er vandaag de dag nog een stelletje idioten zijn die op de NPS stemmen bewijst maar weer dat het GEEN incident is dat Suriname het niet redt!!”
  BLAKABOY

  Well put!

  Als NPS Bouterse niet serieus nam, zouden ze nooit reageren. Bouterse houdt 1 meeting en gelijk verschijnen er 5 artikels uit het Front kamp.

  Meneer Coblijn, Mevrouw Mangal-Mansaram, Meneer Rathipal…

  Neen, zij nemen Bouterse niet serieus 😉

  REDI MUSU’S BEWARE! A SOCIAL WORLD IS ABOUT TO START OUT!!!

  HUGO CHAVEZ (venezuela)
  EVO MORALES (bolivia)
  LULA DA SILVA (brazil)
  NESTOR KIRCHNER (argentina)
  DANIEL ORTEGA (nicaragua)
  RAFAEL CORREA (ecuador)

  NU NOG…

  JAN MARIJNISSEN (holland)
  SEGOLENE ROYAL (frankrijk)

  EN

  DESI BOUTERSE!!! (suriname)


  Maak melding

 8. Wanneer we over Suriname praten dan probeert men het zo comische te doen , maar voor mij is dat een serieuse zaak !! De nps geeft geen gehoor aan de smekende Surinamers, geeft geen gehoor aan de NDP, geeft geen gehoor aan niets en niemand!! Waarmee ze zich wel duidelijk bezighouden is de affaire bouterse en hun eigen egoistische beleid!! Hun arrogante houding zal volgens mij hun nekslag worden!! Ik geloog dat na al het geklaag!! Na alle verzoekingen men iets zal gaan doen!! Het is net een gezin waarbij de vader niets met zijn gezin te maken heeft!! Maar dit is geen gezin maar een volk met verschillen mentaliteiten! Wij mensen denken niet altijd het zelfde!! Er zal altijd een die goed of kwaadaardig denkt!!Ik zie de gevolgen al aankomen als deze regering zich zo koppig gedraagt!! En dat zal van de zijde van Bouterse komen die er iets aan zal doen!! De nps heeft gelijk om bang voor hem
  te zijn, want het is reeds gebleken dat men deze man zijn woorden niet als grappen moet aannemen!! Wat hij zegt dat voert hij ook uit !! Hij is niet bang !! Hij was ex-militair en militairen zijn echt geen bange mensen maar dappere mensen, waarom ga je in het leger om jouw land te beschermen,dus d.w.z dat als er eens oorlog zou uitbreken je de oorlog in zou gaan! Vandaar dat je voor militair gekozen hebt!! Ik hoop dat er een verandering komt met de huidige regiring zoniet verwacht ik het ergste!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.