vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameNDP wil weer straatacties voeren in Suriname

NDP wil weer straatacties voeren in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 dec – De Nationale Democratische Partij, NDP, sluit nieuwe buitenparlementaire acties begin volgend jaar, niet uit. Dit zegt NDP-fractieleider Kenneth Moenne. Zoals eerder dit jaar het geval was, moeten de acties de groeiende armoede een halt toeroepen. Ook moet het een soort protest worden tegen het monddood maken van de partij in het parlement. Er is beslist geen verband met het strafproces rond de Decembermoorden.

Het gaat om de harde nood onder de bevolking. “Hoelang wachten we niet om over de energiesector en de privatisering van de staatsbedrijven te praten. Als we ons zegje niet in het parlement kunnen doen, gaan we echt naar mogelijkheden uitkijken hoe dat buitenparlementair wel kan,” zegt Moenne tegenover de Ware Tijd. De participatie in het parlement wordt binnenkort geëvalueerd.

De NDP wijt het eigen gebrekkige functioneren aan de houding van de coalitie. Besluiten worden doorgedrukt en onderwerpen die door de oppositie zijn aangesneden, worden niet behandeld. Parlementariër Mahinder Rathipal van de coalitie ligt niet wakker van acties. “De NDP heeft het al eerder geprobeerd, maar het is ze niet gelukt want het Surinaams volk weet waarvoor het gaat.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. NDP,
  Straatacties kunnen juist in jullie nadeel werken. Ik zou dat middel als uiterste middel kiezen. Je hebt er meer aan door zaken via de publiciteit aan de kaak te stellen. Als je je recht niet krijgt via het Parlement loop dan naar de radio of de krant. Vergeet niet dat je door een deel van het Surinaamse electoraat bent aangesteld om hun belangen te behartigen in het College. Wil je geloofwaardig overkomen dan zal je toch wel naam en toenaam moeten noemen van de vijanden van dit volk. Ik denk dat je daar veel meer bereikt dan met straatacties. Als de nood het hoogst is komen de straatacties vanzelf wel


  Maak melding
 2. Zonder er verder op in te gaan, de straatakties van de NDP in het verleden waren geen succes.
  De stijgende armoede is betrekkelijk,ik zie het anders, kijk maar eens goed rond.
  Armoedige partij die een ex/dictator, aan de macht gekomen door niets anders dan een staatsgreep,in het zadel houdt.
  De grootste ellende is in het verleden door die staatsgreep ontstaan.
  En:Uiteraard heeft zijn aanblijven ALLES te maken met het komende proces!!
  Laat U niets wijsmaken, een mens in het nauw maakt rare sprongen.


  Maak melding
 3. iedere keer alls dit soort dingens lees verbaas het mij echtwaar maar ja vervallen weer naar het oude verhaal waarom niet gedaan toen de ndp met de slager van suriname aan de macht was en wapens mensen konden intimiederen waar was hij toen smoko kronto zeker word tijd dat iemand een kogel door deze man jaagt dan is suriname van hem verlost die klootzak ik haat hem echt mag dat mij mening


  Maak melding
 4. Willen Bouterse en de zijnen Suriname weer de afgrond in duwen?? We zijn er net uit gekrabbeld…nu heerst er rust en vrede, de economie trekt aan, grote buitenlandse investeerders staan te trappelen om hier te investeren, de toeristen komen naar ons land,alle supermarkten zijn vol, we hoeven niet meer in lange rijen te staan etc….


  Maak melding
 5. Nogmaals anderen zetten instituten en informatie centra neer.(VHP/PL).

  Wat doet NPS, gevangenis om een andere blakamang op te sluiten..

  De anderen denken vooruit de NPS achteruit.

  Men leeft nu en wil nu vooruitgang.

  Wat kan NPS… met een smoel vol tanden aan de grond genageld blijven staan..
  Is dat wat de blakamang wil ik denk het niet.


  Maak melding
 6. Du je hebt helemaal GELIJK, Bouterse wilt nu Amnestie, die schoft en probeert het volk mee te krijgen. Venetiaan is óók geen haar beter. In Suriname zitten verkeerde mensen op verkeerde stoelen, ze vullen alleen maar hun zakken en hebben de grootste praatjes tegen het volk. Als Surineds terug willen worden ze niet geaccepteerd en gewaardeerd. Ik weet dat deze mensen gevlucht zijn vanuit Suri toen het slecht ging met Suri, maar als de toen blijvende mensen geld of de middelen hadden om ook te vluchten, hadden zij het ook gedaan. Iedereen kiest en gaat voor een toekomst met betere tijden, rust en vrede voor zijn gezin.
  Ik snap soms de surinamers niet dat ze NIET inzien dat zo het land naar de “klote” gaat.
  Surinamers hebben ALTIJD een grote mond, maar waar, wanneer en bij wie ze het moeten gebruiken, doen ze het NIET..!!
  Met alleen maar een mening hebben….kom je NIET…!

  Ps: Krepie óók met jou ben ik het helemaal eens

  Yakuza


  Maak melding
 7. Wordt het weer een straattoneel met het NDP bestuur en haar 100 leden?

  Surinaamse volk blijf waakzaam en laat je niet (mis)bruiken door Bouta en zijn clubje.

  Het net sluit zich om hem heen dus zoekt hij steun bij het Surinaamse volk om zijn straf te ontlopen.

  Het recht moet en zal zegevieren!!!!


  Maak melding
 8. HA HA HA DESIE BOUTERSE WIL WEER, HET ARME VOLK VAN ZIJN PARTY, OP STRAAT BRENGEN OM DE REGERING TE INTIMIDEREN, MAAR DAT GAAT JUIST VERKEERT AFLOPEN, KAN IK HEM NU WEL ZEGGEN, MISSCHIEN WIL SOMOHARDJO HEM HELPEN, WANT HEM GAAN WIJ OOK EERSTDAAGS OPSLUITEN, TIME WILL TELL!! DESIE PROBEER HET MAAR JOGIE, LAAT ED HEUVEL DIE NEDERLANDER IS, JE HELPEN, HIJ IS TOCH GEEN SURINAMER, EN ZO BLIJVEN DIE DEMAGOGEN HET ARME VOLK MISLEIDEN EN BELAZEREN!!


  Maak melding
 9. Dat doet de NDP echt niet, het is jammer maar zij zien, of beter gezegd zij horen wat anderen van plan zijn..(probleem veroorzaakt door Hooghartje)Dus zware staking lantie mang.. 10% is veels te smal.

  P.S. Hooghartje spil NPS..


  Maak melding
 10. Delano is getting weaker and weaker.
  Zijn laatste eenmanscabaret in Ocer heeft niet bekoord, of anders gezegd, heeft ons niet het beloofde spektakel gebracht. Zelfs zijn danspasjes bij de aanvang van zijn “speech” blijken achterhaald. Maar goed dat het een gratis optreden was anders hadden velen hun geld terug gewild. Bouterse lijkt nu wel echt aan het eind van zijn latijn gekomen te zijn, hij is uitgeput.
  Nu wil hij weer met zijn doorzichtig trucje komen: CHAOS SCHEPPEN, het viswater vertroebelen. En hij verwacht dat de skapoes er weer in gaan trappen natuurlijk.
  De hersenloze foetoeboi Moenne, de kortzichtigheid zelve, geeft direct acte de presence en beweert met stelligheid dat er geen verband bestaat tussen de oproep tot actie en het strafproces tegen zijn broodheer. De groeiende geestelijke armoede binnen de NDP als gevolg van de knechting door DDB is tekenend.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES