Surinam Airways ontkent ‘verdwijning’ € 8 miljoen

27

PARAMARIBO, 11 dec – Het is absoluut niet waar dat ongeveer acht miljoen euro is verdwenen bij de SLM-afdeling in Nederland. Dit zegt een SLM-functionaris tegenover de Ware Tijd. De aantijging van NDP-voorzitter Desi Bouterse slaat nergens op. “Nonsens. Dit is absoluut niet waar”, aldus de functionaris. Er zijn genoeg veiligheidsmechanismen ingebouwd.

De luchtvaartmaatschappij heeft een open administratie, die voldoende inzicht verschaft. Bovendien worden de boeken regelmatig gecontroleerd door de bedrijfsaccountant. Die heeft totnogtoe alle jaarrekeningen goedgekeurd, dus is er geen vuiltje aan de lucht. Het bevreemdt dat Bouterse bij de regering heeft aangedrongen op een onderzoek naar de verdwijning van zeven tot acht miljoen euro.

“Het zou heel vreemd zijn als we dat bedrag niet zouden kunnen verantwoorden”, zegt de functionaris. SLM-directeur Henk Jessurun zei onlangs dat het bedrijf met succes financieel onweer heeft doorstaan. De toekomst wordt optimistisch tegemoet gezien, zozeer zelfs dat wordt afgezien van plannen om de brandstofverslindende Boeing 747-300 zo snel mogelijk van de hand te doen.


27 REACTIES

 1. onlangs las ik dat de SLM $ 18 milj.verlies
  heeft geleden.rara hoe kan dat .alle vluchten zijn volgeboekt en met de duurste
  tickets ter wereld en toch ! ra ra ?het verbaast mij dus niet als bouterse dat zegt.
  de ontwikkelingshulp is toch ook als sneeuw
  voor de zon verdwenen .de inkomsten uit o.a.
  goud,olie,bauxiet ,landbouw,visserij etc zie
  je toch ook niet terug in de maatschappij of
  dat het ten goede komt van het volk.


  Maak melding

 2. Enkele maanden geleden deed men overkomen alsof de SLM op sterven na dood was. Luttele maanden daarna ziet het allemaal weer zonnig uit. De heer Jessurum heeft met succes “financieel onweer” doorstaan. Dit getuigt van top-management. Menig bedrijven zijn op zoek naar top-managers. Heer Jessurum meldt u aan. Of… vertoon uw “financiele paraplu” toch wat gaten? Vene en kornuiten; de woorden van Bouterse mogen serieus genomen worden en een onderzoek zal op z’n plaats zijn. Waar er rook is………


  Maak melding

 3. El Vene,

  Weer de zoveelste soap rond SLM. En zo gaan we maar door. Neem van mij aan dat als u nu geen halt toeroept aan deze roversbende, u binnenkort ook als een crimineel aangezien wordt. Het enige verschil zal zijn dat de criminelen die u nu in bescherming neemt, straks vrij rondlopen en dat u in de bak terecht komt. Sterker nog; u heb zichzelf in een situatie gemanouvreerd waar uzelf geen uitweg meer weet. Binnenkort is Somohardjo president en onze schietgrage bravo vice-pres. Ik adviseer u nu al een kogelvrije vest aan te schaffen met daabij behorende kogelvrije helm. Klinkt cynisch, maar het zijn woorden die serieus genomen mogen worden. Een vraag; heb u de controle over district Marowijne?


  Maak melding

 4. Het is gewoon weg belachelijk dat er smalend over gedaan word terwijl er gewoon weg te veel mensen werken en er gesluisd en gewassen word of daar al niet genoeg aan verdiend word en desi heeft wel vaker open wonden bloot gelegt om de surinaamse bevolking mee te laten ruiken aan deze beerput


  Maak melding

 5. Beste Vrienden en Iedereen die het goed meent met ons geliefde Sranang Kondre,
  Dat het bij de SLM rommelig is, is een feit.
  Al jarenlang levert onze airliner een strijd op leven en dood om het hoofd boven water te houden. Misschien is een land met 400.000 inwoners wel te klein voor een eigen intercontinentale carrier? Misschien is de SLM wel het slachtoffer van wanbeheer en wanbestuur. Ik weet het niet, maar de tijd zal het leren.

  Beste Vrienden en Iedereen die het goed meent met ons geliefde Sranang Kondre,
  Zoals gezegd, met de SLM is ongetwijfeld een heleboel mis, maar, en ik zeg dit met grote stelligheid, de aller-aller-allerlaatse die ooit ook maar één woord van kritiek mag geven op de bedrijfsvoering van de SLM is de heer Desire Delano Bouterse. In de jaren tachtig werd onze nationale carrier door hem misbruikt voor het vervoer van de dictator en de zijnen aan boevenstaten als Libië en Noord-Korea. Na de vreselijke decembermoorden en de boycot door Nederland, werd de SLM door Bouterse en de zijnen gedwongen in de lucht te blijven, trots de gebrekkige staat van de vliegtuigen en hun ingehuurde bemanning. De menselijke herinnering is kort, maar voor mij is 4 juni 1989 een zeer trieste reminder. Vlak bij Zanderij stortte een oude, gammele DC-8 van de SLM met zijn hoogbejaarde en half-criminele crew neer, met meer dan 200 doden als gevolg.

  Beste Vrienden en Iedereen die het goed meent met ons geliefde Sranang Kondre,
  Moet ik nog langer doorgaan? Weest u uw land tot eer en gebruikt u uw herinnering en uw gezonde verstand. De persoon van Desi Bouterse is al bijna 27 jaar het allergrootste kankergezwel van ons geliefde en veelgeplaagde land
  (en dan gaat deze bijdrage ‘slechts’ over de SLM).


  Maak melding

 6. Maar kent Bouta zijn werk wel. Hij is toch parlementarier. Ik vind het zwak om op een podium buiten het parlement dit soort uitspraken te doen.

  Wie had het in 1981 gedurfd?????

  Justitie wanneer begint het proces. Wachten jullie totdat er weer verkiezing komt om de mogelijkheid om amnestie af te kondigen?
  Somo begint al…….


  Maak melding

 7. Of je nou Bouterse wilt schelden of niet. Feit blijft dat er gestolen is bij de SLM.

  Ooit een dief horen zeggen dat hij een dief is?

  Bouterse heeft NOG NOOIT op het podium gelogen. Check the facts.

  Dus un libi mi yere.


  Maak melding

 8. Als Bouta gelijk krijgt in deze case mag hij worden vrijgesproken van zijn wandaden, maar als hij ongelijk heeft mag hij zich aanmelden voor het vuurpeloton. Oeng sab sa me taki tog?

  Bouta Killer


  Maak melding

 9. WH:nr 12 Lees WH=Weer Idi.
  Dezelfde mannen die in de jaren ’80 alles gedaan hebben bv.Su gewoon laten leeg smokkelen/jungle war, zijn nu aan de macht.
  Dus gebruik je verstand.
  Wat zie je vandaag aan de dag gebeuren,meer en meer zwervers, rovers verkrachters,malversaties,geldverkwisten..mi boi, mi taigi joe kaba werie wang tra bril of bai wang verrekijker.


  Maak melding

 10. Als bouta iets zegt is het altijd waar .Kijk maar naar dat van GILDS hij had dat ook gezeg tijdens een NDP vergadering maar het was zogenaamde niet waar wat blijkt later dat gilds inderdaad bezig is met zijn neefje andy .Wij houden ons oren open BOUTA .BEn benieuwd hoe dit afloop.


  Maak melding

 11. nou, beste mensen.
  ik weet zeker dat er niet gelogen is over die 8 miljoen euro. leo brunswijk, president commissaris van de slm, heeft een onderzoek laten instellen naar de verdwijning van dit geld. dit is echt waar. vraag maar aan collega slm-ers. ze zullen het niet ontkennen. je weet toch de mensen van de SPA hebben deze maatschappij (SLM) leeggeplunderd met alle gevolgen van dien. bouta goed zo! en weet je wat: surinamers weten dat er wordt gesjoemeld bij de slm, maar we zijn altijd bange schijters geweest. een turk of marokkaan had dit nooit gepikt.maar wij surinamers stelen liever van onszelf dan van vreemden. hollanders, sorry hoor maar jullie hebben gelijk. als surinamers hun eigen land leegroven, nou niemand kan jullie kwalijk nemen, dat jullie hetzelfde vroeger hebben gedaan. surinamers open eindelijk je ogen. ik schaam me om surinamer te zijn. bolkestein had gelijk: we komen echt uit een roversnest!
  basje


  Maak melding

 12. Hallo mensen, denk a.u.b. eerst na waarom Bouta dit (nu) roept. Wat heeft Bouta gedaan om corruptie, prostitutie en criminaliteit tegen te gaan toen hij (nog) de macht had..??
  Niets dus… Laat hij dus nu zijn grote bek dichthouden. Hij probeert nu het vertrouwen van het volk terug te winnen en zoals ALTIJD zijn de Surinamers daar erg goed en blind in.
  OOk al zou het waar zijn, dan waarom kondigt Bouterse dit en NIET pas na keiharde bewijzen en feiten…?
  Waar een Surinamer goed in is, is een ander de vinger wijzen van.. hij heeft het gedaan:
  De pot verwijt de ketel…

  Zo ook is die engerd (Venetiaan) met die matglazen bril….die zijn vrouw befte toen ze ongesteld was…vandaar die lippen van hem die rood en opgezwollen zijn.
  Deze figuur helpt het land ook naar de klote.
  Als hij het warm heeft, denk ik dat hij aan zijn pik voelt…of het niet is opgezet.

  Gr.
  Yakuza


  Maak melding

 13. Gelijk!!!!!!!!!!!

  Ik geef bosje groot gelijk!!!!!!!!!!
  Er is geen domocratie is dat rot land, iedereen doet wat ie wilt en naar de volk wordt niet geluisterd!!!
  Corrupt land, wordt voor de zoveelste keer wakker!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Bedi


  Maak melding

 14. Wat zijn Surinamers, metname hier in Ned. erg kortzichtig, vergeetachtig en Stom..
  Als ze het zo goed met het land menen gaan ze toch lekker terug. Suriname was nog nooit zo leeg (de winkels) als in de tijd van Bouterse.Waar heeft Bouterse als zijn grote huizen autos enz.van gekocht??Van het legersalarisje??Dacht het niet, maar nu loopt hij jaloers te wezen en kraamt onzin uit, Nu nogsteeds proviteren ze van de slm.Laat Bouta het maar zijn vriend Abrahams vragen. Waarom gunnen Surinamers elkaar niets??Hielen likkers voor anderen spelen, maar een grote bek opzetten tegen onze eigen mensen. Nergens gaat het beter.Hier in Ned.ook niet.Het gras is altijd groenen bij de buuren.Bouta leeft als een Big Shot, waar doet hij het van? De pot verwijt de ketel.


  Maak melding

 15. Zomaar::Nr 23.. je denkt als een NPS’er verhaal van 25 jaar geleden, wat heeft een man of vrouw van 30 jaar..aan jouw ver achteruit denkende verzinsel…P.S. je moet weten wat in de jaren ’70 gebeurde mi-boi 2.5 miljard NF..in rook ..a smoko..binnen 2 jaar.


  Maak melding

 16. Bekend verhaal van NPS(‘er)(groeg jari) geef ze wat dollars(het liefst USD) voor onderhoud buitenvrouw en je mag Su. leeg plunderen.

  Somo(meneer de voorzitter,slimmeboy) No doe slap sanie tikie en als ze komen geef jij ze een paar dalas,dang a torie sidong.


  Maak melding

 17. Wie is nu aan de macht ??
  Dus het verbaas mij niet dat er geld gestolen is !!!
  Al weer deze regering !!
  Dief blijft een dief ,of je corrupt ben of niet ze zijn en blijft dieven .
  Front eet stront en donder maar op !
  Corrput ,dieven ,moordenaars ,drugsdealers bijeen dat is spannend wat nu is gebeurd en wat deze regering aan het doen zijn .

  Bouta helpppppppppppppppppppp!!!
  help het land en volkt !!!!


  Maak melding

 18. Beste mensen,

  Het is alleen bij Su mogelijk dat een bedrag van zoveel miljoen verduisterd is.
  Sorry maar Surinamers met geld gaat niet goed.
  Het is zielig, maar de SLM is een belangen organisatie iedereen die daar werkzaam is maakt er een potje van. De stewardessen die handelen met vracht, staatloten enz.
  Die Mahindwer die de SLM een lening verstrekt heeft reist met familie gratis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.