Nieuwe ambassadeur Suriname naar Nederland

5

De 38-jarige mr. Urmilla Joella-Sewnundun, die door de Surinaamse regering aangewezen is als de nieuwe ambassadeur in Nederland, komt vandaag aan in Nederland. Zij hoopt op 20 december haar geloofsbrieven aan koningin Beatrix aan te bieden, aldus de Surinaamse autoriteiten vorige week.

Mevrouw Joella-Sewnundun krijgt volgens president Venetiaan ‘geen eenvoudige taak’. Dit gezien de beladen historie, de ‘honderdprocentcontrole’ en de situatie na de afbouw van de ontwikkelingssamenwerking. De nieuwe ambassadeur van Suriname in Nederland moet de communicatiekanalen openhouden en de relatie, die gebaseerd is op partnerschap en wederzijds respect, uitdiepen.

Urmilla Joella-Sewnundun was van 2000 tot 2005 minister van Binnenlandse Zaken en verbonden aan de Vooruitstrevende Hervormingspartij VHP. Ze is ruim vijftien jaar lid van deze hindoestaanse partij en vanaf 1998 maakt ze deel uit van het hoofdbestuur. Joella-Sewnundun volgt Edgar Amanh op als ambassadeur van Suriname in Den Haag. Amanh diende in maart zijn ontslag in na zijn weigering om in Paramaribo uitleg te geven over een incident rond de controle van een Surinaamse minister op Schiphol.


5 REACTIES

 1. Ambassadeur,

  Suriname is een multiculturele samenleving en eenheid en stabiliteit is een voorwaarde voor uitgang en duurzame ontwikkeling.

  In Nederland woont de helft van Suriname: ook een weerspiegeling van de Surinaamse samenleving.

  Uit bent uitverkoren om Ambassadeur te zijn voor Suriname en alle Surinamers.

  Straal dit dan ook uit in woord en daad.

  Voert u een beleid gericht op: gelijke kansen voor iedereen.

  Alleen op deze wijze kunt u rekenen op ondersteuning van allen.

  Welkom en Succes!!


  Maak melding

 2. Excellentie,

  Ook deze Sranangman wenst u een goed en succesvol verblijf in de Lage Landen. Samen met mij kijken vele van onze mensen verwachtingsvol uit naar uw komst en naar uw goede werken. Ik wens u bij deze hierbij zeer veel succes!
  Ik hoop dat u in de komende periode in staat zult zijn om de bijzaken van de hoofdzaken te scheiden en u niet te laten meevoeren door de inmiddels bekende emoties uit Paramaribo. Nederland is onderdeel van de Europese Gemeenschap en in die zin een geheel van een grotere wereld. Dit wordt in Paramaribo nog niet op de juiste waarde geschat. Zo heeft onze regering zich in de afgelopen maanden grenzeloos belachelijk gemaakt met het emotionele geschreeuw over de controles op de luchthaven Schiphol. Die controles zijn absoluut niet aangenaam, maar helaas een noodzakelijk kwaad in deze moderne tijd in een mondiale samenleving. Excellentie, ik hoop dat u mijn woorden niet zult misverstaan en er uw voordeel mee zult kunnen doen. Nederland, de Nederlandse bevolking en de hier woonachtige Surinamers maken onderdeel uit van de zich steeds verder ontwikkelende Europese Gemeenschap.
  Dit gezegd hebbende, hoop ik dat u met dit gegeven in het achterhoofd weer de juiste toon zult kunnen vinden om de Republiek Suriname op een volwassen wijze op de kaart te zetten in Den Haag dat overigens al lang niet meer alleen het koloniale Nederland van weleer vertegenwoordigt.

  Met gevoelens van de meeste hoogachting,


  Maak melding

 3. Ed je moet je bek houden en deze ambassadeur een kans geven..
  je moet eens weten hoe moeilijk het voor haar is om Suriname te (kunnen) vertegenwoordigen.

  Excellentie, ik wens u heel veel succes en alle goeds toe.
  en leef netals mij met de motto..
  AAN DE MENS GEGEVEN, IS AAN GOD GELEEND…!!!

  Ik hoop dat ik een keer het geluk mag hebben om u persoonlijk te ontmoeten.

  gr.
  Yakuza


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.