Bouterse wil nationaal kabinet voor Suriname

33

PARAMARIBO, 10 dec – Suriname heeft dringend behoefte aan een nationaal kabinet. Dit zegt NDP-voorzitter Desi Bouterse. Het land is in politiek en economisch opzicht vastgelopen en moet het nu hebben van een ander soort leiderschap dan de huidige machthebbers te bieden hebben. De NDP is bereid de eigen kennis, ervaring en organisatie beschikbaar te stellen.

“De regering is niet bij machte haar beleidsplannen uit te voeren. Laten we kijken of we kunnen komen tot een nationaal kabinet”, zei Bouterse direct na zijn herverkiezing tot partijleider. Zelf hoeft hij er niet bij te zijn. “Mijn mensen kunnen de job doen. Als het volk het zo zwaar heeft kunnen we geen kritiek blijven leveren zonder iets te doen.” Regering en beleid zijn stevig in de mangel genomen.

Het hoge zelfmoordcijfer, werkloosheid en jeugdprostitutie worden het beleid aangerekend. Corruptie viert hoogtij zonder dat president Venetiaan zich ook maar in het minst verzet. Zo kan bij de SLM-afdeling in Nederland zeker zeven miljoen euro niet verantwoord worden, maar wordt er niet opgetreden. “Onze president leidt één van de meest corrupte regeringen ter wereld”, aldus Bouterse.

De NDP zelf maakt zich nu al op voor de volgende parlementsverkiezingen. Er is geleerd van fouten bij de laatste verkiezingen. Onder meer is een nieuwe organisatievorm opgezet, “die zijn weerga niet kent in de Surinaamse geschiedenis.” Dat zou hard nodig zijn, omdat het onder het huidige kiesstelsel mogelijk is aan de macht te komen met een minderheid aan stemmen.

Zo zouden de vijf partijen en combinaties die nu de regering vormen, slechts ongeveer vierendertig procent van het electoraat vertegenwoordigen. Als grootste partij is de NDP buiten de boot gevallen. Dat mag niet meer gebeuren. Over de Decembermoorden zegt Bouterse dat die steeds weer worden opgehaald om de politiek en buitenlandse belangen te dienen.


33 REACTIES

 1. Zo is het maar net Desi!

  Helaas denk ik wel dat je wijze advies aan dovemansoren besteed is in de regering. Zij zullen doorgaan met hun beleid, omdat zij gewoon het mandaat hebben die ze nodig hebben.

  De bal is in de handen van Paul Somohardjo en Ronnie Brunswijk.


  Maak melding

 2. Mischien valt er iets te redden, ik bedoel iets. De bosland creolen en Brazilianen hebben het zelf te danken door het water en de vissen te vergiftigen met kwik. Ja, goud was veel belangrijker dan het Surinaamse volk. Het is niet waar dat goud blink, maar het kwik! Wie wil het water drinken?


  Maak melding

 3. deze man denk dat suriname om hem drait wat een overschate klootzak is hij toen hij alle macht had dacht hij niet aan om een nationale kabinet toen die mensen afslachte dacht niet aan het belang van suriname maar aan zijn eigen balang en was macht deze man heeft alleen maar elende teweeg gebracht voor suriname niets meer alls dat ,toch hoor surinamers zeggen hij heeft hun ogen geopend ik vraag mij af met wat en hoe maar ja suriname moet voor goed afrekenen met deze man klaar hij dreig alleen maar ,zijn rol is al lang uigespeelt maar er is nog een domme massa dat nog achter hem loopt alls het mij lich verbannen allemaal waarheen weet ink niet


  Maak melding

 4. Als in zuid afrika en andere landen waar er meer dan 15 personen zijn vermoord wel amnestie is verleend,dan kan het ook in Suriname.(niet dat ik eens ben met de moorden)
  Volgens mij lig de zaak 15 dec nog dieper dan men ons doen voorkomen en er zal geen einde aan komen,maar intussen gebeuren er ergere dingen in Su nu,wat ik me zelf afvraag is als de huidige regering ook niet moet vervolg worden ervoor ,gezien hun beleid deze sitautie creerd.Ik denk dat alle surinamer er meer bij baat hebben om concrete plannen waar we beter van worden, dan telkens met een 15 dec proces opgescheep te worden,waar we telkens niet wijs van worden.Amen


  Maak melding

 5. Vene zegt 8 december proces gereed voor volgende fase.
  Wat doet de zwarte kat die in het nauw is gedreven en nog rekent op de resultaten van het leonsberg accoord.
  Front heeft zich gehouden aan de bedoelde overeenkomst. De nabestaanden hebben hun recht gebruikt en de weg naar gerechtigheid gezocht en afgedwongen.
  Eerst een grote bek opzetten en de gang van zaken belachelijk maken. Ja de regering heeft het nog niet aangedurfd hem te arresteren maar dat is een kwestie van tijd.
  Gerechtigheid is onder weg.
  Gerechtigheid voor de slachtoffers
  Gerechtgigheid voor de nabestaanden.
  Gerechtigheid voor de natie.
  Waarom is Ramon A. uitgschakeld bij de verkiezingen?
  Er mag geen politieke opvolger gereed zijn!!
  Maar ook de politiek kan hem niet meer helpen. En vooral SOMOHARIJO niet.
  De slachtoffers en democraten als Ilse Labadie zullen na gerechtigheid echt rusten.
  Eerst vonnis van de rechter.
  En daarna berouwen.


  Maak melding

 6. Bouta heeft voor ellende, maar ook voor veel goeds gezorg in het land.
  Hij heeft (of door zijn toedoen zijn) een aantal mensen vermoord, maar daar is ook bij gebleven, wat mij betreft. Het cynische hieraan is dat door wanbeleid van het zgn democratische regering (eindjrn 80 begin 90) en ook nu dglks meer mensen sterven dan Bouta ooit vermoord (zou hebben/heeft.
  Alleen Bouta heeft het wat openlijker en direkter gedaan, en van de huidige regering is het minder zichtbaar, voor derden althans.
  Bouta heeft begin jrn 80, studiegeld en aow opgehoogd, diverse plaatsen (zelfs rand paramaribo) waar anders tot aan vandaag geen electriciteit en water was, ervoor gezorgd dat mensen met deze basisbehoeften zich verder kunnen ontw. (ex)frontregeerders hadden reeds neergezette electriciteitspalen laten weghalen nadat ze vlak vor de verkiezingen werden neergezet.
  Ook durft Bouta beleid te maken. Vene is wat mij betreft te oud of te moe. vene slaapt al, laat hem komende verkiezingen rustig doorslapen.


  Maak melding

 7. Hhaha Bouterde heeft gelijk, want deze regering deugt niet. Sinds het bewind van Vene heeft Suriname geen enkel fabriek of op industrieel gebied een belangrijke bijdrage geleverd, waar enorm veel sprake is geweest van het creeren van werkgelegenheid.Op landbouw gebied waar veel hindoestanen zitten die worgden gewoon stuk gemaakt door blinde sardjoe en gekke vene en ga zo door. Dus laat ze maar ophoepelen


  Maak melding

 8. Voor 1980 kende ons land deze problemen, de initiering des bovengenoemde problematiek heef sindsdien met razende snelle penetratie intrede in onze gemeenschap gemaakt. So look who’s talking, you shoot it, but you cannot prepare it, you cann’t eat it. So get loss…


  Maak melding

 9. Noch hom noch kuit, geen van beide . Als de ndp zou regeren dan kan niemand mij wijs maken dat bouterse zich er niet mee zou bemoeien ,zeker als hij vrij rondloopt . Dan is t een kwestie van tijd, voor hij t naar zich toetrekt, en we weten allen hoe t gaat als de dingen niet gaan zo als hij wil. Een frisse wind met mensen die er niet op uit zijn zichzelf en hun pajongwaaiers en jaknikkers bevoordelen.
  Chavez uit Venezuela heeft ook gouden bergen beloofd , maar is op delfde manier bezig zoals t in Su . aan toegaat. Ook daar hebben de mensen t moeilijk ondanks de olie , terwijl bij zijn aantreden zijn familie rijkelijk is bedeeld met bv. zijn 70jarige vader als gouverneur, en zijn familie daar goed voor gezorgd is qua werk en huisvesting, terwijl zelfs gevluchte en tot venezolaan genaturaliseerde cubaanse en geboren venezolanen inwoners t moeilijk hebben en met weinig moeten zien te redden. ,t Zelfde zoals brunswijk , somohardjo , front en zo meer.
  Daarom is t gewenst dat deze gasten zover mogelijk uit de buurt blijven van regeren en t noodzakelijk is, dat er anderen een kans krijgen om Su. naar een andere level van ontwikkeling te brengen.


  Maak melding

 10. Go Desi! Toch nog iemand die ziet dat er iets gedaan moet worden en het ook wilt doen. Dat hij in het verleden verkeerde dingen heeft gedaan is niet weg te cijferen. Mensen vergeten alleen maar dat Desi niet gekend is voor miljonair en niemand die zich afvraagt hoe hij dit alles kon financieren! Vraag maar aan de Nederlanders welke rol ze hierin speelden, dan zal het wel duidelijker worden voor sommigen. Ik ben geen Suri historie kenner, mr weet wel dat mensen vaak dingen weglaten die belangrijk zijn. En die man krijgt mss amnestie dus..


  Maak melding

 11. Mensen niet klagen, er zijn nog genoeg mannen te vinden die net als ’80 en ’86.
  zich willen aanmelden u begrijpt wat ik bedoel.
  De vraag is nu alleen, willen wij het voorbeeld van Afrika worden..waar men wapens leverd, en met grondstoffen vandoor gaat.
  Wil men dat, dan kan men kiezen als het zo door blijft gaan.
  Wie geen rust wil mag het gewoon kenbaar maken niemand zal je tegenhouden..
  De rekening krijgen wij(SU)en moeten het dan
  alleen betalen.


  Maak melding

 12. Alle tegenstanders van Bouterse die zijn advies om een zakenkabinet te lanceren, afwimpelen, enkele vragen aan u:

  -Wat doet Venetiaan en Santokhi aan de roofmoorden bij gezinnen thuis?

  -Gebeurde dit soort rare dingen in de jaren 80?

  -Wie zou het in zijn botte kop halen om onder Bouterse een drugsdeal op te zetten?

  -Wat doet Venetiaan aan het grensconflict met Guyana, daar waar Jules Wijdenbosch direct de Surinaamse marine er op uit stuurde om CGX weg te sturen?

  -Wie lanceerde Staatsolie, Staatsziekenfonds, 6000 volkswoningen en ketste de Kabalebo-project af in het belang van Suriname?

  -Wist u dat het ontwikkelingsgeld die Suriname van Nederland verkreeg, reeds na het opzeggen van de Kabalebo project, met 3/4 is verminderd… en resterende kwart na de Decembermoorden?

  -Vind u niet dat dit ‘goed’ uitkwam voor de Nederlandse regering, net zoals het ‘goed’ uitkwam om de handen af te halen van Suriname na de kwestie Arron-Den uyl?

  -Wie is altijd voor Suriname blijven zorgen en is nooit het land ontvlucht… daar waar er in Nederland een flinke boycot aan de gang was en nog steeds is tegen de 25 februari beweging?

  -Welke voorzitters van een politieke partij in Suriname heeft de integerheid om niet bij alles haantje de voorste te zijn?

  -Wanneer werd DNA verruimd naar 51 zetels? Is dit in het voordeel van Suriname? Waarom werd dit niet eerder gedaan maar in de militaire periode?

  Als u deze vragen even doorloopt, dan kunt u duidelijk zien wie het goed voor heeft met Suriname en wie alleen ZEGT het goed voor te hebben met Suriname.

  NDP NU!


  Maak melding

 13. Alle deuren staan open voor Demente vene,en toch kan hij het volk niet te vreten,geven,duizende kinderen lopen in het binnenland rond zonder scholing,slechte huisvesting,voor vele ondankbare npsers heeft bouterse gezorgd datze een dak boven hun kop hebben,crimminaliteit tak pe pot mi,toen Bouterse aan het bewind was,hebben nooit zoveel hek werk gezien in Suriname,ziekenfonds hebben de mensen aan Bouta te danken,kan vene niet merken hoeveel mensen sterven als geen geld hebben de dure medicijnen te kopen ,kunnen ze alvast contact maken met hennep,de medicamenten he slaan niet aan op de patient a lai tumsi nanga pimba,dit is schandalig,men heeft het steeds over 8 december,wan somo e furu,un tak over din san dati,SLM gaat eronder ik hoef niet in herhaling te treden,geen enkele politieke parij kan de NDP evenaren,niemand kan Desi uitschakkelen,GoD is de enige,als GOD voor hem is wie zal tegen hem zijn,Gado e gebruik
  en(g)fu opo un(g)ay,STRee de stree wi no sa frede.Vene sta en vorm een Nationaal kabinet
  dit kan niet zo verder in Suriname gaan.nee un wan tan fu furu nomo.Andre Misikaba je bent een topper Desi 2,houdt vol.jullie jongeren zijn het volk van morgen

  Akuba


  Maak melding

 14. wat moet gebeuren als iemand opstraat een ander
  dood maakt?zonder reden?
  krijg hij ook amnestie?of wordt hij in de cel gegooid? dan krijgt hij levenslangstraf van de rechter?
  er geldt een wet in suriname dat moet uit gevoerd worden .
  vroeg of laat moet de dader ,in zijn leven boeten ?elke mens moet gelijk behandeld worden
  haha , is het gesaai,het zaad wat je gesaaigd is zo zal gemaaid woorden.wat je god is groot,
  de verdriet van de nabestanden zijn groot


  Maak melding

 15. Vene doet alof zijn neus bloed.Dat van de SLM weet vene al lang.Bouta zonder jou kan suriname niet verder .Mensen oe opo no laten wij vene naar huis sturen.


  Maak melding

 16. -Wat doet Venetiaan en Santokhi aan de roofmoorden bij gezinnen thuis?

  *Hij heeft meer politieagenten aangenomen en politie aanwezigheid is meer in bepaalde wijken.Criminelen worden opgepakt voorgeleid en berecht.Overeenkomst met Fransen en Amerikanen om drugsgerelateerde misdaden aan te pakken.

  -Gebeurde dit soort rare dingen in de jaren 80?
  *Ja dit soort rare dingen gebeurde ook in 1980,met dien verstande dat bouta en zijn manschappen dat deden.

  -Wie zou het in zijn botte kop halen om onder Bouterse een drugsdeal op te zetten?
  *Bouterse zelf en zijn trawanten,doen dat nog steeds.

  -Wat doet Venetiaan aan het grensconflict met Guyana, daar waar Jules Wijdenbosch direct de Surinaamse marine er op uit stuurde om CGX weg te sturen?
  *President Venetiaan van de republiek Suriname heeft een goede team advocaten bijeengebracht en heeft de zaak goed voorbereid.

  -Wie lanceerde Staatsolie, Staatsziekenfonds, 6000 volkswoningen en ketste de Kabalebo-project af in het belang van Suriname?
  *Het Surinaamse volk.

  -Wist u dat het ontwikkelingsgeld die Suriname van Nederland verkreeg, reeds na het opzeggen van de Kabalebo project, met 3/4 is verminderd… en resterende kwart na de Decembermoorden?
  *Dat klopt niet,de meeste gelden gingen op aan verkeerd geleide projecten.

  -Vind u niet dat dit ‘goed’ uitkwam voor de Nederlandse regering, net zoals het ‘goed’ uitkwam om de handen af te halen van Suriname na de kwestie Arron-Den uyl?
  *Neen.Onafhankelijkheid is het recht van alle volkeren.De Surinamers moesten niet er trappen.Vooral als je nog niet op eigen benen kon staan.

  -Wie is altijd voor Suriname blijven zorgen en is nooit het land ontvlucht… daar waar er in Nederland een flinke boycot aan de gang was en nog steeds is tegen de 25 februari beweging?
  *Veel mensen uit het volk zijn niet weggevlucht en zijn doorgegaan met het land op te bouwen.Bouta kon niet wegvluchten anders was hij in het buitenland gearesteerd voor zijn criminele daden.

  -Welke voorzitters van een politieke partij in Suriname heeft de integerheid om niet bij alles haantje de voorste te zijn?
  *De integerste man in Suriname is onze President Venetiaan.Na hem krijg je een hele tijd niemand.

  -Wanneer werd DNA verruimd naar 51 zetels? Is dit in het voordeel van Suriname? Waarom werd dit niet eerder gedaan maar in de militaire periode?
  *Een parlement verruimen is in voordeel van Suriname en niet van een ander land.

  Als u deze vragen even doorloopt, dan kunt u duidelijk zien wie het goed voor heeft met Suriname en wie alleen ZEGT het goed voor te hebben met Suriname.

  Ja dat ziet ik wel de front heeft het goed voor met Suriname.
  ________________________
  Waarom Bouterse niet deugd.

  Je kan een ordinaire drugsbaron,moordenaar,hypocriet als bouta niet vergelijken met;

  President Venetiaan ( hij heeft wiskunde gestudeerd )Onze zeer gewardeerde president Venetiaan heeft aanzien,leiderskwaliteiten en is de bindende factor binnen Suriname en elders waar Surinamers gehuisvest zijn.Onder Vene3,ja de derde regering heeft hij dus momenteel gevormd en die leid hij kundig lang de awaries als bouta en zijn consorten.Als een president niet goed is, wordt hij niet 3 keren gekozen.De president van de republiek Suriname is een goede onderhandelaar en onder hem krijgen rassen sentimenten geen kans.

  Bouta daarentegen heeft in het verleden vaker de rassen tegenstellingen misbruikt voor zijn doeleinden.

  Bouta heeft 6 jaren mogen afbreken in Suriname,waarom denkt men dat hij,als hij aan de macht komt dit keer betere resultaten zal gaan halen?Bouta heeft kans gezien Suriname te plunderen in 6 jaren tijd.

  De verdiensten van de drugsdealer,moordenaar Desi Bouterse.
  *Leegplunderen van de Surinaamse schatkist.
  *Vriendjes politiek met domeingrond.
  Bouta heeft veel meer mensen grond gegeven dan alle regeringen van de huidige president Venetiaan.
  *Hoe kan bouta die voor de coup niet rijk was na de coup dat wel zijn?
  *Hoe is het mogelijk dat bouta die een modaal salaris had na de coup zoveel landerijen en huizen neerzetten?
  *Hoe is die misdadiger aan zijn geld en aan land gekomen?
  *Bouta heeft veel boslandbewoners vermoord(laten vermoorden)
  *Bouta heeft 15 normale Surinaamse burgers die geen gevaar voor hem vormden vermoord.
  *Bouta is niet loyaal aan zijn makkers,hij heeft zelf medecoupleden vermoord(Horb)
  *Bouta heeft verschillende monumenten in Paramaribo vernield.
  o.a.hoofdburo van politie aan de waterkant.
  *Bouta heeft Radika kapot geschoten.(nooit schadeloosgesteld)

  Bouta de moordenaar kan je niet vergelijken met de integere president Venetiaan.

  -Venetiaan is geen moordenaar-
  -Venetiaan is geen drugsbaron-
  -Venetiaan is geen ongeschoolde infantiele orang utang.
  Bouta is alles wat in het rijtje hierboven staat.

  Waarom denkt u dat president Venetiaan niet met dezelfde retoriek antwoord als bouta?Omdat Venetiaan door dat niet te doen juist de man blijft die hij is,de zelfverzekerde president van de republiek Suriname.

  Bouta zal niet uitgenodigd worden door een bevriende natie als Nederland.Nederland nodigt echt geen drugsdealers en moordenaars uit om te praten,kan mischien wel om gelijk te arresteren.

  Het feit dat Venetiaan word uitgenodigd zegt al genoeg over de president van Suriname.Hij word gerespecteerd in de wereld.De president van Suriname Venetiaan kan vrij reizen,hij word niet gezocht wegens criminele activiteiten.

  Bouta mag oppassen dat hij niet opgepakt word in het buitenland als hij gaat reizen,hij is een crimineel die op de telex staat,men loert hem.Het is straks zelfs mogelijk dat men hem in Suriname zelf laat arresteren door de Amerikanen of de Fransen.

  De kans dat Bouterse weer een coup pleegt is niet meer aanwezig,dat laten de Amerikanen deze crimineel niet meer toe.Dat is de reden dat Bouta en Brunsie moord en brand schreeuwen over de regeling van minister Santhokie en de fransen.
  _____________________________

  Mé bégí,amnestie blérde Bouta,die man schaamt zich niet.
  Om zo te smeken om niet berecht te worden.
  Waarom amnestie als hij onschuldig is.
  Een onschuldige die om amnestie smeekt als een bange wezel,snap jij het of snap ik het?
  Waarom moet een onschuldige smeken?
  sorry voor de herhaling van de vraag,ik dacht schrijvende na.
  Klopt niets van.

  De moordenaar heeft vandaag gesmeekt om amnestie,dat krijgt hij niet.
  Precies zoals de 15 vermoorden ook geen pardon van hem kregen.Hij mag berecht worden.Geen enkele fucking commissie gewoon berechten opsluiten en weggooien die sleutel.

  _________________________________

  Het is een feit dat een koe meer schijt dan een geit.

  Honda

  Laatst bewerkt door Honda (Vandaag 19:18:18)

  Oprecht


  Maak melding

 17. Wat je van je zelf maakt is wat je zelf hebt gecreerd en wat je bent geworden is wat je zelf wilde hebben! Suriname is ziek geworden door vene,hij zogenaamde leider, kan niets beginnen, Jenny Simons zei het zo mooi : Amang papa k’ba,a mang no mang sekie! Somo is de flinkste van allemaal! vene schreeuwt in zijn jaarrede dat we onze zegeningen moeten tellen! Jere dja , mek a mang biging ter deng joeroe fing , want hij heeft niet lang meer!! Corrupte president moet weg en moet plaats maken voor DESI en z’n bakamans! Het front heeft nooit bewezen iets goeds voor het land te doen!! Ze zijn afgeschreven! Schaamteloos dat ze zijn!! Gevoelloos en egoistische!! Schande!! Vene no mang lei a kondre ,foe san ede a moes de president!! Waarom! Je bent president,maar je kan jouw eigen land niet besturen, we gaan steeds achterwaarts!! Wat willen wij als Surinamers eigenlijk!! Opo kondre man oen opo, sranang gron e kari oen!! A wins opé tata komopo wi moe seti oen kondre boeng!! Strei def strei, wi no sa frede Gado de wi fesiman!! Gado lobi NDP en NDP lobi Gado! Bouta lob gado en gado lob Bouta!! Sinds 1982 wi e bari decembermoord, ma a mang no mang sroto!! Gado de nanga eng en hij is de enige leider, geboren leider die Suriname uit deze puinhoop kan halen!! Laat haters haten, laat praters praten,wat god bijeen heeft gebracht zal niemand van ons kunnen ontnemen!! Lang leve Bouterse, lang leve de NDP!


  Maak melding

 18. suriname is nooit achteruit gegaan op economisch gebied.

  mensen zijn alleen hebzuchtiger geworden. daar waar vroeger mensen met de fiets of lopend in drassig zand moesten rijden wil men tegenwoordig asfalt onder hun voeten.

  en dat krijgen ze ook. ergens moet het toch van betaald worden of denken surinamers alleen aan klagen!!!

  luie varkens moeten leren gaan werken net als chinezen!!
  die dragen tenminste hun steentje bij.!


  Maak melding

 19. waar praat die man nu over?Amnestie? voor wie?waarvoor? Denk aan december 82! Dacht men toen aan amnestie voor die bange de zgn tegenstaanders.Waar zijn de stoere-jongens van toen,met de uzies?
  Emnestie eet me m.a.r.s.


  Maak melding

 20. -Hij heeft meer politieagenten aangenomen en politie aanwezigheid is meer in bepaalde wijken.Criminelen worden opgepakt voorgeleid en berecht.Overeenkomst met Fransen en Amerikanen om drugsgerelateerde misdaden aan te pakken.

  * U weet toch dat het niet gaat om het aantal agenten, maar om de manier hoe deze worden ingezet? Ieder roofmoord is er 1 teveel. Wat is er gebeurt met Operatie Veilig Suriname? Bent u op de hoogte van dit initiatief? Dit initatief had succes, waarom gebeurt dit niet meer?

  -Ja dit soort rare dingen gebeurde ook in 1980,met dien verstande dat bouta en zijn manschappen dat deden.

  *Geef mij een artikel of bericht waarbij de militairen een roofmoord zijn begaan. Andersom tover ik voor jou heel veel artikels over hetgeen waar ik het over heb.

  -Bouterse zelf en zijn trawanten,doen dat nog steeds.

  *Waar is je bewijs? Dhr. Van Loon blijkt een leugenaar zegt de Belgische rechtbank. De coalitiepartner van jouw held Venetiaan, dhr. Brunswijk daarentegen… check your facts! Anyway, drugseconomie op dit moment in Suriname is overgelaten aan het lot van de sterksten. Een free for all, hoe je wilt. In zo een situatie komen excessen voor zoals een losgeslagen criminaliteit. Jij weet net zo goed als ik hoe misdadigers werden afgeranseld in de militaire periode. Nu gaan rovers er met een lage straf vandoor.

  -President Venetiaan van de republiek Suriname heeft een goede team advocaten bijeengebracht en heeft de zaak goed voorbereid.

  * Oh ja? Bedoel je dat ding waarme Suriname van zich ‘af zal laten bijten’? We zullen zien

  -Het Surinaamse volk.

  * Klopt! Onder aanvoering van Desi Bouterse!

  -Dat klopt niet,de meeste gelden gingen op aan verkeerd geleide projecten.

  *Ik heb het niet over de 3,5 miljard, waarvan de helft geloof ik op is gegaan aan een idiote treinspoor (geinitieerd door de voorvanger van je held Vene). Desi Bouterse gaf de prioriteiten aan voor het ontwikkelingsgeld en NIET Nederland. Kabalebo was zo een project die niet meer rendabel was voor Suriname. Bouterse hield zijn rug recht hierin en daardoor werd het geld afgeknepen. Revolutionairen houden hun hand niet op voor ontwikkelingsgeld. Samenwerking geschied op gelijkwaardige basis en niet in een baas-knecht verhouding.

  -Neen.Onafhankelijkheid is het recht van alle volkeren.De Surinamers moesten niet er trappen.Vooral als je nog niet op eigen benen kon staan.

  * Onafhankelijkheid is het recht van alle volkeren, dat klopt. Waarom mocht dit volk zich daar dan niet over uitspreken middels een referendum?

  -Veel mensen uit het volk zijn niet weggevlucht en zijn doorgegaan met het land op te bouwen.Bouta kon niet wegvluchten anders was hij in het buitenland gearesteerd voor zijn criminele daden.

  * Waarom is hij niet gearresteerd toen hij officieel in Brazilië was? (In de tijd van Van Mierlo, weet je nog?)

  – De integerste man in Suriname is onze President Venetiaan.Na hem krijg je een hele tijd niemand.

  Meneer Venetiaan is voorzitter van NPS, voorzitter van Nieuw Front Plus, president van Suriname. Vind je dat niet teveel petten? Desi is alleen voorzitter van de NDP. Bij de laatste verkiezingen heeft hij zich zelfs teruggetrokken. Wanneer zul je Venetiaan of Sardjoe dat zien doen? Venetiaan integer? Voor 60.000 US Dollar verkoopt hij Suriname aan de VS. Dit is het bedrag dat hij namelijk krijgt van Amerika omdat Suriname niet zal meewerken aan het uitleveren van Amerikaanse onderdanen. In dit kader is Suriname nog steeds geen lid geworden van het Internationaal Strafhof. Integer zei je?

  -Een parlement verruimen is in voordeel van Suriname en niet van een ander land.

  * Klopt ja, waarom werd DNA dan pas in de militaire periode verruimd van 39 naar 51 zetels en waarom niet eerder?

  Verder voer je knip en plak werk aan wat je eerder hebt gezegd, dat maakt geen indruk op mij.

  Even terug naar de presidentskwestie.

  -Waarom weigerde Venetiaan een debat met Dhr. Parmessar voorafgaand aan de presidentsverkiezingen?

  -Vergelijkt u de studie van Dhr. Venetiaan (Wiskunde) met die van Dhr. Parmessar (Niet-Westerse Sociologie / Ontwikkeling & Planning Rurale gebieden). Welke sluit het beste aan op Suriname?

  Well we got some news for all the Bouta-Bashers…

  NDP in 2010… 20 zetels! 😉


  Maak melding

 21. Allereerst mijn complimenten voor de reageerders van Nr. 3 en 4…ik ben er helemaal eens met jullie stelling en mening.

  voor nr. 5 wil ik kwijt..verander je naam van slimmie in dommie….want je lult alleen maar en zo geldt ook voor nr. 13 …Bouta wilt Amnestie en dat is zijn enige doel.
  Hij is bvang en schijt nu in zijn broek omdat hij berecht gaat worden

  iemand die echt een gouden pluim verdient is HIJAZ….echt goed van je….ik ben verrast met je mening…..en je hebt helemaal gelijk…

  Laat Bouta op zijn ophanging wachten en niet smeken om Amnestie….
  nr. 4 zei het al….er zijn nog een domme massa die in Bouta geloven terwijl deze man een gevaar is voor het volk en zijn doelstelling is alleen Amnestie voor zichzelf.

  Verder hebben we nog een gek (Venetiaan) die in Suriname rondloopt met een gemat bril, die zijn vrouw befte toen ze ongesteld was…vandaar die rode opgezwolle lippen.

  Suriname had nooit onafhankelijk moeten worden….want Srefidensie wordt gevierd….maar eigenlijk moeten we rouwen…

  gr.
  Yakuza


  Maak melding

 22. ka yu of hoe je heet deze forum is bedoelt voor een ieder die zijn mening wil geven over een bepaalde onderwerp. wat jij doet getuigt van weinig kunnen als je een cijfer zou krijgen dan zou je gediskwalificeerd worden. spieken of afkijken en daar eenmening omheen vormen is makkelijker dan zelf nadenken en een eigen goed doordachte oordeel te geven volgens mij loop jij met een boord voor je kop maar als je om welke reden dan ook niet geintresseerd ben in het belang van sur maar in eigen belang zoek een eiland buiten sur en ga er dan of beter neem een boot dan kan je achterban ook mee. laat sur dan voor degene die er wat van proberen te maken of willen maken treuren om de onafhankelijkheid is bekrompen want dat helpt toch geen ene moer voor jezelf niet maar nog belangerijker is dat het surnaamse volk ziek wordt van jou zinloze getreur over de onafhankelijkheid van sur. you got to walk and don,t look back. zij die weg konden vluchten ,die zijn weg gevlucht zij die moesten blijven zijn gebleven en proberen er hoe dan ook uit hun situatie het beste uit te halen ieder mens heeft als voornaamste taak het zorgen voor zijn gezin ook in sur. is dat het geval want we hebben als mens de zelfde normen en waarden dus hoe dan ook respect


  Maak melding

 23. Gelukkig heb ik nooit voor deze regering gestemd !!!
  Bouta ik sta achter je !!!
  ruim ze op want deze regring is het volkt aan het vermoorden .

  Bouta ,ruim ze op .
  En ik ga je cker helpen en sta altijd achter je !

  Lang leve onze NDP !!!


  Maak melding

 24. het nationaalbelang staat boven alle belangen.Ndp heeft dit keer gelijk!Politiek/groep/religieuzebelangen trekken het landsbelangen schots en scheef en dat wil echter niemand,toch!


  Maak melding

 25. Iemand die moord en bedriegt, hij die steelt en mensen in angst iets laat doen. Is een slecht leider. Wees blij dat zoiemand op een democratische manier weg is gestemd, sommigen moeten worden vermoord voordat zij weg zijn. Leiders die landen regeren of hebben geregeerd met harde hand ( Saddam, Hitler, Stalin, noems ze maar op) hebben nooit iets bereikt dan alleen angst en schaamte. Mensen wees bij het gaat steeds beter met het land, naar wat “kinderziekten” in bestuurlijk opzicht leert men wel het land steeds beter te lijden. Wat het land nodig heeft is vers bloed in de regering, nieuwe belangen vechters. wij hebben mensen met kennis genoeg maar te weinig doeners. Stop met klagend praten, kom in aktie doe het voor je land en je kinderen en kleinkinderen etc… Ik roep aangesproken mensen op nieuwe partijen op te richten of lid te worden van enkle gerenomeerde partijen. Strijd voor je land en voor voorspoed.wie het laatst lacht lacht het best. Laat schurken links liggen, als je een moordenaar steunt, dan ben je medeplichting door voorkennis. Suriname zoekt nieuwe schone leiders en morele strijders.


  Maak melding

 26. LAAT het font maar opdonderen want niet alleen BOUTErse heeft genoeg van hen maar het hele surinaamse volk! vene jo vuile gorilla wanneer gaje naar het bos vluchten waar je als een wilde aap kan doen wat je hebben wil ! Dus zolang je als president van Suriname wil spelen zal je onder stakingen en klaagbeden het land moeten besturen want je bent op een heel oneerlijke manier an het bewind gekomen en da is jullie straf!! Wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in! Vanaf 2005 hebben jullie alleen maar gekeift, geschreewt en gestolen, gekleineert, opgelicht, gelogen, corruptie gepleegt en meer dan 100x,het volk misleidt, het volk tot agressie aangezet, het volk laten pinaren, en wij hebben genoeg van jullie us laat de NDP het maar doen want het is toch gebleken dat zij het altijd veel bter dan jullie gedaan hebben!! Misselijke lebas en yorkas van frontendie jullie zijn! Donderen jullie met de meeste spoed op en maak plaats voor een eerlijke regering!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.