dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameA Combinatie: geen Franse politie in Suriname

A Combinatie: geen Franse politie in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 8 dec – Coalitiepartner A Combinatie, AC, zal op geen enkele meewerken aan het vergoten van de Franse invloed in het grensdistrict Marowijne. Dit zegt AC-voorzitter Ronnie Brunswijk. Uitvoering van de concept-veiligheidsovereenkomst zal die invloed alleen maar bevestigen. “Nu al zie je dat de Fransen komen en gaan wanneer ze willen en in al onze computers gaan neuzen voor zogenaamde automatiseringsprojecten”, aldus Brunswijk.

Het is de combinatie met zijn vijf parlementaire zetels vooral daarom gedaan. Verklaringen van justitiële autoriteiten dat de Fransen geen vrijspel krijgen bij het vervolgen van Surinamers op eigen grondgebied, zijn niet ter zake. “Misschien is Marowijne helemaal in Frankrijk te volgen. En met bekrachtiging van deze overeenkomst zijn ze dan machtiger”, zegt Brunswijk tegenover de Ware Tijd.

De ministerraad doet er goed aan het concept niet goed te keuren. “Anders zal het een grote blunder voor de regering worden, wanneer deze overeenkomst in het parlement komt. Wij weten dan wel heel goed hoe deze tegen te houden. Ik hoop dat de regering mijn boodschap heel goed begrijpt”, aldus Brunswijk. Hij zegt dat het AC-standpunt niets te maken heeft met het Franse vonnis dat tegen hem loopt wegens drugssmokkel.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

10 REACTIES
 1. Suri’s moeten de buurlanden respecteren en geen rotzooi buiten Su. uithalen, men moet ervoor zorgdragen dat het niet gebeurd, nooit boeven/roven/drugzaken, met buurlanden uit-halen.
  Het wordt wild-west als ze door blijven gaan..
  Verder mag Su. zijn grondwet niet verkrachten.
  Puur omdat wij geen partij zijn voor de Fransen, straks komen en gaan zij wanneer ze willen en pakken willekeurig een ieder op die zij maar van iets verdenken..dan zijn de rapen gaar..Hoe stuur je zwaar gewapende kerels terug ..ik wil het zien gebeuren
  Dus no doe dong.. Su na Su.
  Daarnaast moet de politie te moeilijke mannen/vrouwen gewoon neer knallen..om problemen voor Su te verkomen.


  Maak melding
 2. Naar mijn weten is brunswijk ook debet aan het feit dat die fransen vrijspel hebben want dat hadden ze ook toen hij heer en meesters was tijdens de binnelandse oorlog toen kreeg hij wat afgedankte wapens van de fransen om zijn strijd voor te zetten en hij genoot ook nog bescherming van die fransen en nu is hij falikant tegen fransen als het niet zijn vonnis is wat is het dan? als die fransen willen lopen ze suriname plaat brunswijk is geen partij voor ze, want als hem echt nodig hadden, hadden ze hem allang opgepakt. van die fransen mag hij gewoon assamblee lid spellen. maar die fransen willen gewoon een beetje rust in het westen. daar gaat het om.

  flor


  Maak melding
 3. SPARRO, ik ben het volkomend met je eens.
  Om te zien dat Ronnie Brunswijk onder ontwikkeld is als het gaat om samen werking. Zuid-Amerikaanse landen proberen juist op allerei gebieden samen te werken en hij komt met zijn rotzooi.
  is hij soms bang dat men erachter kan komen wie zijn kinderen zijn, hoe hij vrouwen heeft verkracht en wat voor bezittingen hij in het binnenland bezit?

  Oprotten Ronnie Brunswijk, respectloos wat hij heeft gedaan met vele die tot vandaag nog tranen hebben.

  Janny


  Maak melding
 4. Brunsie en zijn jongens zitten nu te bibberen, klappertanden of tepdansen!!!Omdat de Franse politie ze op de hielen zit. Geef ze de bevoegdheid om ook naar Paramaribo te gaan. Want daar rijden al die grote auto’s rond met Franse kentekens!!!!!U raadt het al, de wettelijke eigenaren zitten in Frans Guyana.Gendarmerie jullie zijn ook welkom aan de charlesburg, ramgoelam,sunny point of pontbuiten.


  Maak melding
 5. Het klinkt gek maar Brunsw…is een suri.dus hem verkopen is fout(internationaal afgesproken regels puur om slavenhandel enz. enz. te verkomen)..straks wordt jij voor niks dat je gedaan hebt verkocht.Let maar op.
  Als hij fout geweest is/was, moest men hem toen oppakken bij terug keer uit Ned. voor zijn jungle war.Ga nu eens begrijpen als hij slechte zaken in Su.uithaald is het best, dan helpt niemand Su..oenoe no do dong. loekoe sanie boeng…Come up..Wij staan alleen voor.


  Maak melding
 6. Mensen open uw ogen…criminelen moeten gewoon opgepakt worden!Lees een recent verhaal in dagblad “De West” over de vele gestolen auto’s uit Frans Guyana. Onze “vrienden”uit Oost-Suriname, geven de surinamers een slechte naam!!!!


  Maak melding
 7. ik rosbah
  als wij zo door gaan dan zullen velen gaan denken om de slavernij weer in te voeren.
  i.pv dat wij zwarten goede dingen doen gaan wij alleen denken aan andermans bezittingen te stelen.
  straks ( dat gebeurd al in us en nu ook in europa ) gaat men alle donkere mensen beschouwen als dieven.
  laten wij onze eigen zwarten hard aanpakken.
  ook brunsie of een ander venne ect….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES