dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijStrijd landrechten in Suriname wordt intensiever

Strijd landrechten in Suriname wordt intensiever

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 6 dec – De decenniaoude strijd van de Inheemsen om erkenning van aanspraken op het gebied waar zij wonen en leven, zal geïntensiveerd worden. Dit zegt woordvoerder Nardo Aluma van het Landelijk Overlegorgaan Inheemse Volken. Het getalm in Paramaribo wordt niet langer geaccepteerd. Het is nu of nooit.

“Het heeft veel te lang geduurd. Wij Inheemsen moeten eens eindelijk in het bezit komen van het stuk grond waar wij recht op hebben”, zegt Aluman tegenover Dagblad Suriname. Het onlangs opgerichte orgaan zal zoveel mogelijk trachten via overleg tot een vergelijk te komen met Paramaribo. Ook andere voor de Inheemsen relevante zaken zullen scherper worden aangesneden.

Naar eigen ervaring wordt van bestuurlijke zijde betrekkelijk weinig aandacht besteed aan problemen als werkloosheid, gebrekkig onderwijs en gebrekkige infastructuur. “Gebleken is dat vanaf de ondertekening van het Vredesakkoord van 1992 er helemaal geen landelijk overleg is gepleegd met betrekking tot de brandende vraagstukken van de inheemsen”, aldus Aluman.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

3 REACTIES
 1. Waarom moeten ze altijd alles gratis hebben?

  werk, spaar en koop zelf een stuk grond zoals meeste dat doen>!

  Maar het excuus inheemsen is een mythe. het is tijd voor hard werken en samen sparen voor eigen stuk grond.


  Maak melding
 2. zijn jullie vergeten, dat jullie allemaal in indiaanse land wonen, dat zijn van hun, jullie zijn eingelijk allemaal vreemdelingen, wat hebben jullie dan voor je vader land gedaan, zoals india, africa, java enz, niks, en net als de blanken willen jullie al hun rechten nemen.
  doe niet net als sur van jullie zijn, men is pas in 1800 daaraan gekomen om te werken, zodat ze wat in hun vaderland kunnen doen, maar jullie hebben niks voor jullie vaderland gedaan. de indianen moet in opstand komen, want hun gronden in het binnenland word aan mensen in de stad gegeven, hun kreken worden aan mensen in de stad gegeven.
  jullie doen het zelfde wat de blanke doen, vb. australie enz.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES