dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit Suriname“We hebben geen betere leider dan Bouterse”

“We hebben geen betere leider dan Bouterse”

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 6 dec – “We hebben geen betere leider dan Bouterse.” Dit stelt ondervoorzitter Clary Linger van de Nationale Democratische Partij, NDP. Het valt dan ook niet te betwijfelen wie tot voorzitter zal worden gekozen bij de partijverkiezing van 9 december. 8 december 1982 of niet, strafzaak of niet, vonnis of niet, Bouterse is en blijft partijleider.

“De toekomst zal nog moeten uitwijzen wie de NDP beter kan leiden”, zegt Linger tegenover de Times of Suriname. ’s Mans leiderschap wordt niet betwist, zeker niet in formele zin. Ontwikkelingen zoals onlangs bij coalitiepartij VHP van vice-president Sardjoe hoeven niet te worden verwacht. Het indienen van meerdere kandidatenlijsten is eenvoudig uit den boze bij de NDP.

Het interne kiessysteem staat meerdere lijsten niet toe. Of het strafproces rond de decembermoorden als een bedreiging wordt gezien, wil Linger niet zeggen. “Ik wil daarover liever geen uitspraken doen. Onze voorzitter blijft voor ons de onbetwiste leider. Wie beter kan, zal zich maar moeten bewijzen.” Bouterse zal na zijn herverkiezing een toespraak, de eerste publieke in maanden.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

21 REACTIES
 1. Bouterse is geen goede leider, hij heeft gewoon een stelletje schapen die hem om een of andere reden maar blijven volgen. Dit niet tegenstaande hij vele moorden en drugs transporten op zijn geweten heeft en daardoor nooit een politiek alternatief zal zijn.
  Als de heer Linger bedoelt dat Bouterse overwicht heeft op zijn volgelingen omdat die hem vrezen en niets durven te ondernemen, dan is dat wat anders dan een leider zijn.


  Maak melding
 2. De NDP in Suriname heeft een primeur:
  een partijleider die door de leden zal worden herkozen ondanks het feit dat hij formeel verdacht wordt van de december-moorden in 1982. Voor Clary Linger van de NDP is er helemaal niets aan de hand:
  “8 december 1982 of niet, strafzaak of niet, vonnis of niet, Bouterse is en blijft partijleider”.
  Zelfs de schaamte over deze gang van zaken is al verdwenen bij de aanhang van de NDP. Ieder land krijgt de leiders die het verdient. Arm Suriname.


  Maak melding
 3. Bouterse is een nationalist,

  en dat heeft suriname nodig. geen blaka snesie en Bakra koelie.!
  nog te min een gokverslaafde als eerste burger van suriname.

  Bouterse moet gewoon de macht weer krijgen. IN him we trust!!


  Maak melding
 4. Tell them!!!
  Bouterse is niet alleen DE LEIDER voor de NDP,MAAR er is ook geen betere leider voor een land als Suriname want een gezond denkende mens die NIET van BEDELEN houdt zal keer op keer voor BOUTERSE kiezen .Iemand die alle obstakels op de weg naar voorspoed opruimt.Dat moeten we hebben!!!

  Bouterse for President!!!!!


  Maak melding
 5. Zelfs voor nu blijft Bouta omstreden wegens wapenroof van zijn zoon Dino. Hoe komt hij als rechtvaardige leider aan zoveel geld en bezittingen. Die man is totaal niet transparant. Hij is ongetwijfeld een zeer charismatische leider en een zeer sociaal, grappige en gezellige man. Dat alleen no ei tjaar moesje na Parijs. Zowel Bouta als Bosje zijn zeer geschikt om een djogo mee te drinken.
  Maar niet om het land te regeren. Beste alternatief blijft combinatie NDP zonder Bouta met UPS Doe. VVV moet je mijden als de pest want de grootste rover van de eeuw in de analen van Su zal Mr. Alibux aanwijzen.


  Maak melding
 6. “”Iemand die alle obstakels op de weg naar voorspoed opruimt.Dat moeten we hebben!!!
  Bouterse for President!!!!! (aldus Guno)””

  *********************************************
  Wat bedoel je met obstakels………..mensen?
  Tuurlijk wordt hij weer parijleider, je mag het proberen als je ter plekke aan je einde wilt komen.Hij kan liever solliciteren voor sinterklaas of de kerstman.

  Marron


  Maak melding
 7. Sorry hoor maar ik kies een, beter gezegd wang mang san e soetoe trowi.
  ………Corrupte bende…..
  ………Zeker die moeten weg..weg..
  Su. heeft killers nodig, mannen/vrouwen die niet spelen met het volk.
  En voor het volk willen strijden, stree di foe stree oenoe no sa fredi.


  Maak melding
 8. Er is geen onderscheid in Suriname meer tussen oude en nieuwe politiek.
  ALLEMAAL een pot nat.
  Desi goede leider? ga maar zelf de recente geschiedenis na.
  Nooit de waarheid gesproken tegen het volk.
  Geen enkele belofte nageleefd.
  Heeft zelf de KTPI/VHP en NPS nieuw leven ingeblazen door hun hulp in te roepen toen hij reeds een puinhoop van ons land had gemaakt.
  Tegenprestatie van Front = Leonsberg accoord.
  Jij krabt me rug – Ik krab de jouwe.
  Oude vrienden onder mekaar.

  Moi wanna
  Atjoni
  Vermiste broeders (indianen)
  8 december
  Moord op collega’s (onder officieren en officieren)
  Introductie van Maffia gelden (collumbia)
  Introductie grensoverschreidende misdaden
  Bijzonder gerechtshof zonder bijzondere zaken

  Ramon is geofferd net als Roy H.
  Zo gaat hij om met zijn broers.

  Suriname is beter af zonder de huidige politici en DB in het bijzonder.


  Maak melding
 9. De uitspraken van mevrouw Clairy Linger bewijzen ten overvloede op pijnlijke wijze hoe de machtsverhoudingen binnen de NDP werkelijk liggen en welke opvattingen er heersen bij hooggeplaatste NDP’ers ten aanzien van demokratische beginselen.
  Mevrouw Linger verklaart het volgende (citaat): Het indienen van meerdere kandidatenlijsten is eenvoudig uit den boze bij de NDP. Het interne kiessysteem staat meerdere lijsten niet toe. (Einde citaat).
  De NDP (de D staat voor Demokratisch) is dus helemaal niet op demokratische leest geschoeid, tenminste als we afgaan op de woorden van mevrouw Linger.
  Mevrouw Linger vertegenwoordigt dus een stroming binnen haar partij die demokratische beginselen en aspiraties met de voeten treedt.
  Dit mag worden beschouwd als een slag in het gezicht van de NDP’ers die wel demokratie wensen binnen hun partij.
  Uitgaande van de opvatting van mevrouw Linger is het ten zeerste hypocriet dat de NDP als parlementaire partij deelneemt aan het demokratisch proces via de Nationale assemblee, terwijl er binnen de eigen gelederen een partijdictatuur heerst.
  Ten slotte heb ik de indruk dat mevrouw Linger door haar uitspraken alleen maar lippendienst wil bewijzen aan haar grote leider Desi Bouterse om zodoende in de gunst te blijven van de grote leider.


  Maak melding
 10. Beste redactie,

  Waarom niet nog meer van die Staatsolie bedrijven in Suriname en nog meer retondes om het verkeer te vergemakkelijken en nog meer van die grote bruggen over de Suriname rivier?

  In Parijs heb ik vaak vol ontzag naar die dingen gekeken, zo groots. In Suriname bouwden wij uiteindelijk een grote brug over de Suriname rivier, en velen maakten toen plotseling kennis met een “nieuwe” Nederlandse term ‘prioriteit’. Zelfs ‘Dot’ Charli’ die onder de brug slaapt gebruikte die term; ” a sani no abi ‘pliolitijt’ toch”.

  En wat denk je nu anno 2006 ? Die zelfde critici die tegen die brug waren, razen nu dagelijk er over, heen en weer. ’t is me wat met die gasten. Maar je moest ze toen horen.

  Staatsolie is momenteel bedrijf no. I in de Republiek Suriname. Jij nu papagaai !.

  Maar denk ik dat wij wat vaker naar Parijs moeten gaan en a.u.b niet voor de uitverkoop van goedkope spulletjes alleen. Ga ook naar het centrum van Parijs en kijk wat jij als Sranaman ook voor mekaar kunt krijgen voor je land, met geloof in eigen kunnen natuurlijk.

  Ga naar de Eiffeltoren en verplaats tegelijk je geest naar de Sophie Redmondstraat in Paramaribo en zie Kwaku. Niet lachen hoor ‘kleindenker’, want ik ben serieus met je bezig.

  Kijk naar Kwaku en vergelijk die met de Eiffeltoren, tegelijkertijd met het besef hoe rijk je land is en begrijp waar men je houden wil, hoe blind men je wil maken. Lach maar, Irak heeft het pas nog gezien en ervaart het momenteel als een bittere pil.

  Lach je nog,

  met je ‘Vene’ aan het roer ?


  Maak melding
 11. Als iemand ziende blind is en horend doof, dan kan hij nog een keer kiezen.
  Want daarna hoort hij en ziet hij niks meer.

  Tijdperk Bouta is al lang voorbij.
  Hij kan hooguit hengelen en jagen, maar niet meer op mensen.
  vis en wild.
  En een lekkere Parmasoeroe klaarmaken en eten.
  Hij zit al in een groot gevangenis, en die heet “Suriname”.
  Binnenkort zal het een nog kleinere worden en die heet”Santo Boma”.

  Hou je taai jongen.
  Alles wat je mensen heb aangedaan krijgt je hier op aarde.
  Elke keer als je een smerie krijgt dat er mischien wat te gebeuren staat laat je jezelf door mensen omringen en organiseer je wat.
  Je kan bang zijn en jezelf laten omringen, maar dat helpt uiteindelijk niet.
  Dat heet Paranoide.

  Je kan nooit vluchten voor je daden.
  Je wordt altijd beloond of gestraft voor je daden. Hier op Aarde.
  Gij zult niet doden.
  Wat deed jij.
  Jij dacht dat de mensen Picolet waren.
  Grote vergissing.
  Gods molen maalt langzaam maar alle plussen en minnen moet hier op aarde een nul worden.
  Daarom is de Aarde ook Rond.

  Barca.


  Maak melding
 12. Wat zeg je dan van Vene,die hoort in een bejaarde te huis Bouta heeft meer hersenen, dan hem,ondanks hij geen titel draagt als DRs.Bouterse is de enige,die Suriname kan redden,laat de rechter jullie eens duidelijk maken dat er geen Case is de berechting 8 December wordt steeds verschoven. Clary Linger moet uit het Hoofdbestuur van de NDP.Clary geef jongeren,de kans.

  Akuba


  Maak melding
 13. Ik blijf het zeggen: Het is o.a. D. Bouterse die de verdere ontwikkeling van de NDP als democratische volkspartij in de weg staat en daardoor de de partij, dus het volk de mogelijkheid ontneemt om regeermacht in Suriname te krijgen.
  De NDP dus het volk wordt door Bouterse als schild gebruikt, de leden worden door hem in een soort worggreep gehouden door de vrees voor hem die de kennis van zijn gruweldaden achterna reizen.
  Bouterse moet zich diep schamen; hij is het zelfs niet waard om zich in de straten van Paramaribo te vertonen. Bij zijn wegvallen of ontvallen zal de NDP een vliegende start maken en bij de eerstkomende verkiezingen in Suriname door een overweldigende zege de totale reggermacht in handen krijgen.
  Nog een voorwaarde daarbij is dat al zijn foetoebois binnen de partij eerst de laan moeten worden uitgestuurd.


  Maak melding
 14. Ff dit.Wie is beter..Venetiaan met een Sardjoe met een Somohardjo met Brunswijk..Geef me dan Bouterse.Goed hij heeft 8 december.Heel erg .Neem nou Bush die heeft b.v.Irak.Nederland schiet Nu ook op afghanistanen.Trouwens hoeveel moorden zijn gepleegd onder leiding van Brunswijk ..en jawel Bruinswijk is de man die regering Venetiaan steunt.


  Maak melding
 15. hoe lang blijven jullie de dingen nog najagen? handel zoals je spreekt. haat zaaien is blijk geven van weinig inzicht. het volk heeft u nodig .laat zien hoe veel je van suriname houd. draai die andere wang toe, you know


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES