Surinaams leger zit met tekort aan manschappen

8

PARAMARIBO, 5 dec – Het Nationaal Leger heeft een tekort aan manschappen, wat ten koste gaat van de taakuitvoering. Dit zegt minister Fernald van Defensie. Zowel bij de landmacht, de marine als bij de militaire politie zijn meer manschappen nodig. Vooral op de posten in het binnenland komen handen tekort om het werk te doen. Dat wreekt zich in de kwaliteit.

Niet altijd kan adequaat worden ingespeeld op behoeften. Aan de andere kant is het aantal taken toegenomen. De behoefte aan beveiliging is vooral in het binnenland toegenomen, vanwege onder meer goudwinningactiviteiten. Ook in de gezondheidszorg moet een bijdrage worden geleverd. Het tekort wordt vooral geweten aan het ontbreken van een goed instroombeleid.

In elke gezonde organisatie is dat bepalend voor de continuering. “Dat kost echter veel geld”, zegt Fernald tegenover de Times of Suriname. Sinds de afschaffing van de dienstplicht, is het leger uitsluitend aangewezen op periodieke lichtingen voor de toevoer van vers bloed. Alleen de besten worden geselecteerd voor een vaste dienstbetrekking. Ook in materieel opzicht is het alles behalve eenvoudig.


8 REACTIES

 1. Gewoon in het nederlandse leger recruteren. Er zitten genoeg vakkundig opgeleide surneds-soldiers die het surinaamse leger een upgrade en face-lift kunnen geven door middel van moderne krijgs- en bedrijfskunde.


  Maak melding

 2. ik vind een echt tegek voor woorden er is werkloosheid in su voer gewoon de dinsplicht weer in zo zij die jongens van straat twee vliegen in een klap er zij zoveel jongeren die werk zoeken maar met denk aan het verleden denk nu aan het heden waar we naartoe willen gaan sterke leger goed getraint


  Maak melding

 3. Tekort aan manschappen?? Momenteel plegen veel militairen gewapende overvallen en berovingen of werken als drugskoeriers. Wat tekort??? Opdoeken het leger!!!!!!!!!!!! Stelletjes moordenaars!!!


  Maak melding

 4. Wat voor tekort aan manschappen?
  marowijne heeft toch zijn eigen leger of niet? het leger van de familie brunswijk en in het westen hebben thomas en zijn mannetjes toch ook hun eigen leger,ik weet het echt niet hoe minister ferdinand aan die theorie komt,vraag onze volks vertegenwoordiger crimineel brunswijk toch om assistentie ik denk zelfs dat zijn leger groter is dan onze formele national leger.trouwens ik ben het helemaal eens met DU gewoon de dienst plicht herinvoeren,

  flor


  Maak melding

 5. Er moeten drastische hervormingen plaatsvinden in het NL van Suriname. 1 van de eerste dingen wat een progressief kabinet zou moeten doen, is de banden met Venezuela, Argentinië, Brazilië, Ecuador, Nicaragua en Bolivia aanhalen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.