zondag, december 3, 2023
HomeNieuws uit SurinameSuriname goed beslagen ten ijs in maritiem geschil

Suriname goed beslagen ten ijs in maritiem geschil

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 4 dec – Suriname heeft zich goed voorbereid op het eigen pleidooi in het maritiem geschil met Guyana. Dit zegt president Ronald Venetiaan. Als de zaak voorgaat bij het Internationaal Tribunaal inzake de Rechten van de Zee, Itlos, in Washington zal flink partij worden geboden. “De Surinaamse zijde heeft zich degelijk voorbereid en gaat met een goede spirit en een goed gevoel dit arbitrageproces tegemoet”, aldus Venetiaan.

Suriname gaat er vanuit dat er in Washington een weloverwogen besluit wordt genomen. Wat de uitkomst zal zijn, valt nu niet te zeggen. “Geen enkele reden om in dit stadium te gaan speculeren waarop dat zal neerkomen”, zei Venetiaan op de Johan Adolf Pengelluchthaven, kort na zijn terugkeer uit Nederland. Hij hoopt in elk geval op een zo gunstig mogelijke afloop.

Guyana’s claim op maritiem gebied voor de Surinaamse kust is in februari 2004 door ingediend. De zaak dient van 7 tot en met 21 december in het hoofdkwartier van de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS, in Washington. De respectievelijke standpunten zullen mondeling worden verdedigd. De schriftelijke pleidooien hebben eerder dit jaar plaatsgevonden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

4 REACTIES
  1. Guyana eveneens goed beslagen ten ijs in maritiem geschil.

    Het gebied behoort Suriname toe, en dit (is)hoort slechts een formalitiet te zijn. Dat moet de president zeggen.
    Het lijkt alsof hij twijfelt of het gebied Suriname toebehoort.


    Maak melding

  2. Ik hoop dat de Surinamers hiervan genoeg ‘kaas’ hebben gegeten, want als dit niet zo is, en de Guyanezen dit gebied alsnog toegewezen hebben gekregen, moeten ze ‘El Vene’ ondersteboven ophangen op het onafhankelijkheidsplein.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES